2021. március 5., péntekMa Adorján napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 366,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
2021.03.05. Adorján Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 366,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Nem nekünk hozzák a dicsőséget, hanem Izraelnek

Hirdetés

Nem nekünk hozzák a dicsőséget, hanem Izraelnek

A férfiak hétfői versenyében 44-en indultak, köztük Szőllős Barnabás 33-as, illetve bátyja, Szőllős Benjamin 35-ös rajtszámmal. A szuperóriás-lesiklás után Barnabás a 32., testvére a 35. helyen állt.  A szlalomban Barnabás a 8. (!) helyen végzett, több ismert nevet megelőzve. Itt Benjamin a 24. helyen ért célba. 

A remek szlalomnak köszönhetően az összetettben Barnabás a 13. helyen zárt, ami a sportágban minden idők legjobb magyar eredményének számítana a férfiak között, ha nem Izraelnek szerezte volna ezt a helyezést.

Hirdetés

A nők között Miklós Edit végzett hasonló előkelő helyen 2015-ben, amikor Beaver Creekben a vb-n lesiklásban szintén a 13. helyet szerezte meg.  Benjamin végül a 21. helyen fejezte be az összetettet.

Szőllős Barnabás a férfilesiklás számában Cortina d’Ampezzóban 2021. február 14-én

Szőllős Barnabás a férfilesiklás számában Cortina d’Ampezzóban 2021. február 14-én

Fotó: Fabrice Coffrini / AFP

A Szőllős család feje, az apa – Péter – maga is versenyzett, előbb magyar, majd izraeli színekben, és versenyzői pályafutása befejeztével az izraeli válogatottnál edzősködött.

De csak addig, amíg a gyermekeim, előbb Benjamin, aztán Barnabás, végül Noa el nem kezdtek maguk is versenyezni. Akkor felhagytam az edzősködéssel, és teljes mellszélességgel a gyerekeim síkarrierjét egyengettem – mondta az Indexnek Cortina d’Ampezzóból Szőllős Péter. – Szinte az elsők között került be Magyarországról Benjamin a muraui Schihauptschuléba, az általános iskola felső tagozatába, tehát az 5. és a 8. osztály között. A nála két évvel fiatalabb Barnabást pedig már a harmadik évfolyamra felvették. Ez tulajdonképpen egy síiskola. December elejétől március végéig olyan az órarend, hogy hétfőn tanítás, kedden az első két óra után felmennek a sípályára, szerdán szárazedzés van, csütörtökön a második, pénteken a negyedik óra után már irány a sípálya, szombaton és vasárnap pedig verseny. 

Némi túlzással a gyerekek az alpesi lejtőkön éltek Stájerországban. Az iskola nem került pénzbe, mert állami volt, az osztrák állam állta a költségeket, viszont lakást kellett bérelni Szőllőséknek Murauban. Az édesanya kiköltözött a három gyerekkel Murauba, a kislány, Noa akkor még óvodába járt. 

Már akkor előjöttek az ellentétek a magyar szövetséggel, hogy miért mindig Ausztriában versenyzünk, hogy miért nem vagyunk többet a magyar csapattal, miért nem megyünk edzőtáborba a magyar kerettel – folytatta a családfő. – Hogy miért? Egyszerű: mert Ausztriában jobbak voltak a körülmények. És Ausztriában rengeteg versenyen vettünk részt, jóval gyakrabban és komolyabb mezőnyben, mint ha mindezt Magyarországon tettük volna.

A Szőllős gyerekeknek Murauból egyenes útjuk vezetett Waidhofenbe, a sígimnáziumba. Ott december elejétől április közepéig nem volt iskola, csak edzés és versenyek. Ezért is öt és fél év, és nem csak négy, mint a rendes középiskola. Waidhofenben kollégiumban laktak a gyerekek, azt persze Szőllőséknek kellett fizetni. 

<img id="kep_szerkfoto_image_36700697" src="https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/3670/36700/367006/36700697_74c5f34174c057726d81c9543fa7b3ba_wm.jpg" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2021/02/16/nem-nekunk-hozzak-a-dicsoseget-hanem-izraelnek/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A Klopp-örökös – Moncz Attila publicisztikája

  A két európai labdarúgó-kupasorozatban még 32 csapat van versenyben a végső győzelemért, de ha …