2023. április 2., vasárnapMa Áron napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
2023.04.02. Áron Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Nem lehet igaz: önkritikát gyakoroltak a játékvezetők!

Hirdetés

Nem lehet igaz: önkritikát gyakoroltak a játékvezetők!

Nem sok olyan példát tudunk említeni a sporttörténelemben, amikor egy bíró utólag elismerte, hogy hibázott. A futballban biztos, hogy nem, de a többi sportágban is ritkaság az ilyesmi.

Kivéve az NBA-t, a tengerentúli Nemzeti Kosárlabda Szövetség profi bajnokságát. Ott, amióta bevezették az Officiating Last Two Minutes Report intézményét, vagyis amióta közzéteszik a mérkőzések utolsó két percében elkövetett játékvezetői hibák listáját, illetve videófelvételét, egymást követik a mea culpák. Hogy ez jó-e vagy sem, arról megoszlanak a vélemények, mert kétségtelen, hogy ez a gyakorlat némiképp aláássa a kosárlabdabírók tekintélyét. De hát erre szokták azt mondani, hogy ne tessék hibázni, és akkor nem kell mea culpázni.

A legfrissebb példa a szombati Boston Celtics–Los Angeles Lakers-mérkőzés, amelyet hosszabbításban 125–121-re megnyert a Celtics, de nem is került volna sor hosszabbításra, ha a rendes játékidő utolsó másodpercében, 105–105-ös állásnál Eric Lewis játékvezető befújja Jayson Tatum nyilvánvaló szabálytalanságát a ziccert dobó LeBron Jamesszel szemben. De nem fújta be, jött az overtime, amit már megnyert a Boston. Hiába volt a játékvezetői mentegetőzés már a lefújás után, nem megvárva az úgynevezett Last Two Minutes Reportot, ez már nem változtatott az eredményen.

Hirdetés

De ezzel még nem volt végük a bocsánatkéréseknek. Olyasmi történt hétfőn, amire még az NBA-ben sem volt addig példa, nyilván az elementáris erejű felháborodás hatására, ami LeBron Jamestől, Anthony Davistől és Darwin Ham edzőtől indult ki. Az NBA-játékvezetők testülete bocsánatkérést publikált a szervezet hivatalos oldalán!

Like everyone else, referees make mistakes. We made one at the end of last night’s game and that is gut-wrenching for us. This play will weigh heavily and cause sleepless nights as we strive to be the best referees we can be.<a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2023/01/30/jatekvezetok-eric-lewis-lebron-james-lakers-celtics-nba/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A Győr kiütötte a Fradit, gyakorlatilag megnyerte a bajnokságot

A Győr kiütötte a Fradit, gyakorlatilag megnyerte a bajnokságot

A Ferencvároshoz hasonlóan Bajnokok Ligája-negyeddöntős hazaiak keretéből Kari Brattset, Jelena Despotovic, Veronica Kristiansen és Silje …