2022. május 24., keddMa Eszter napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
2022.05.24. Eszter Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Olimpiai bajnok világcsúcstartók jönnek Fehérvárra

Hirdetés

Olimpiai bajnok világcsúcstartók jönnek Fehérvárra

Többek között itt lesz a sportág egyik legnagyobb jelenlegi sztárja, a svéd rúdugró, Armand Duplantis, az olasz magasugró, Gianmarco Tamberi és az amerikai súlylökő, Ryan Crouser – hangzott el az esemény szerdai sajtótájékoztatóján.

Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) elnöke bevezetőként elmondta, a névadó fiaként hálás, hogy édesapjáról egy atlétikai versennyel emlékeznek meg, ami mindig is a szívügye volt. Hozzátette: a Gyulai Memorial kiváló lehetőség a magyar versenyzőknek arra, hogy megfelelő körülmények között mérjék össze magukat a nemzetközi mezőnnyel.

Deutsch Péter, a szervezőbizottság elnöke hangsúlyozta, hogy sohasem tették még olyan magasra a lécet, mint az idén. Felidézte, a versenyt 2011-ben indították el azzal a szándékkal, hogy folyassák az egykori Budapest Nagydíj hangulatát, eredményességét és minőségét, ugyanakkor méltóképpen tisztelegjenek a kiváló sportújságíró és sportvezető, Gyulai István emléke előtt. Büszkén számolt be arról, hogy a Gyulai István Memorial 2021-ben a világ összes egynapos atlétikai versenye közül az ötödik lett, és a Gyémánt Liga-események egész sorát utasította maga mögé. Emlékeztetett arra, hogy több mint 400 nap múlva, 2023. augusztus 19-én kezdődik majd a budapesti atlétikai világbajnokság.

Hirdetés

Spiriev Attila sportigazgató közölte, idén nem a magas pontszám elérése a cél, hanem az, hogy minél több olyan versenyzőt mutassanak be a magyar közönségnek, akik a jövő évi magyarországi vb sztárjai lehetnek, továbbá a magyar atlétáknak is versenyzési lehetőséget biztosítsanak. Bejelentette, hogy 10 férfi és 8 női számot rendeznek meg, a Magyar Nagydíj […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2022/05/11/olimpiai-bajnok-vilagcsucstartok-jonnek-fehervarra/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Befejeződött az egyik legjobban várt magyar sportfilm forgatása

Befejeződött az egyik legjobban várt magyar sportfilm forgatása

A napokban befejeződött „A nemzet aranyai” című, egész estés mozifilm forgatása, aminek hősei azok a vízilabdázó …