2021. április 10., szombatMa Zsolt napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.04.10. Zsolt Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Nem a gyávák sportja az alpesi sí

Hirdetés

Nem a gyávák sportja az alpesi sí

Csütörtökön már csak műlesiklásban versenyeztek Malbunban, a Kovács Barnabás „Barni” alpesisí-emlékversenyen, de korántsem tét nélkül, hanem a nagyon is értékes FIS-pontokért. 

Nem árt egy kicsit bepillantani a Hozmann család életébe, mert ők annyiban tipikus magyar sífamília, hogy a két gyermek sportkarrierje érdekében kiköltöztek Ausztriába, Tirolba, az Innsbruck melletti Schönberg im Stubaitalba, és most is ott laknak.

A gyerekek közül a 16 éves Rudolf 194 centisre nőtt, ami nem feltétlenül előny ebben a sportágban, főleg nem a műlesiklásban, ami Rudi legerősebb száma. De hát ha valaki 4650 grammal születik, akkor jó eséllyel szép darab lesz, mire felnő. És Rudi 16 évesen még bőven növésben van.

A családi legendárium szerint már másfél évesen sílécet próbált csatolni, és miután a szülei ráadták a sporteszközt, másfél óra elteltével már magabiztosan kanyarodott. Meg is akarták interjúvolni az újságírók, de kiderült, hogy ez nem megy, mivel még nem beszél. Magyarul: előbb tanult meg síelni, mint beszélni. Rudinak amúgy ez az első felnőttszezonja, és az előző napi pályatévesztés után igencsak jót tett az önbizalmának, hogy csütörtökön nemcsak mindkét futamban lejött a pályán, hanem a magyarok között a harmadik legjobb helyezést érte el.

Hirdetés

Nővére, az április végén a huszadik születésnapját ünneplő Szonja igazi all-round sportlady, korábban karatéban is nyert már versenyt, a zongorázástól kezdve a speciális gondolkodásfejlesztő tréningig mindent kipróbált, balettozott, ritmikus gimnasztikázott is, és úgy tűnik, az alpesi sízésnél horgonyzott le. Olyan sikeresen, hogy 16 évesen kint járt a pjongcsangi téli olimpián, de aztán 2019-ben és 2020-ban térdszalagszakadást szenvedett, és most ugyanúgy a visszatérés útját járja, mint a korábban megsérült szintén olimpikon sporttársa, Kékesi Márton.

Apropó, Marci. A szerdán a műlesiklásban a legjobb magyarnak bizonyuló 25 éves diplomás testnevelő tanár csütörtökön az első futamban remekelt, és a jó helyezés érdekében a második körben kockáztatott – ezúttal nem jött be a dupla vagy semmi, a célegyenesben hibázott, és kiesett. Kicsit úgy járt, mint Yves Montand A félelem bére című klasszikusban, hogy miután leszállította a robbanásveszélyes nitroglicerint, a hazaúton fütyörészve belehajtott a szakadékba. Ettől függetlenül abszolút elégedett lehet háromnapos produkciójával. 

A magyar fiúk között csütörtökön Úry Bálint bizonyult a leggyorsabbnak, mögötte nem sokkal lemaradva 17 éves kortársa, Trunk Tamás, majd harmadikként az említett Hozmann Rudolf. 

A hölgyeknél az első futamot – és ez nem elírás – Tóth Zita megnyerte! A 18 éves lány a második menetben – ahogy azt már tőle megszokhattuk – kockáztatott, hiszen nem titkolt terve a verseny megnyerése volt, és ehhez nem lett volna elég egy biztonsági lecsúszás. Meg aztán ő amúgy sem tud kibújni a bőréből, úgymond gyárilag kockázatkedvelő típus. Sajnos, amikor a pálya alján a látókörünkbe került, az egyik kapunál kicsúszott, de amikor odaért hozzánk, már mondta is: „Már feljebb gyalogoltam!” Ami azt jelenti, hogy a pálya felső szakaszán is meg kellett állnia egy technikai hiba miatt. Sebaj, ettől függetlenül az első futamban nyújtott produkciója így is a három nap egyik fénypontja volt. Ha már a filmes párhuzamoknál tartunk, Zitáról meg az emlékezetes Mel Gibson-mozi, A veszélyes élet éve (The Year of Living Dangerously) villan be… 

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
http://index.hu/sport/2021/04/01/malbun-zarora-utolso-nap-fis-verseny-majtenyi-hanna-trunk-tamas-ury-balint-toth-zita-hozmann-rudolf-szonja/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Hivatalos: Budapest telt házas Eb-meccseket rendez

Hivatalos: Budapest telt házas Eb-meccseket rendez

Az UEFA közleményében kiemelte: köszönetét fejezi ki a tagszövetségeknek, valamint a nemzeti és helyi hatóságoknak, …