2020. november 26., csütörtökMa Virág napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
2020.11.26. Virág Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Öngyilkosjelöltből a bokszvilág ura

Hirdetés

Öngyilkosjelöltből a bokszvilág ura

The Furious Method: Transform your Mind, Body and Goals, azaz Változtasd meg a gondolataidat, a testedet és a céljaidat. Ez a címe Tyson Fury önéletrajzi könyvének, amely csütörtökön kerül ki a szupermarketek és könyvesboltok polcaira, és amelyben nyomon követhetjük napjaink legzseniálisabb bokszolójának thrillerbe illő életútját a cigánykaravántól Volodimir Klicsko legyőzéséig és a világbajnoki cím öt évvel ezelőtti megszerzéséig, majd  csúcsról a mélybe zuhanást, végül a megvilágosodást és feltámadást, a Deontay Wilder elleni két feledhetetlen csatát és a létező összes világbajnoki öv egyesítését. 

Szinte hihetetlen, és igazából mi sem hisszük el: Tyson Fury harminckét évvel ezelőtt koraszülöttként, egyfontos (45 deka) súllyal látta meg a napvilágot egy vándorcigány karaván lakókocsijában, valahol Manchesterben. Túlélési esélyei a nullához gravitáltak, nemcsak a vészesen alacsony súly miatt, hanem azért is, mert édesanyja, Amber tizennégy gyereket hozott a világra, de közülük csak négyen maradtak életben – Tyson és három fivére. 

1988-at írtunk, és a bokszőrült apa, John az akkor még veretlen világbajnok tiszteletére fiának a Tyson keresztnevet adta.

Hirdetés

Amikor megláttam a parányi kisbabát, arra gondoltam, ha felnő, hét láb (213 cm) magas lesz és 20 stone (1 tone 6,35 kg) súlyú, és a profiboksz világbajnoka,

nyilatkozta az apa egy interjúban. 

És csodák csodája, az is lett, persze addig igen hosszú és kacskaringós út vezetett.  Tyson tízévesen kimaradt a suliból, mert segíteni kellett apjának útépítéseken, szemétszedésben, majd amikor már egy kicsit jobban ment a családnak, a használtautó-kereskedésben. Ahogy bátyja, Shane mondta az „Út a megváltáshoz” című dokumentumfilmben, öccse csendes, szerény, visszahúzódó, magának való srác volt. 

Aztán később mindez megváltozott…

Tyson tizennégy évesen kezdett bunyózni, és mivel gyorsan kiderült, mekkora tehetség, az önbizalma is napról napra nőtt. Beállt egy manchesteri amatőr bokszklubba, ahol azonnal felismerték a benne rejlő természetadta tehetséget.

A srác igazából nem is volt tisztában az erejével, amikor 14 évesen a már akkor 195 centis tinédzser először leállt kesztyűzni az apjával, az első ütéssel eltörte az idősb Fury bordáját…

Pedig a fater sem volt nyeretlen kétéves, fiatalon pusztakezes öklözőként kereste a kenyerét, majd a nyolcvanas években profinak állt. A fia azonban egészen más klasszist képviselt.

Tyson TKO-val verte Gyöngyösi Bélát 2008. december hatodikán

Tyson TKO-val verte Gyöngyösi Bélát 2008. december hatodikán

Fotó: Nick Potts – PA Images / Getty Images Hungary

Tyson első nemzetközi sikere a 2006-os agadiri junior világbajnokságon a szupernehézsúlyban szerzett bronzérem volt (itt Bacskai Balázs könnyűsúlyban világbajnok lett), majd 2007-ben Zomborban junior Eb-ezüst, Varsóban az Európai Unió bajnokságán aranyérem volt a jutalma. Amatőr pályafutását 2008-ban az angol felnőtt bajnokság megnyerésével zárta le, hogy élete első profimeccsén TKO-val verje a magyar […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2020/11/11/ongyilkosjeloltbol_a_bokszvilag_ura/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Pelé búcsúzik Maradonától: Remélem, egy nap együtt focizunk az égi focipályákon

Pelé búcsúzik Maradonától: Remélem, egy nap együtt focizunk az égi focipályákon

Gyászol a futballvilág, miután a Diego Maradona szerdán, mindössze 60 évesen tragikus hirtelenséggel elhunyt. 18 …