2021. szeptember 21., keddMa Máté napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 352,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 324,00 Ft
2021.09.21. Máté Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 352,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 324,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Peter Stöger: Az FTC tökéletes ugródeszka a Bundesligába és a PL-be

Hirdetés

Peter Stöger: Az FTC tökéletes ugródeszka a Bundesligába és a PL-be

Hogyan érzi magát Budapesten? Mindennel elégedett eddig?

Jól érzem magam, gyorsan találtam lakást, úgyhogy akár már vendégeket is tudok fogadni, ha úgy alakul. Az ötödik kerületben lakom, Budapest nagyon szép város, szeretek itt élni.

Tanul magyarul? Boldogul a nyelvvel?

Jó napot! Ezt már nagyon tudom. Nos, egyébként nagyon nehéz. Egyre többet megértek, de nem könnyű nyelv a magyar, tanulni sem egyszerű. Igyekszem.

Hirdetés

Jár nyelvórákra?

Jelen pillanatban nem. Még nem sikerült mindent megszerveznünk. Három hónapja vagyok a Ferencváros vezetőedzője. Már az elején érdeklődtem az elnök úrnál, hogy milyen lehetőségeim vannak, úgyhogy hamarosan erre is sort kerítünk.

Minden a tervei szerint alakult az utóbbi három hónapban, mióta átvette a csapat irányítását?

Nem, nem minden. Könnyű dolgom sem volt, mert három sikeres év után érkezett új edző a csapathoz. Szép időszak volt ez a klub életében, remek idényekkel. Több játékos spekulált, hogy esetleg el tud igazolni, de volt, akinek nem sikerült, ezt pedig nehéz volt néhányuknak elfogadni. Nyáron többen később tudtak csatlakozni a kerethez a válogatottban való szereplés miatt, ez is megnehezítette a dolgunkat. Kompromisszumokat kellett kötni, ám most vége a szeptemberi válogatott szünetnek, jöhet a második fejezet.

Azok a játékosok, akik távozni szerettek volna, azért nem mentek el, mert marasztalta őket?

Nem az az edző vagyok, aki azt mondja, hogy rá és rá van szükségem, rá pedig nincs. Számomra fontos, hogy milyen filozófiája van egy klubnak, ehhez alkalmazkodom. Ahová megyek, megnézem a keretösszetételt, hogy milyen kvalitású játékosok vannak, és ebből igyekszem a legjobbat kihozni. A Fradinál célom, hogy támadófutballt játsszon a csapat, ehhez pedig optimális keretem van.

Egy olyan keret, amelyben viszonylag kevés a magyar játékos. Szerepel a tervei között, hogy több magyar kap lehetőséget a jövőben?

Tisztában vagyok azzal, hogy minden magyar klubnál szívesebben foglalkoztatnának minél több magyar játékost. Ez azonban nem ilyen egyszerű. Egy edzőnek elsősorban a sikerességet kell a szemei előtt tartania, és ezt nem könnyű összeegyeztetni azzal, hogy sokan magyar játékosokat szeretnének látni a pályán. Az arany középút megtalálására törekszem, a célom természetesen, hogy hosszú távon minél több magyar szerepeljen a Fradiban, hiszen ez az ország legnagyobb klubja. De még egyszer mondom, a sikeresség a prioritás.

DSC9815

Fotó: Kaszás Tamás / Index

Örök dilemma Magyarországon, hogy a magyar futballisták nincsenek azon a szinten, mint az NB I-es légiósok. Ön is így látja?

A légiósok általában tapasztaltabbak abban, hogy tudják, meg kell harcolniuk a helyükért a csapatban. Tudják, hogy ugyanazon a poszton konkurenciájuk van. De ez nemcsak Magyarországon, Ausztriában is így van. Az osztrák válogatott kilencven százaléka külföldön futballozik. Ez normális ebben a régióban. Fontos, hogy a feltörekvő fiataloknak példaképei legyenek a klubnál, aztán hogy minél több lehetőséget kapjanak, fejlődjenek.

Figyelemmel követi a fiatal játékosokat? Lát olyan valakit az utánpótlásban, aki a következő öt-tíz évben meghatározó játékosa lehet a Ferencvárosnak?

Azt nem tudom. Sok tehetséges srác futballozik a Fradiban, a második csapattól például nyolc játékost is felhívtuk a felnőttcsapathoz a válogatott szünet alatt. Követem a kisebbeket is, az U15-ös csapatunk nemrég egy nyolccsapatos tornán a harmadik helyen végzett, az Austria Wient is legyőzték.

A 20 éves Zseljko Gavricsot megvásárolták a nyáron, immár ő a magyar élvonal legértékesebb […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2021/09/10/ferencvaros-peter-stoger-interju/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Selyemzsinór Pochettinónak, amiért lecserélte Messit

Selyemzsinór Pochettinónak, amiért lecserélte Messit

Khalifa Bin Hamad Al Thani, a katari emír, Tamim bin Hamad Al Thani közeli rokona …