2023. március 25., szombatMa Irén napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
2023.03.25. Irén Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Óriási fordulat után az utolsó másodpercek döntöttek Amerika legjobban várt estéjén

Hirdetés

Óriási fordulat után az utolsó másodpercek döntöttek Amerika legjobban várt estéjén

Meg lehet-e törni a legjobbak átkát?

A Kansas City Chiefs története harmadik, a Philadelphia Eagles a második Super Bowl-győzelmére készült, de egyik félnek sem kellett túlságosan hosszú időszakra visszaemlékeznie a legutóbbi siker óta, hiszen az Eagles a 2017-es, a Chiefs a 2019-es idény végén lett a liga ura.

Amire viszont Patrick Mahomes készült, arra az évezredben még nem volt példa. Nevezetesen, hogy a liga regnáló MVP-jeként bajnoki címet ünnepelhessen együttesével.

Legutóbb Kurt Warnernek (1999) sikerült ez, azóta az alapszakasz legértékesebb játékosa kilencszer jutott el a Super Bowlba, kilenc vereséget szenvedve!

Hirdetés

A lista amúgy nem tartalmaz rossz neveket, Kurt Warner (2001), Rich Gannon (2002), Shaun Alexander (2005), Tom Brady (2007 és 2017), Peyton Manning (2009 és 2013), Cam Newton (2015) és Matt Ryan (2016) volt egy lépésre attól, hogy az alapszakasz legjobbjaként bajnoki címet is ünnepelhessen.

A fő kérdés tehát ismert volt a meccs előtt: megtörik-e a legjobbak átka?

Jalen Hurts-show, egy pici kisiklással – ez volt az első félidő

A bajnokságot 13–1-es mérleggel kezdő Eagles vezethette az első támadósorozatot a mérkőzésen, és bár rögvest 3. kísérletre kényszerült, a drive során 41 elkapott yardot szerző DeVonta Smith ezt is megoldotta, Jalen Hurts idénybeli 16. TD-futásával pedig megszerezte a vezetést (7–0).

A 4–2-es rajt óta 12 győzelem mellett csak egy vereséget szenvedő Chiefs sem akart lemaradni, Isiah Pacheco nagy futásaira Travis Kelce elkapásai jöttek, 18 yardos touchdownjával hamar jött az egyenlítés (7–7).

A második próbálkozásra a védelmek is megérkeztek, az Eaglest egyből leparancsolták a pályáról, a Chiefs haladt ugyan, az ellenfél 24 yardosán megakadt, és az amúgy megbízható rúgó, Harrison Butker a kapufát találta el.

Hurtsnél kérdéses volt, hogy a vállsérülése mennyire fogja majd vissza a teljesítményét, nos, a második negyed első játékából egy 45 yardos TD-passzt osztott ki az idény előtt megszerzett A. J. Brownnak (14–7)!

A. J. Brown 45 yardos TD-elkapást jegyzett

A. J. Brown 45 yardos TD-elkapást jegyzett

Fotó: Christian Petersen / Getty Images Hungary

Az 5614 összyardos teljesítménnyel ligarekordot felállító Patrick Mahomes esetében a bokája miatt aggódhattak a szurkolók, egy-két szép megiramodással ezt is megnyugodva nézhették a drukkerek, azt már kevésbé, hogy a csapat támadójátéka elkezdett döcögni.

De amikor a támadók megakadtak, jött a segítség Hurtstől, aki elképesztő ügyetlenkedést mutatott be, az elejtett labdájából Nick Bolton 36 yardos visszahordott TD-t jegyzett, megint egál volt (14–14).

Nem szegte a fiatal irányító kedvét, egy negyedik kísérletet is megoldott, 12 játékból 75 yardos TD-menetelést vezényelt, majd a végén maga futotta meg a hatpontost – óriási mezőnyfölényben volt ekkor az Eagles, az első félidőben alig nyolc percig volt a Chiefsnél a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/amerikaifutball/2023/02/13/nfl-57.-super-bowl-philadelphia-eagles-kansas-city-chiefs-osszefoglalo-patrick-mahomes-jalen-hurts/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megfenyegették a Premier League-csapatot, a stadionjukat is bezáratták

Megfenyegették a Premier League-csapatot, a stadionjukat is bezáratták

A brit média pénteken arról számolt be, hogy a klub a közösségi médiában fenyegetéseket kapott, …