2023. március 25., szombatMa Irén napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
2023.03.25. Irén Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Pár napja még csapata sem volt, most a liga sztárja

Hirdetés

Pár napja még csapata sem volt, most a liga sztárja

Bizonyára a kosárlabda szerelmeseinek túlnyomó többsége a múlt héten rendezett, észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) All Star-hétvégéje előtt még sosem hallott Mac McClung nevéről. Nem meglepő, mivel a 24 éves irányító egész pályafutása során mindössze két NBA-mérkőzésen lépett pályára, sőt nagyjából egy héttel ezelőtt még csapata és szerződése sem volt a ligában. Aztán pár nap alatt feje tetejére állt vele a világ, és most túlzás nélkül mindenki róla beszél a sportág berkein belül. 

Őrületes zsákolások, akrobatikus mozdulatok és hatalmas show-műsor. Ezekkel a szavakkal lehet röviden leírni Mac McClung szombati teljesítményét, mikor egészen döbbenetes módon, szinte ismeretlen játékosként nyerte meg az All Star-hétvége zsákolóversenyét. Pedig McClung indulása a zsákolóversenyen korábban még vicc tárgyát képezte a szurkolók körében. A régebben szebb időket is megélt versenyen – mikor még a liga legnagyobb sztárjai is elindultak a zsákolóviadalon – manapság már jóindulattal is csak második kategóriás sztárokat képes felvonultatni a liga.

Idén sem volt ez másképpen, a legnagyobb név a New Orleans Pelicans triplakirálya, Trey Murphy III. volt, míg harcba szállt Kenyon Martin Jr. (Houston Rockets), Jericho Sims (New York Knicks) és Mac McClung (Philadelphia 76ers).

Érdekesség, hogy a későbbi győztes McClung mindössze a múlt héten kapott szerződést a Philadelphia 76ers csapatától, aztán eltelt pár nap, és olyan legendák nyomdokaiba lépett, mint Kobe Bryant, Vince Carter és Michael Jordan. Akik meg nevettek McClung indulásán a zsákolóversenyen, és komolytalannak tartották a kosarast egy ilyen kaliberű megmérettetéshez, azok most már biztosan nem nevetnek. Mert a 24 éves játékos olyan teljesítményt húzott elő zsákjából, amire senki nem számított.

Hirdetés

Négy zsákolási kísérlet. Négy sikeres zsákolás. Három tökéletes, maximumpontos mutatvány. És egy bajnoki cím. McClung a semmiből berobbanva ugrasztotta talpra a Salt Lake Cityben rendezett gála közönségét, olyan zsákolásokkal fűszerezve produkcióját, amelyekhez hasonlót évek óta nem láttunk zsákolóversenyeken. A döntőben a végső esélyesnek tartott Trey Murphyt győzte le,

egy olyan utolsó töméssel, amely előtt 540 fokot fordult a levegőben!

Mit ne mondjunk, figyelemre méltó teljesítmény egy 188 centis irányítótól. A szavak helyett beszéljenek inkább a zsákolások, íme, McClung leglátványosabb megmozdulásai a hétvégéről.

De hogyan kerül egy ismeretlen játékos az All Star-gálára?

Az elképesztő rugókkal megáldott fiatalember számára nem ismeretlen a zsákolás művészete, korábban is felhívta már magára a figyelmet őrületes mutatványaival. Pályafutását még a virginiai Gate City High Schoolban kezdte, ahol rögtön zsákolásaival maradt meg leginkább a szurkolók emlékezetében. Sőt, mutatványai az interneten is elterjedtek, így kifejezetten nagy népszerűségre tett szert már fiatal éveiben. Ennek eredményeképpen – annak ellenére, hogy az NBA-ben jóformán semmit nem tett le az asztalra – 821 ezer Instagram-követővel érkezett a gálára, amely szám önmagában kétszer annyi, mint a zsákolóverseny többi játékosának követőszáma egybevéve.

Az […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/kosarlabda/2023/02/22/nba-mac-mclung-all-star-gala-zsakoloverseny-bajnok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az angolok szerint meggyalázták a himnuszukat Nápolyban

Az angolok szerint meggyalázták a himnuszukat Nápolyban

A Diego Armando Maradona Stadionban az Ellynora művésznévre hallgató fiatal énekesnőt érte a megtiszteltetés, hogy …