2023. szeptember 29., péntekMa Mihály napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2023.09.29. Mihály Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Odalett a norvég világrekorder veretlensége a világ legpatinásabb versenyén

Odalett a norvég világrekorder veretlensége a világ legpatinásabb versenyén

A zürichi Weltklasse a történelem legjelentősebb, legnagyobb hagyományokkal rendelkező atlétikai versenye. 1928 óta rendezik meg, az első alkalommal még a kilencszeres olimpiai bajnok finn csodafutó, Paavo Nurmi is rajthoz állt a Letzigrund stadionban. A nők 1965 óta szerepelnek a Weltklassén, ahol csütörtökig 25 világrekord született. 

A verseny természetesen tagja, mit tagja, az ékköve a Wanda Gyémánt Liga sorozatnak. 

Az idei viadalon megannyi budapesti világbajnok állt rajthoz, de a Nemzeti Atlétikai Központban kiérdemelt aranyérem nem volt garancia a zürichi győzelemre. Karsten Warholm, a 400 méteres gátfutás idén eddig veretlen olimpiai és világbajnok, világcsúcstartó egyeduralkodója például három századdal kikapott a jamaicai Kyron McMastertől, a budapesti vb ezüstérmesétől.

Kikapott 1500-on a brit Josh Kerr is, aki Budapesten hatalmas meglepetésre legyőzte a norvég csodafutót, Jakob Ingebrigtsent, aki most kihagyta a Weltklassét. Kerr már biztos győztesnek látszott, mígnem az utolsó métereken az amerikai Yared Nuguse két századdal megelőzte. Nuguse Pesten csak ötödik volt, ha Kerr megfutja világbajnoki idejét, most is győzött volna. 

A női rúdugrást különleges környezetben, a 176 éve épült zürichi Hauptbahnhofon, a neoreneszánsz stílusban épült gyönyörű pályaudvaron rendezték. A győzelmet a budapesti társvilágbajnok, az ausztrál Nina Kennedy szerezte meg 491 centis országos csúccsal, egy centivel jobb eredménnyel, mint amennyivel világbajnok lett. A második helyen budapesti „társbérlője”, az amerikai Katie Moon végzett 481-gyel. 

Nem ment most Gianmarco Tamberinek, az olasz magasugró kedvenc csak negyedik lett 228 centivel, győzött a katari olimpiai bajnok Mutaz Barsim 235-tel.

Megőrizte idei veretlenségét a női hármasugrásban a venezuelai Yulimar Rojas, ráadásul jobb eredménnyel, mint az a 15,08, amivel Pesten világbajnok volt. 

Shericka Jackson továbbra is uralja a női 200 métert, ahogy Armand Duplantis is a férfi rúdugrást. Utóbbi háromszor nekiment a 623 centis világcsúcsnak, de most nem sikerült. 

Sha’Carri Richardson most is simán megnyerte a 100 méter síkot, Danielle Williams a 100 méter gátat, Noah Lyles pedig a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/atletika/2023/08/31/letzigrund-weltklasse-zurich-atletika-gyemant-liga/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Hová fajul a világ? Nem engedték be az aligátort a mérkőzésre

Hová fajul a világ? Nem engedték be az aligátort a mérkőzésre

A világ számos pontján lehet terápiás állatokat, vakvezető kutyákat, rendőrlovakat látni a sportrendezvényeken, most azonban …