2022. július 7., csütörtökMa Csaba napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
2022.07.07. Csaba Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Nem is sejtettük, mekkora veszély leselkedett Milák Kristóf világcsúcsára

Hirdetés

Nem is sejtettük, mekkora veszély leselkedett Milák Kristóf világcsúcsára

Milák Kristóf rendhagyó, formabontó extraklasszis. Mindenben. Nyilatkozataiban, a világhoz fűződő viszonyában, és abban is, hogy milyen tempóban szakít addigi mesterével.

Az átlagos sportoló akkor vált edzőt, amikor valami kudarc, trauma éri, amikor kiderül, egyértelművé válik, hogy a közös munka eredménytelen, az együttműködés sehová sem vezet, csak a szakadék mélyére.

Ehhez képest Milák sikerei csúcsán, a tokiói olimpiai arany megszerzése után közölte Selmeci Attilával, hogy elhagyja. Azt az edzőt – és pedagógust! –, akinek addig mindent köszönhetett. Olimpiai, világ- és Európa-bajnoki címeket, a mesék birodalmába tartozó, 1:50,73 perces világcsúcsát.

Hirdetés

Szakítás a csúcson – nem egy szokványos forgatókönyv.

Sokan nem is helyeselték. Felerősödött a zümmögő kórus hangja: minek kellett letérni a járt útról a járatlanért, miért akarja Kristóf megjavítani azt, ami nem is romlott el? A mindentudók már ki is mondták a verdiktet: Virth Balázzsal nem fog folytatódni a Milák-sikersztori.

Edzőt váltani nem kell félnetek…

Virth valóban nagy fába vágta a fejszéjét, hiszen nem a semmiből kellett felhoznia egy tehetséget, hanem a magyar sport talán legcsillogóbb gyémántját kellett még fényesebbre políroznia. Sokáig nem volt szerencséje. Milákot elkapta a Covid, aztán még egyszer megbetegedett, a novemberi kazanyi rövidpályás Eb-n ki is kapott királyszámában, a 200 pillangón az olasz Alberto Razzettitől.

Igaz, 25 méteres medencében, de kikapott.

Közben februárban Budapest megkapta a világbajnokság rendezési jogát, miután Fukuoka másodszor is visszalépett. Amivel, ha lehet, még jobban felértékelődött a verseny jelentősége, legalábbis Milák és edzője számára. Minden más eredmény, mint a győzelem, kudarcnak számítana a hazai közönség előtt.

Sőt nem is kudarcnak, hanem bukásnak.

És feketén-fehéren bebizonyosodna, hogy súlyos hiba volt edzőt váltani. Hát így vágott neki a Milák-Virth úszó-edző kettős a 19. FINA-világbajnokságnak. Amelyiken az eredeti tervek szerint a 100 és a 200 pillangó mellett Kristóf a 200 gyorson és az 50 […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2022/fina_vizesvb_budapest/2022/06/22/nem-is-sejtettuk-mekkora-veszely-leselkedett-milak-vilagcsucsara/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Sorsdöntő évek elé néznek vb-ezüstöt nyerő kéziseink

Sorsdöntő évek elé néznek vb-ezüstöt nyerő kéziseink

Golovin Vlagyimir: Előjöttek szép emlékek Mennyire fogta el a nosztalgia a magyar–norvég vb-döntőt figyelve? Nem …