2021. szeptember 20., hétfőMa Friderika napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 324,00 Ft
2021.09.20. Friderika Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 324,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Négyszer annyit ér egy magyar aranyérem, mint egy amerikai

Hirdetés

Négyszer annyit ér egy magyar aranyérem, mint egy amerikai

Először is, hogy a címben leírtakat megmagyarázzuk, természetesen nem arról van szó, hogy a magyar sportolók különböző értékű medáliát kapnának: 

abból a Tokióban a 339 leendő olimpiai bajnok teljesen megegyezőt vehet majd magához.

Hirdetés

Merthogy ez lesz a protokoll, a díjátadókon ugyanis a versenyzők saját maguk akasztják majd a nyakukba az előzőleg gondosan fertőtlenített érmeket, amelyet tálcán nyújtanak át nekik.

És amelyek egységesen egészen pontosan 556 grammot nyomnak, amelyből azonban csupán 6 gramm az arany, a többi ezüstből készült. Ezen adatok alapján a piaci értékük 886 dollár, ami a mai magyar árfolyamon számítva 270 292 forintot. Az eszmei értékük azonban természetesen felbecsülhetetlen, nem beszélve a nemzetek különböző kormányai által felajánlott extra juttatásokról. Érdekesség, hogy ezúttal e-hulladékból készítik az érmeket. 

Tokióban szingapúri sportolóként éri meg leginkább aranyat nyerni, toronymagasan az ázsiai szigetország vezeti ugyanis az olimpiai bajnoki címért járó díjazást. Nem csoda, mindössze egy győztest ünnepelhetett eddig Szingapúr, az viszont számunkra is emlékezetes maradt: 

a 2016-os riói játékokon Jospeh Schooling nyerte a 100 méteres pillangóúszást Cseh Lászlót, Michael Phelpst és Chad le Clos-t megelőzve – utóbbi három klasszis egyaránt 51.14-gyel csapott a célba, így mindhárman ezüstérmet kaptak.

Szingapúr eddigi egyetlen olimpiai bajnoki címe számunkra is emlékezetes maradt: Joseph Schooling (b3) három legendás úszót, köztük Cseh Lászlót utasított maga mögé Rióban

Szingapúr eddigi egyetlen olimpiai bajnoki címe számunkra is emlékezetes maradt: Joseph Schooling (b3) három legendás úszót, köztük Cseh Lászlót utasított maga mögé Rióban

Fotó: Gabriel Bouys / AFP

Nos, Tokióban egy esetleges újabb szingapúri olimpiai bajnoki cím 1 millió (!) amerikai dollárral jár (kb. 305 982 500 Ft.), ez pedig toronymagasan a legmagasabb jutalom a résztvevő országok összevetésében. Második helyen Indonézia áll, ott az első helyért 746 000 dollár (228 208 860 Ft) ütheti a markát a sportolóknak. A harmadik legtöbbet Kazahsztánban fizetik az aranyéremért, ahol a dicsőség mellett 250 000 dollárért (76 477 500 Ft) szállnak harcba az atléták.

Magyarországon a kormány 2020. december 8-án jelentette be, hogy az addigi 35 millió forintos bónuszt 50 millióra emeli, ezzel pedig hazánk minden országot figyelembe véve a hatodik a rangsorban.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2021/tokio/2021/07/21/olimpia-erem-dijazas-orszagonkent-szabados-gabor/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A Chelsea erőt demonstrált a Tottenham otthonában

A Chelsea erőt demonstrált a Tottenham otthonában

Két teljesen eltérő félidőt produkált a Chelsea a Tottenham otthonában. A Bajnokok Ligája címvédője az …