2020. december 2., szerdaMa Melinda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
2020.12.02. Melinda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Magyar labdarúgás / Negyedóra alatt lerendezte a Soroksár elleni meccset a Vasas

Hirdetés

Negyedóra alatt lerendezte a Soroksár elleni meccset a Vasas

LABDARÚGÓ NB II
16. FORDULÓ

VASAS–SOROKSÁR SC 3–1 (3–0)
Budapest,
Fáy utca, Illovszky Rudolf Stadion, 818 néző. Vezette: Bognár Tamás (Tőkés Róbert, Berényi Ákos)
VASAS: Jova – Terbe, Litauszki, Szilágyi Z., Silye – Kovács M., Pátkai (Murka, 92.), Hidi M. – Radó (Szatmári, 86.), Feczesin (Köböl, 86.), Balajti (Pekár, 68.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs
SOROKSÁR: Varga Á. – Kópis (Bene, 46.), Gengeliczki (Takács Zs., 37.), Valencsik, Pászka – Gyömbér, Derekas – Orosz (Hudák, 64.), Csernik, Magyari (Szerető, 46.) – Lovrencsics B. (Gárdos, 76.). Vezetőedző: Lipcsei Péter
Gólszerző: Silye (10) a 2., Balajti (2–0) az 5., Feczesin (3–0) a 18., Lovrencsics B. (31) a 61. percben

ÖSSZEFOGLALÓ

A Vasas úgy kezdte a találkozót, ahogy azt mindig is várják szurkolói. Nemcsak sorozatban dolgozta ki a helyzeteket, hanem ezúttal a kapu előtt sem hibáztak a támadói. A két szélen Terbe és Silye folyamatosan elkísérte a támadásokat, s mivel a soroksári szélsők nem zártak vissza velük, rendre létszámfölényes helyzetet alakítottak ki. Beadásaik állandó gólveszélyt jelentettek Varga Ádám kapujára. A játékrész közepéig kellett várni, mire rendezte sorait a Soroksár, ám ez csak ahhoz volt elég, hogy ne nőjön a különbség a két gárda között.

Hirdetés

A szünet után már lényegesen visszafogottabb játékot nyújtott a Vasas. A Soroksár minden mindegy alapon bátrabbá vált, s Szerető Krisztofer szép megmozdulása után szépített is. Ugyan a második félidőben is megvoltak a helyzetei a házigazdának, ám hatékonysága ekkor már meg sem közelítette az első játékrészben látottakat. Ennek ellenére a látottak alapján megérdemelten gyűjtötte be a három pontot az egy félidőn keresztül csak szunyókáló Soroksárral szemben.


PERCRŐL PERCRE

Bognár Tamás lefújta a találkozót.

92. perc: Pátkai helyére Murka érkezett.

Három perc lesz a hosszabbítás.

86. perc: Kettős hazai csere: Feczesint, illetve Radót Köböl és Szatmári váltja.

76. perc: Lovrencsics Balázs helyére Gárdos András érkezett a hajrára.

76. perc: Pekár rántotta vissza sárga lapot érően Cserniket.

72. perc: Takács buktatta Radót, ez is sárga.

71. perc: Valencsik becsúszása utána Radó elesett az ötös jobb sarkánál, a játékvezető műesésért sárgát adott a hazaiak csatárának.

70. perc: Szerető bal oldali beadását Lovrencsics oda fejelhette volna, ahova akarja… Éppen Jova kezébe bólintotta a labdát.

68. perc: Változtat Schindler Szabolcs is: a második gól szerzője, Balajti Ádám helyére Pekár László érkezik.

64. perc: Cserél a Soroksár: Oroszt Hudák váltja az utolsó félórára.

61. perc: Szerető lépett ki a hazai védők között a balösszekötő helyén, a kivetődő Jova mellett elgurította a labdát, melyet Lovrencsics bevetődve, a jobb kapufánál kotorta a kapuba, 3-1.

58. perc: Balajti sarkalta vissza a labdát a balösszekötő helyén egyedül felejtett Radó elé, a szélső erőtlen lövése Takácsról pattant ki.

55. perc: Pászka buktatta az előre törő Terbét, villant a sárga lap.

53. perc: Feczesin a jobbösszekötő helyéről, 14 méterről alig lőtt a hosszú alsó sarok mellé.

46. perc: Megkezdődött a második félidő. A Soroksár cserélt, a folytatásra már nem jött ki Kópis és Magyari, helyükre Bene és Szerető érkezett.

Bognár Tamás lefújta az első félidőt.

45+1. perc: Derekas Zoltán 20 méteres lövését a felső léc hárította.

Egy perc a ráadás.

43. perc: Sakk-matt a soroksári védelem: Kovács indítása után Radó kényszerítőzött Feczesinnel, a visszakapott labdát a jobb oldali alapvonalról középre lőtte, érkezett Balajti, de estében nem tudta a hálóba kotorni.

37. perc: Cserél a Soroksár: Gengeliczki helyére Takács Zsombor érkezik.

34. perc: Balajti és Feczesin összjátéka hozta zavarba a soroksári védelem jobb oldalát, a vendégek szerencséjére kapusuk, Varga Ádám kivetődve menteni tudott.

33. perc: A Vasas szöglete után Lovrencsics vágta előre a labdát, Csernik a felezővonalnál lefejelte Orosznak, aki egészen a  tizenhatosig száguldott vele, de életerős, bal felső sarokra tartó lövését Jova a levegőben úszva kitenyerelte.

26. perc: Pászka bal oldali beadását Szilágyi az utolsó pillanatban fejelte szögletre a berobbanó Csernik elől. 

23. perc: Pászka gurított középre a bal oldalról, a tizenhatos magasságában, Lovrencsics Balázs félfordulatból a bal alsó sarok mellé lőtt.

18. perc: Kezd kiütés jelleget ölteni a meccs: Terbe a jobb oldalról mesterien tekerte középre a labdát, érkezett Feczesin és 8 méterről könnyedén lőtt a kapuba, 3-0.

16. perc: Terbe jobb oldali beadását Balajti a hosszún ollózós mozdulattal lőtte kapura, éppen Varga kezébe.

14. perc: Terbe remek labdával ugratta ki a jobbösszekötő helyén megiramodó Radót, aki az ötös sarkáról megpróbálta átemelni a kivetődő Varga felett, de a soroksári kapus bravúrral hárított.

5. perc: Silye száguldott el a bal oldalon, az alapvonalról pontosan gurított vissza és a mellette érkező Balajti 10 méterről kilőtte a hosszú sarkot, 2–0.

2. perc. Az ex-soroksári Silye állt a labda mögé és 25 méterről úgy lőtt a kapuba, hogy a labda a sorfalon irányt változtatva becsapta Varga kapust és a jobb sarokba pattant, 1–0. 

1. perc: Magyari buktatta a soroksári kaputól a labdát éppen tőle megszerző Terbét, Bognár játékvezető azonnal felmutatta a sárgát.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés: a hazaiak szokásos piros-kék szerelésükben, míg a vendégek tiszta fehérben léptek pályára.

Nem lehet azt állítani, hogy a hazaiak szakvezetője, Schindler Szabolcs a szerencse kegyeltje lenne, hiszen miközben csapatával elkezdte gyűjtögetni a pontokat, folyamatosan újabb és újabb játékosok “kidőlése” miatt át kell szervezni kezdő tizenegyét. Ma például ilyen-olyan okok miatt ebből vezető a koronavírus-járvány – összesen 16 játékos hiányzott a bombaerős angyalföldi keretből.

A két csapat rendre gólzáporos bajnoki találkozókat vívott az elmúlt években, és rendre a hazai gárda diadalmaskodott. A 2018–2019-es idényben 31-re nyert a Soroksár, majd 40-ra a Vasas, az előző kiírásban 53 volt a sárga-feketék, illetve 52 az angyalföldiek javára. Nem véletlen hát, hogy ismét gólokban gazdag meccsre számítanak az Illovszky-stadionba kilátogató szurkolók.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés! Megtudjuk, mire jut a Soroksár az előző öt bajnokiján 13 pontot szerző Vasas otthonában.

Forrás:
http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_ii/nb-ii-vasas-soroksar-sc-2793863

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A Sahtar Doneck Ukrajnában is legyőzte a Real Madridot

A Sahtar Doneck Ukrajnában is legyőzte a Real Madridot

Pocsékul kezdte a BL-idényt a Real Madrid, amely az első fordulóban hazai pályán kapott ki …