2021. április 11., vasárnapMa Leó napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.04.11. Leó Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Nincs új terv, továbbra is 12 országban rendeznék meg az Eb-t

Hirdetés

Nincs új terv, továbbra is 12 országban rendeznék meg az Eb-t

Növekvő létszám, sosem látott rendezői mennyiség

Ez lesz a 16. kontinensviadal, eddig háromszor, 2000-ben (Belgium, Hollandia), 2008-ban (Ausztria, Svájc) és 2012-ben (Lengyelország, Ukrajna) fordult elő, hogy egynél több ország rendezzen, most viszont óriásit lépett előre az európai szövetség: 12 tagország 12 városában lesznek mérkőzések.

Az 1960 és 1976 között fennálló négycsapatos formátum után a következő négy kiírásban nyolc, 1996 és 2012 között pedig már 16 gárda képviselhette magát. A 2016-os, franciaországi rendezvényen jött a következő újítás, ekkor már 24-re bővült a mezőny, ennek egyik haszonélvezőjeként a magyar válogatott 1972 után először jutott ki az Európa-bajnokságra – és jutott a végső győztes Portugáliát is megelőzve csoportelsőként a nyolcaddöntőig.

Négy meccset rendeznek meg a Puskás Arénában

Négy meccset rendeznek meg a Puskás Arénában

Hirdetés

Fotó: Kisbenedek Attila / AFP

Négy meccs a Puskás Arénában, londoni végjáték

Nyolc város és hét ország is debütál rendezőként, a spanyoloknál Bilbaóban nem volt mérkőzés az 1964-es viadalon, Azerbajdzsán (Baku), Dánia (Koppenhága), Írország (Dublin), Magyarország (Budapest), Oroszország (Szentpétervár), Románia (Bukarest) és Skócia (Glasgow) pedig még egyáltalán nem volt házigazda kontinensviadalon.

A június 11-i nyitómérkőzést a római Stadio Olimpicóban Olaszország és Törökország játssza le, az első Eb-nek a 60. évfordulójára tervezett viadal végjátékának, az elődöntőnek és a döntőnek a londoni Wembley ad helyszínt, ahogyan az 1996-os rendezvény során is.

Londonban Brüsszel visszaléptetése miatt az eredetileg három belgiumi csoportmeccset és egy nyolcaddöntős összecsapást is megrendezik, összesen pedig így hét találkozót vívnak meg Angliában.

A budapesti Puskás Arénában – amely 67 215 fős befogadóképességével a hatodik legnagyobb létesítmény – három csoportmeccset, a Magyarország–Portugália, a Magyarország–Franciaország és a Portugália–Franciaország ütközetet, valamint az egyik nyolcaddöntőt a (hollandokat tartalmazó C csoport győztesének és a D/E/F csoportok valamelyik harmadik helyezettjének összecsapását) tartják meg. Az F jelű négyesnek ugyancsak otthont adó Münchenben rendezik a németek összes csoportmeccsét, így a Németország–Magyarország találkozót is.

Minden helyszínen legalább három csoportmeccset és egy nyolcad/negyeddöntőt rendeznek meg, az eddig említetteken kívül még Amszterdamban szerepelnek az együttesek.

A Wembley-ben rendezik meg a végjátékot

A Wembley-ben rendezik meg a végjátékot

Fotó: Adrian Dennis / AFP

Halasztás. Szűkítés?!

A viadalt eredetileg 2020 nyarán rendezték volna meg – az elnevezése továbbra is Euro 2020 –, de a kontinensen tavaly márciusban berobbanó koronavírus-járvány miatt végül el kellett halasztani.

Mivel most már a mutációk miatt a harmadik hullámban vagyunk, felvetődik a kérdés, hogy kell-e további halasztásokat vagy korlátozásokat eszközölni. Szóba jött, hogy adott esetben a Bajnokok Ligája tavalyi lezárásához hasonlóan egy helyszínre szűkítsék a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/futball/2021/03/03/nincs-uj-terv-tovabbra-is-12-orszagban-rendeznek-meg-az-eb-t/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A hosszabbításban nyert, megszakadt a Liverpool rossz hazai sorozata

A hosszabbításban nyert, megszakadt a Liverpool rossz hazai sorozata

A birminghamiek Ollie Watkins 43. percben szerzett góljával szereztek vezetést, az első félidőben a címvédőnek …