2021. október 19., keddMa Nándor napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2021.10.19. Nándor Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Pénzt kapnak az úszók, Hosszú Katinka edzésbe áll

Hirdetés

Pénzt kapnak az úszók, Hosszú Katinka edzésbe áll

A válogatott úszók mindeddig egyesületüktől, illetve a Gerevich-ösztöndíjból tehettek szert rendszeres bevételre – bár akad klub, amelyik nem ad fizetést –, most viszont megnyílik egy harmadik forrás is: a Magyar Úszó Szövetség az elsők egyike az egyéni sportágak között, ha nem az első, amely rendszeres támogatást ad a legeredményesebb válogatottaknak.

Az elnökség szerdai ülésén egyhangúlag támogatta Wladár Sándor elnök előterjesztését, amelynek értelmében a felnőtt világversenyeken (olimpia 1–8., vb 1–6., Eb 1–3. helyezett), illetve az utánpótlás-világversenyeken egyéni aranyérmes válogatott kerettagoknak havi rendszeres juttatást garantál – az eredmények függvényében nettó 100–300 ezer forintot. Ez 25 élversenyzőnek jelent biztos havi jövedelmet. 

Ez forradalmi tett, óriási újítás, példátlan a sportág történetében, és nem hiszem, hogy túl sok egyéni sportági szövetség segíti ilyen formában a versenyzőit – kommentálta a döntést Sós Csaba szövetségi kapitány. – Eredményességi támogatás, saját forrásból, az odaítélés kritériumait a szakma határozza meg, ezt nevezem egyszerre elismerésnek, motivációnak, de legfőképp azon fantasztikus munka elismerésének, amit az úszók végeznek nap nap után.

Legalább ennyire lényeges döntés, hogy a kormánytól a szövetségnek a Covid-károk enyhítésére juttatott pénzt teljes egészében felosztják a szakosztályok között, a legnagyobbaktól a legkisebbekig. A legnagyobb összeg, amennyit egy szakosztály kap, 13 millió forint, de még a legkisebb összeg is meghaladja a hatszázezer forintot.

Hirdetés

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2021/09/22/penzt-kapnak-az-uszok-hosszu-edzesbe-all/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Két zárt kapus meccset kaptak büntetésül az angolok

Két zárt kapus meccset kaptak büntetésül az angolok

Az angol labdarúgó-válogatottnak soron következő két, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) égisze alatt játszott otthoni mérkőzését …