2020. december 5., szombatMa Vilma napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
2020.12.05. Vilma Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Angol labdarúgás / Öt éve még segélyre várt, most évtizedes csúcsot dönthet a Chelsea-vel

Hirdetés

Öt éve még segélyre várt, most évtizedes csúcsot dönthet a Chelsea-vel

 

Egy évtizede nem történt olyan a Chelsea-vel, mint most.

Az elmúlt években rendre kapusproblémáitól hangos öltöző ezúttal nyugodtan lehet büszke magára. Frank Lampard együttese a hét közepén kapott gól nélkül hozta le a Rennes elleni Bajnokok Ligája-mérkőzését. Ezzel pedig egymás után az ötödik tétmeccsén őrizte meg kapuja érintetlenségét (CS). A találkozókban közös, hogy mindannyiszor a „nyáron” szerződtetett Édouard Mendy állt a gólvonalon – Mendy, hét meccset játszott le, amióta szeptember 24-én aláírt a Chelsea-hez. Összesen egy gólt kapott, azt is a Tottenhamtől a Ligakupában.

A Chelsea-vel legutóbb 2010 szeptember-októberében esett meg hasonló. Az akkor még Carlo Ancelotti trenírozta együttes ugyanígy öt tétmérkőzésből álló kapott gól nélküli sorozatot tudott felmutatni minden versenysorozatot számolva. Az idény végén ezüstérmes lett a csapat a PL-ben.

Hirdetés

A Chelsea a Bajnokok Ligájában szintén három CS-t hozott össze, hasonlóan jó rajtra 2009–2010-ben volt legutóbb képes. Még élesebb a kontraszt, ha megjegyezzük, hogy a gárda a Premier League 2020–2021-es idényében az első öt fordulóban 9 gólt kapott, majd a legutóbbi két bajnokiján – immár Mendyvel a kapuban – egyet sem.

Mindennek talán csak egy ember nem örül London környékén. A világ legdrágább kapusa (80 millió euró): Kepa Arrizabalaga. Az elmúlt két idényben sokszor bizonytalankodó spanyol egyértelműen elvesztette a helyét a Chelsea kezdőjében.

Ha hozzávesszük, hogy Cech anno éppúgy három kapott gól nélküli Premier League-meccsel kezdett a londoniaknál, mint most Mendy, akkor még relevánsabbnak tűnik a két játékos összehasonlítása.

Amennyiben a szenegáli kapus a Sheffield United elleni szombati bajnokit is lehozza kapott gól nélkül, akkor a PL-éra abszolút legjobbjai közé kerül. Eddig csak hárman, Alex Manninger (Arsenal), Pepe Reina (Liverpool) és Anders Lindegaard (Manchester United) voltak képesek hasonló négymeccses sorozatra. Közülük Reina volt az egyetlen, aki kezdőkapusként, nem riválisa formahanyatlása vagy sérülése miatt kapott lehetőségekből hozta össze a jó szériát.

Hogy Mendy nagyon jó a kapott gól nélküli meccsekben, azt Franciaországban is bizonyította. Az előző, csonka idényben a Rennes-nel 24 meccsből kilenc, a 2018–2019-es évadban még a Stade Reims kapusaként 38-ból 14 Ligue 1-bajnokit hozott le gól nélkül. A 2017–2018-as idényben 50 százalék feletti mutatója volt a másodosztályban, 34 meccsből 18-szor nem tudták bevenni az ellenfelek a kapuját. A Reims mindössze 24 gólt kapott 38 meccsen, és lett toronymagasan, 15 pontos előnnyel bajnok a Nimes előtt.

MINDIG HITT MAGÁBAN

S ezúttal nem üres klisékről, a marketingesek által a szájába adott mondatokról van szó. A hozzátartozói többször meséltek arról, hogy az előző két évben turistaként újra és újra Londonban járt. Nem titkoltan amiatt, hogy minél jobban megismerje a várost, ahová szerződni szeretett volna. S miért pont Londonba? Mendy nővére tizenhárom éve itt él – hála a Chelsea által kínált lehetőségnek a két testvér minden korábbinál több időt tölthet együtt. Ez pedig szintén fontos volt a családközpontú Édouard Mendy számára.

Egykor a Rennes-nél is hasonlóan gyorsan alkalmazkodott az új kihívásokhoz, mint most a Chelsea-nél. S bár a koronavírus-járvány miatt nem fejeződött be a 2019–2020-as Ligue 1-évad, a csapattal kiharcolta a Bajnokok Ligája-indulást. A sors játéka, hogy a Rennes aztán épp Mendy új klubjával került egy csoportba…

De ez már egy másik történet.

ANGOL PREMIER LEAGUE
8. FORDULÓ

18.30: Chelsea–Sheffield United (Tv: Spíler1)

Forrás:
http://www.nemzetisport.hu/angol_labdarugas/ot-eve-meg-segelyre-vart-most-evtizedes-csucsot-donthet-a-chelsea-vel-2793599

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Százszázalékos mérleggel zárta a Sopron a hazai Euroliga-buborékot

Százszázalékos mérleggel zárta a Sopron a hazai Euroliga-buborékot

Zárónapjához érkezett a soproni női kosárlabda Euroliga-buborék. A majdnem egyhetes óriáskarantén alatt eddig két mérkőzést …