2023. szeptember 29., péntekMa Mihály napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2023.09.29. Mihály Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Nincs kérdés: a spanyolok a világ leggyorsabb gyaloglói

Nincs kérdés: a spanyolok a világ leggyorsabb gyaloglói

A spanyol María Pérez bizonyult a legjobbnak női 20 kilométeres gyaloglásban a budapesti atlétikai világbajnokságon vasárnap reggel, a viadal második napjának első éremosztós versenyszámában. Így a férfiakhoz hasonlóan ugyancsak spanyol aranyérem született ebben a számban. A magyarok közül Oláh Barbara a 34., Madarász Viktória a 35. helyen végzett.

A nyitónappal ellentétben ezúttal nem zavarta meg az időjárás a rajtot, bár a 7.15 órás kezdés elég korai kelést sejtetett a résztvevőknek. És az is igaz, amennyiben a férfiak is hasonló időbeosztás szerint versenyeznek, a vihar előtt befejezhették volna a küzdelmet. Mentségükre szóljon, nem a lustaságuk miatt indultak később, hanem az állami ünnep miatt a női rajtot hozták előrébb, mint ahogyan a központi helyszínen, a Nemzeti Atlétikai Központban is a szombatihoz képest korábban indul az élet úgy délelőtt, mint délután.

Az indulók ezúttal is a Hősök teréről indultak, majd érkeztek oda célba, közben 20-szor tették meg az Andrássy út egy részének bevonásával létesített 1 kilométeres pályát. A női 20 km-es gyaloglás rajtjához 47 atléta állt oda, közülük 41 fejezte be a versenyt.

Amelyen a táv feléhez a perui Kimberly García León vezetésével hétfős boly érkezett, őket egy percen belül hátránnyal további 11 versenyző követte három csoportra bontva. Kisvártatva csatlakozott a legközelebbi üldöző, így onnantól már nyolcan haladtak, de már felváltott vezetéssel.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/atletika/2023/08/20/atletikai-vilagbajnoksag-vb-budapest-2023-noi-gyaloglas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Hová fajul a világ? Nem engedték be az aligátort a mérkőzésre

Hová fajul a világ? Nem engedték be az aligátort a mérkőzésre

A világ számos pontján lehet terápiás állatokat, vakvezető kutyákat, rendőrlovakat látni a sportrendezvényeken, most azonban …