2021. július 28., szerdaMa Szabolcs napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
2021.07.28. Szabolcs Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Olaszország legendává vált, az angolok tudták előre

Hirdetés

Olaszország legendává vált, az angolok tudták előre

Olaszország ünnepel…

Az olasz La Gazzetta dello Sport a mérkőzés után a győztes szövetségi kapitányt, Roberto Mancinit méltatta, és szintén a 34 mérkőzés óta tartó  veretlenséget emlegette. A lap szerint az Európa-bajnokság megnyerése mestermű, a válogatott újra megszerettette az emberekkel a focit. 

A tizenegyespárbaj után Roberto Mancini azt mondta: 

A fiaim elképesztőek voltak. Nincsenek szavaim rájuk, ez egy csodálatos csapat. Nehéz meccs volt, amit a korai angol gól még nehezebbé tett, de összességében uraltuk a mérkőzést. Küzdöttünk, majd domináltuk a találkozót. A csapatom sokat fejlődött, és hiszem, hogy tovább tudunk még javulni. A tizenegyeseknél egy kis szerencsére is szükség van, most nekünk volt több. Sajnálom Angliát, mert nekik is nagyszerű tornájuk volt. Nagyon boldogok vagyunk és remélem, a szurkolók most ünnepelnek.

Mancini ebben sem tévedett. Donnarumma bravúrja után Olaszország hatalmas ünneplésbe kezdett. Először itt vannak a római képsorok a Gazzetta dello Sporttól: 

Hirdetés

Milánóban is elképesztő ünneplés indult éjféltájban: 

 A Gazzetta tudósításában kiemeli: a  Wembley diadalestjén a főszereplők  Roberto Mancini mellett a játékosok. Mindenekelőtt Leonardo Bonucci és Giorgio Chiellini, akik együtt jelentek meg a kamerák előtt is.

Szent szar …! Ez a karrierem legjobb éjszakája 

– kiáltja Bonucci.

Megérdemeltük, a mi korunkban ez már egy csoda. Pedig május vége óta mondjuk, hogy van valami varázslatos a levegőben.  Hihetetlen érzelem, élvezzük, mert gyönyörű. A gyorsan bekapott gól ellenére végig irányítottuk a játékot, aztán jött Gigio a büntetőkkel. Gigiből  (Buffon- a szerk.) Gigióba mentünk át. Most csak ünnepelni akarunk, először együtt a csapattal, holnaptól egész Olaszországgal. Megérdemlik

– teszi hozzá Chiellini.  

Bonucci azzal folytatta, hogy egy álom vált valóra az aranyéremmel. Mint mondta a torna alatt lassan, apránként szerezték meg a győzelemhez szükséges magasbiztosságot, végül mindannyian legendává váltak.

Örülök, hogy leckét adtunk  annak az 58 ezer embernek, hogy mit tudunk, akik kifütyültek minket a bemelegítéskor.  De ne felejtse senki: Angliának nagyszerű válogatottja van

[…]
A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/futball/2021/eb/2021/07/12/olaszorszag-masnap-unnepel/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megvan a MOL Fehérvár új sportigazgatója

Megvan a MOL Fehérvár új sportigazgatója

Sallói Istvánt nevezték ki az NB I-ben szereplő MOL Fehérvár FC sportigazgatójának – írja az …