2021. március 9., keddMa Franciska napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 309,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.03.09. Franciska Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 309,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Negyedik a magyar férfi váltó, hatodik helyen végeztünk összetettben

Hirdetés

Negyedik a magyar férfi váltó, hatodik helyen végeztünk összetettben

Az 5000 méteres fináléban először állt össze a legerősebb magyar négyes: Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Krueger John-Henry és Burján Csaba, mert az előző idényben az amerikai születésű versenyző sérüléssel bajlódott, majd Burján egyéves eltiltását töltötte.

A futam eleinte nyugodt körülmények között zajlott, a magyarok a harmadik helyen “utaztak” a hollandok és az olaszok mögött. Elsőként Burján szánta el magát akcióra, fel is jött másodiknak az olaszok mögé, de Liu Shaolint húsz körrel a vége előtt visszaelőzte a holland rivális. Liu Shaoang azonban öt körrel később ismét előretört, ezúttal az olasz vetélytársat maga mögé utasítva. A hajrához közeledve azonban Burján kicsúszott, így esély sem maradt a dobogós helyezés megszerzésére. A győzelem végül Hollandiáé lett az olasz és az orosz kvartett előtt.

A nők 3000 méteres fináléjában a toronymagas favorit hollandoknál éppen a legjobb versenyző, a minden egyéni számban aranyérmes Suzanne Schulting csúszott ki, így nem tudta megismételni tavalyi sikerét, amikor mind az öt számban aranyérmet nyert. Az elsőként célba érő orosz kvartettet szabálytalanság miatt kizárták, így a franciák ölébe hullott az aranyérem. Mögötte az esés ellenére Hollandia lett a második és Olaszország a harmadik.

Hirdetés

A magyar csapat a várakozásoktól elmaradva egy ezüstéremmel zárta a kontinensviadalt.

RÖVIDPÁLYÁS GYORSKORCSOLYA EB (GDANSK)

FÉRFI VÁLTÓ

1. Hollandia 6:56.420 perc

2. Olaszország 6:56.544

3. Oroszország 6:56.653

4. Magyarország

NŐI VÁLTÓ

1. Franciaország 4:17.135 perc

2. Hollandia 4:23.161

3. Olaszország 4:28.234

…8. Magyarország

Összetettben a férfiaknál az orosz Szemjon Jelisztratov, a nőknél a holland Suzanne Schulting diadalmaskodott a lengyelországi Gdanskban zajló rövidpályás-gyorskorcsolya Európa-bajnokságon.

Legjobb […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2021/01/24/negyedik_a_magyar_ferfi_valto_hatodik_helyen_vegeztunk_osszetettben/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Rakonczay harmadszor is nekivág az Atlanti-óceánnak

Rakonczay harmadszor is nekivág az Atlanti-óceánnak

Rakonczay Gábor harmadszor is megpróbálja a lehetetlent, azaz átszelni az Atlanti-óceánt. Az extrém sportoló ezúttal …