2022. augusztus 10., szerdaMa Lörinc napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 401,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
2022.08.10. Lörinc Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 401,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Péntekig eldől, újra térdelni fognak-e az angol bajnokik előtt vagy sem

Hirdetés

Péntekig eldől, újra térdelni fognak-e az angol bajnokik előtt vagy sem

A BBC beszámolója szerint a térdelésről szóló egyeztetés nem hozott eredményt, a csapatkapitányok úgy álltak fel az asztaltól, hogy a 2022–2023-as idény péntek esti rajtja előtt még egyszer egyeztetnek és szavaznak arról, mi legyen a gesztussal a jövőben. A lap emlékeztet, az elmúlt időszakban több csapatnál is – többnyire a másodosztályban – úgy döntöttek, hogy felhagynak az eredeti céljaik szerint rasszizmusellenes üzenetet közvetítő térdeléssel. Ilyen klub volt a ma már a PL-mezőnyhöz tartozó Brentford és a Bournemouth mellett a Derby County és a Queens Park Rangers is.

„Jelenleg nem számít, hogy térdelünk-e vagy sem, néhány embert ugyanúgy bántalmaznak pusztán a származásuk miatt” – jelentette ki az elefántcsontparti válogatott Wilfried Zaha bő egy évvel ezelőtt. A Crystal Palace csapatkapitánya ezt követően nem is térdelt a meccsek többségét megelőzően.

A BBC azt írja, sok játékos ugyanerre a következtetésre jutott, és elveszítette a hitét abban, hogy a gesztus ér bármit, és bármilyen rasszizmus elleni üzenetet képes még a szurkolók irányába közvetíteni.

Hirdetés

A britek hozzáteszik, a Premier League vezetősége ígéretet tett arra, hogy tiszteletben tartja a csapatkapitányok majdani szavazásának végeredményét, és azzal egybecsengő ajánlást […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/futball/2022/08/02/pentekig-eldol-ujra-fognak-e-terdelni-az-angol-bajnokik-elott-vagy-sem/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Oklevelet kapott a felvidéki magyar edző Putyintól

A szlovák szakember kitüntetésben részesült a kiváló eredményeket elérő sportolók sikeres képzéséért – írta a …