2024. július 18., csütörtökMa Frigyes napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
2024.07.18. Frigyes Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Nem csak Magyarországon szidják az angol válogatottat

Hirdetés

Nem csak Magyarországon szidják az angol válogatottat

„A torna előtt azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy nyerjük meg a csoportot, és a saját kezünkben legyen a sorsunk. Ez így is lett – kezdte Harry Kane, az angol válogatott csapatkapitánya a szlovénok elleni gól nélküli döntetlent követően. – Sokkal jobban, több energiával játszottunk, mint az első két mérkőzésen, de az utolsó passzok nem voltak jók. Talán jobban is teljesíthettünk volna, de jól védekeztek a szlovénok.”

Alighanem sokan vitatkoznának a 30 éves csatár szavaival, de azért van benne igazság. Az angolok nem tettek semmi különöset, viszont hozták a számukra kötelező eredményt, letudták a csoportkört különösebb erőfeszítés nélkül, sőt meg is nyerték a csoportjukat.

Öt ponttal, két rúgott és egy kapott góllal.

Hirdetés

És éppen ez az, ami sokaknál kiverte a biztosítékot. Mert az hagyján, hogy Magyarországon jelenleg mindenki válogatott módon szidja az angol válogatottat, elvégre ha legyőzték volna Szlovéniát, akkor Marco Rossi legénysége már hátradőlhetne, és nem kellene a szerdai mérkőzések miatt izgulni, hogy meglesz-e a továbbjutás.

Repültek a söröspoharak Gareth Southgate felé

Csakhogy az angolok sem bánnak éppen kesztyűs kézzel a válogatottal, mert hiába jutott tovább valóban az első helyen Gareth Southgate csapata, csupán a minimumot nyújtva tette azt.

A sajtótól már az első két mérkőzés után jött a kritika, főleg a dánok elleni 1–1-et követően, de az újabb döntetlen után még inkább kikezdték a szövetségi kapitányt és a játékosokat, mondván, ez a teljesítmény nem méltó az angol válogatotthoz. Az újságírók azonban még visszafogottabban fejezték ki nemtetszésüket, a szurkolókról ez már kevésbé mondható el.

Az hagyján, hogy általános pfujolás, fütyülés kísérte a szlovénok elleni keddi gyenge játékot, de a lefújást követően söröspoharakat dobáltak Gareth Southgate felé, aki a lelátóhoz ment, hogy megtapsolja a szurkolókat.

England fans throw empty cups at Gareth Southgate as he applauded them after tonight’s dismal performance against Slovenia. ???? pic.twitter.com/JeoUGLp3CL

— Football Away Days (@FBAwayDays) June 25, 2024

„Megértem a velem kapcsolatos narratívát, és ez így jobb is, mint ha a játékosokat érné bármilyen sérelem – mondta a söröspoharakról a szövetségi kapitány, aki 98. alkalommal ült az angol válogatott kispadján. – Viszont furcsa ez a helyzet, mert nem láttam még olyat, hogy egy csapat továbbjut a csoportjából, és ilyen fogadtatásban részesül. Megértem a szurkolókat, és nem hátrálok meg, de nagyon büszke vagyok a játékosokra.”

Nyolc év után még mindig hiányzik a siker

Southgate arról is beszélt a mérkőzés után, hogy az elmúlt három-négy évben ismét szórakoztatóvá tették a válogatott játékát, amit a játékosok is élveznek, és vigyázni kell, hogy ez így is maradjon, nem szeretné, ha egyes szurkolók problémát okoznának, arra szólította fel őket, hogy támogassák a válogatottat.

Ugyanakkor érthető a reakciójuk – még ha a söröspoharak pályára dobálása túlzás is –, elvégre az angol válogatott játéka eddig kilátástalan a kontinenstornán, ráadásul Southgate a 2016-os Európa-bajnokságot követően vette át az irányítást, és hiába dolgozik azóta állandóan az egyik legerősebb kerettel a világon, egyetlen Eb-ezüstre futotta eddig, 2021-ben.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/futball/2024/eb/2024/06/26/eb-2024-anglia-angol-valogatott-c-csoport-szlovenia-gareth-southgate/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Tavaly összetörte, idén Herendi-mintás sisakban áll rajthoz Lando Norris a Hungaroringen

Lando Norris az Instagram-oldalán jelentette be a hírt, hogy a Herendi porcelán manufaktúra által gyártott …