2020. október 20., keddMa Vendel napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
2020.10.20. Vendel Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Oroszország–Magyarország a Nemzetek Ligájában

Oroszország–Magyarország a Nemzetek Ligájában

A magyar labdarúgó-válogatott két megnyert meccs – a bolgárok elleni Eb-pótselejtező és a szerbekkel megvívott Nemzetek Ligája-mérkőzés – után utazott Moszkvába, ugyancsak NL-párharcra. Az oroszok a szeptember eleji első találkozón, a Puskás Arénában 3-2-re győztek Marco Rossi együttese ellen.

Az olasz szakvezető, akinek bevallottan nem volt sok mozgástere a kezdőcsapat összeállításakor, ezt a csapatot küldte pályára a Dinamo Moszkva stadionjában: Dibusz Dénes – Szalai Attila, Willi Orbán, Botka Endre – Holender Filip, Sigér Dávid, Gazdag Dániel, Kalmár Zsolt, Loic Nego – Szalai Ádám, Nikolics Nemanja.

Az oroszok ebben a felállásban kezdtek: Sunyin – Szmolnyikov, Szemjonov, Kudrjasov, Zsirkov – An. Mirancsuk, Zobnyin, Ozdojev – Ionov, Dzjuba, Kuzjajev

20:45, elkezdődött a meccs.

1. perc: Nikolics került lövőhelyzetbe, de nem volt túl erős a labdája, a vetődő Sunyin azért felkapta, bár az asszisztens jelezte: les.

3. perc: Kalmár 35-ről rúghatott szabadot, a labdát a kapunak háttal álló Fiola fejelte sokkal mellé.

10. perc: Orosz helyzet. Ionov passzát Ozdojev adta be az ötös jobb sarka környékéről, Orbán mentett.

15. perc: Kalmár a buktatása után 30 méterről jutott szabadrúgáshoz. A passz Nikolicsot kereste, Kuzjajev azonban közbelépett. A labdát megkaparintó Szalai Attila ballal csavarta a jobb felső sarok fölé.

19. perc: Szmolnyikov és Holender fejelt össze, a magyar szélső maradt a földön, majd a pályán kívül ápolták. Visszatért, de gyakran tapogatta a fájós fejét.

24. perc: Botka kapott sárgát, a meglóduló Zdjubát buktatta.

Kapura tartó lövés eddig nem volt a meccsen.

31. perc: Dzjubát ülve szerelte Botka a 16-os előtt.

32. perc: Holender mellett ismét el tudott menni Szmolnyikov, de a jobb oldali beadása után elszállt a labda a középen érkezők feje fölött. Nagy nehezen sikerült felszabadítani.

35. perc: Ozdojev kapott sárga lapot Nego buktatásáért. Kalmár szabadrúgása a bal oldalon Szalai A. fejét kereste, akit megelőzött Zobnyin.

Az oroszok főleg a jobb oldalon vezetnek akciókat, de Szalai A. eddig jól oldja meg  a feladatát.

45. perc: Ionov iramodott meg, a középre passzolt labdájára Dibusz vetődött ki jó ütemben, majd sikerült tisztáznia a magyar védelemnek.

Egy perc a hosszabbítás.

Vége az első félidőnek. Sem az orosz, sem a magyar együttesnek nem volt komoly helyzete, bár Dibusznak többször kellett közbeavatkoznia.

Második félidő

Magyar cserékkel kezdődött a második játékrész. Holender helyett Fiola Attila áll be, Gazdagot pedig Nagy Ádám váltotta.

48. perc: Zdjuba előtt adódott lehetőség Orbán hibájából: a félpályáról érkező felívelést próbálta megtolni, de Szalai A. közbelépett.

50. perc: Kalmár ívelhetett szabadrúgást a jobb oldalról az orosz kapu elé, Zdjuba fejelte ki a labdát.

52. perc: Nego beadását fejelték szögletre az oroszok, Kalmár beívelését Sunyin öklözte el.

54. perc: Nyomást helyezett a magyar kapura az orosz csapat, a legveszélyesebb helyzetük Zdjuba nevéhez fűződött: 15-ről rúgta rá, Dibusznak nyújtózkodnia kellett, hogy kiüsse a labdát.

55. perc: Cseréltek az oroszok. Kuzjajev helyett Mosztovoj, Mirancsuk helyett pedig Bakajev lépett pályára.

57. perc: Előbb Zsirkov veszélyeztette Dibusz kapuját, a beadását kiöklözte Dibusz, majd Ionov lőtt hatalmas felső kapufát; a labda alig 20 centire pattant le a gólvonal előtt. A kipattanót is ő vágta rá, mellé.

61. perc: Cserélt a magyar válogatott, Varga Kevin váltotta Nikolicsot.

Támadásban most az oroszok bal oldala dominált a meccsnek ebben a szakaszában.

63. perc: Szalai Ádámot küldte padlóra Kudrjaseo, a bokáját ápolták, majd lekísérték.

67. perc: Vargától ívelését Nego találta meg kapásból, a lövését Zsirkov blokkolta az ötösön.

68. perc: Cserélt az orosz válogatott, Zsirkovot Karavajev váltotta, Ionov helyére pedig Gazinszkij állt be.

71. perc: Fiola söpörte el Szmolnyikov lábát egy elkésett becsúszáskor. Sárga lapot kapott, így a következő Nemzetek Ligája-meccsen, a szerbek ellen nem játszhat.

76. perc: Kalmár szabálytalan belépője után Ozdojev szabadrúgáshoz jutott, 26-ról Dibusz kapuja fölé emelt.

Forrás:
http://hvg.hu/sport/20201014_orosz_magyar_valogatott_nemzetek_ligaja_meccs#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

 Elkapkodták a több százezer forintos VIP-bérleteket a Fradi BL-meccseire

Elkapkodták a több százezer forintos VIP-bérleteket a Fradi BL-meccseire

Rohamosan fogynak a bérletek a Ferencváros labdarúgócsapatának hazai Bajnokok Ligája-mérkőzéseire. Igaz András, a Groupama Arénát …