2021. április 22., csütörtökMa Csilla napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
2021.04.22. Csilla Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Öngyilkos lett az egyik legnagyobb amerikai sportlegenda

Hirdetés

Öngyilkos lett az egyik legnagyobb amerikai sportlegenda

A Minnesota állambeli Anoka megyei bíróság kimondta, hogy a 63 éves hokis halálát fulladás okozta, amelyet ő maga idézett elő március 4-én. Húga szerint Pavelich CTE-ben szenvedett, ami egy olyan agyi degeneratív betegség, amely a fejre mért sorozatos ütések és traumák miatt alakul ki. Számos korábbi jégkorongozónál (és amerikaifutball-játékosnál) mutatták ki ezt a típusú elváltozást, de szinte mindenkinél csak a tragédia utáni boncoláskor. 

A CTE hatására megváltozik az ember viselkedése, hangulatingadozás, depresszió és dühkitörések jellemzik, az öngyilkosság pedig sajnos szintén nem ritka jelenség. Pavelichet 2019 augusztusában a bíróság szociális otthonba küldte, miután horgászat közben rátámadt a szomszédjára, mert azt hitte, hogy meg akarta mérgezni a sörét. 

Mark Pavelich 1980-ban az amerikai válogatott tagjaként

Mark Pavelich 1980-ban az amerikai válogatott tagjaként

Hirdetés

Fotó: Bruce Bennett / Getty Images Hungary

Pavelich életének legnagyobb sikere egyértelműen az 1980-as Lake Placid-i olimpián szerzett aranyérem volt. Mivel az ötkarikás játékokon csak amatőr sportolók játszhattak, Herb Brooks szövetségi kapitánynak egyetemista játékosokból kellett összeverbuválnia egy csapatot, amely aztán veretlenül nyerte meg a tornát. 

Az utolsó előtti mérkőzésen azt a szovjet válogatottat győzték le hatalmas meglepetésre, ami akkor toronymagasan a világ legjobb csapata volt, a világ legjobb játékosaival.

Ez a modern kori Dávid és Góliát-sztori a hidegháború kellős közepén […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/jegkorong/2021/04/07/mark-pavelich-ongyilkossag-miracle-on-ice-cte-lake-placid-olimpia/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Hátrányból nyert a Tottenham Mourinho menesztése után

Hátrányból nyert a Tottenham Mourinho menesztése után

A Ligakupa vasárnapi döntőjére készülő fővárosi csapat sorozatban három nyeretlen bajnoki után tudott ismét három …