2022. január 17., hétfőMa Antal napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
2022.01.17. Antal Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Magyar labdarúgás / Paks: Szinte tökéletes őszöm volt – Ádám Martin

Hirdetés

Paks: Szinte tökéletes őszöm volt – Ádám Martin

– Melyik a kedvenc száma?     
– Igazából nincs kedvenc számom. Annak idején a Vasasban nyolcasban játszottam, így ha feltétlenül mondanom kellene egyet, alighanem maradnék a nyolcasnál.

– Azt gondoltam, ilyen ősz után kapásból azt feleli, hogy újabban a tizenötöst favorizálja…     
– Sejtettem, hogy van csavar a kérdésben! Való igaz, ennek a bajnoki esztendőnek olyan elképzeléssel mentem neki, jó lenne tizenötször a hálóba találni, aztán úgy alakult, a tizenöt gól már az eddig lejátszott tizenhét bajnokin összejött. Nem tagadom, most már szeretném, ha a végén kettessel kezdődne az a szám, amely a gólokat jelzi a nevem mögött.

– Egészen különleges szezon volt, ugye?     
– Még sosem fordult elő velem, hogy egy bajnoki évadban ennyi gólt szereztem volna, az meg pláne nem, hogy fél idény alatt! Ilyen megközelítésből nem is lehet kérdés, valóban különleges fél év van mögöttem, ugyanakkor mindig éreztem, bennem van, hogy ennyiszer betalálok. Nyilván örülök a góljaimnak, azonban messze van még a bajnokság vége, a folytatásnak még véletlenül sem vághatok úgy neki, hogy már elértem, amire vágytam. A jó indulás megvolt, de dolgozni kell rajta, hogy a tavasz is jól alakuljon. Nemcsak nekem, hanem a csapatnak is.

– Ha valaki a bajnokság kezdete előtt azt mondja, úgy telik a karácsonya, hogy vezeti a góllövőlistát, ráadásul tizenöt találattal, akkor…?     
– Lehet, kicsit furcsán nézek rá. Ha valaki tizenhét forduló alatt tizenöt gólt szerez, egészen különleges tett, erre én sem számítottam. Úgy gondoltam, ha rendszeresen a pályán leszek, tíz-tizenkét gól összejöhet, vagyis ilyen megközelítésből túlteljesítettem az elvárásaimat. Természetesen jóval több lehetőség adódott előttem, mint amennyit gólra váltottam, de olyan futballista nincs, aki valamennyi helyzetét belövi vagy befejeli.

Hirdetés

–   Az első négy fordulóban az előző bajnoki év gólkirálya, Hahn János is a Paksot erősítette – mi több, négyszer is a hálóba talált –, majd Szlovákiába, a DAC csapatához igazolt. Elárulja, mi jár ilyenkor a csapattárs, főleg egy támadó fejében?     
– Már a nyári felkészülés alatt úgy volt, hogy Hahn János minden bizonnyal külföldön folytatja a pályafutását, mert aki huszonkét gólt szerez, annak jó eséllyel lesznek lehetőségei kipróbálni magát külföldön. Az előkészületi meccseken ott voltam a kezdő tizenegyben, a klubnál számítottunk erre a lehetőségre, az pedig különösen jól esett, amikor a vezetőedzőnk, Bognár György egyszer azt mondta az öltözőben: van olyan játékos a keretünkben, aki tud annyi gólt szerezni, mint Hahn János. Rám gondolt.

– A bajnoki rajton a Mezőkövesd ellen három kettőre elveszített találkozón ugyan nem volt eredményes, később azonban futószalagon jöttek a    gólok. T avaly ilyenkor, kicsivel túl a bajnokság felénél hat gól szerepelt a neve mellett – mi a különbség az akkori és a mostani Ádám Martin között?     
– Nagyon sok! Többek között az, hogy egy évvel öregebb lettem… Az előző bajnokságban nem én voltam az első számú center, többször is a kispadról álltam be, ami nem ugyanaz, mint amikor kezd az ember. A magunk mögött hagyott őszi szezonban valamennyi találkozón kezdtem, a csapat stílusából adódóan sokat lehettem ott az ellenfelek kapujánál, és aki ráérez a góllövésre, az eredményes is lesz.

– Kiegyensúlyozottan teljesített, az NB I csapatai közül kétszer a Mezőkövesd, két meccsből egyszer a Budapest Honvéd, valamint a címvédő, jelenleg is listavezető Ferencváros védelme zárt hibátlanul ön előtt.     
– Ezeken a meccseken is megvoltak a lehetőségeim, úgy emlékszem, Mezőkövesden például három is. Persze az sem mindegy, a kilencven perc alatt csak egyszer kerül helyzetbe az ember, és azt kell gólra váltani, vagy esetleg két-három ziccer is adódik előtte.

–   Az őszi tizenöt gólja közül melyik a kedvenc?     
– Amelyiket a Honvéd ellen hazai pályán szereztem a tizenhatoson kívülről, egészen szépre sikerült.

– A Nemzeti Sport osztályzatai alapján az ősszel nem volt jobb labdarúgó Ádám Martinnál a mezőnyjátékosok között. A góllövőlista vezetőjeként számított rá?     
– Meg sem fordult a fejemben, ez az elismerés is óriási megtiszteltetés! Nagyon boldog lennék, ha az idény végére se változna a helyzet, dolgozom rajta, hogy így maradjon.

– Van innen feljebb?     
– Nem tudom, meglátjuk. Egyénileg szinte tökéletes őszöm volt, felülmúlni esetleg azzal lehetne, ha a folytatásban is csaknem ennyi gólt szereznék, egyúttal jönnének a győzelmek is, és a harmadik-negyedik helyért lennénk versenyben.

– Csalódott lenne, ha nem tudná megszerezni a gólkirályi címet?     
– Nem gondolok erre, nagyon sok van még hátra a bajnokságból. Az ősszel nem hagytam ki egyetlen bajnokit sem, remélem, a folytatásban is elkerülnek a sérülések, és ha játszom, lesz esélyem a gólkirályi címre. Olyan ez, mint a bajnoki versengés: néhány gólos előny pillanatok alatt elolvadhat, ugyanakkor ha van két-három jó meccsed, elléphetsz az üldözők elől.

 

Forrás:
http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/paks-szinte-tokeletes-oszom-volt-adam-martin-2867659

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Fucsovics Márton rögtön az első fordulóban kiesett az Australian Openen

Fucsovics Márton rögtön az első fordulóban kiesett az Australian Openen

A világranglistán 35. helyen álló Fucsovics Márton öt szettben kapott ki Dusan Lajovicstól az Australian …