2021. július 31., szombatMa Oszkár napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.07.31. Oszkár Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Olasz remekmű, csodálatos, vesztes spanyolok

Hirdetés

Olasz remekmű, csodálatos, vesztes spanyolok

Itália, te vagy a döntőben! – címmel kezdi a mérkőzésről szóló tudósítását a legnagyobb olasz sportlap a Gazzetta dello Sport. Andrea di Caro Olasz remekmű. Ők a tiqui-tacával, mi a tuca-tucával című publicisztikájában úgy fogalmaz, hogy nem Olaszország a legerősebb válogatott a tornán, e nem félnek senkitől. Miután legyőzték Spanyolországot, szeretnék megnyerni ezt az Európa-bajnokságot. 

A szerző szerint a futballban nem elég a labda birtoklása és 120-ból 100 percig a játék irányítása, a győztes gólt be is kell lőni. Spanyolország nem vitte be a döntő ütést, így  Olaszországé az érdem, hogy az erősebb ellenféllel szemben továbbjutott. 

A spanyol foci még mindig a spanyoloké – írja di Caro -, hiába hittük, hogy a miénk. 

Ez az ő játékuk, ez a védjegyük, Luis Enrique remek edző, aki megérdemel az életben minden örömet, ami sajnos nem fogja ellensúlyozni a lánya elvesztésével járó hatalmas fájdalmat. Tehetséges középpályásaink ellenére sem tudtunk lépést tartani velük összetéveszthetetlen játékstílusuk miatt, de elértük azt, amit más válogatott nem: ellenálltunk a végsőkig.  Nehéz munka volt, de célba értünk. És a  Wembley kezd kissé hasonlítani az otthonunkra: kettőből két győzelemért jöttünk Londonba, és  várjuk az ellenfelet… Ma megtudjuk, hogy a legnagyobb dicsőség eléréséig Dánia vagy Anglia kerül az utunkba.  A házigazdák ellen a négyötödös angol tömeg előtt játszani nehezebb, de ösztönzőbb is. Nem mi vagyunk a legerősebbek, de nem félünk senkitől. Természetesen most már meg akarjuk nyerni ezt a sorozatot.

Hirdetés

Roberto Mancini, az olasz válogatott szövetségi kapitánya az öröm perceiben azt mondta, hogy a döntőbe jutás volt a céljuk, még akkor is, ha a torna kezdete előtt nem sokan hittek benne, hogy ez sikerülhet.

Megérdemeljük a döntőt. Nem volt könnyű, ráadásul a spanyolok megleptek minket azzal, hogy csatár nélkül játszottak. Ez a csapat azonban elképesztő. Mindenki nyerni akar, és a játékosok valami különlegeset akarnak, ami […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/futball/2021/eb/2021/07/07/olasz-remekmu/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A Mezőkövesd győzelmével kezdődött az NB I

A Mezőkövesd győzelmével kezdődött az NB I

Az első percek után a Paks alakított ki enyhe mezőnyfölényt, de nem jelentett veszélyt a …