2021. október 23., szombatMa Gyöngyi napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
2021.10.23. Gyöngyi Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Magyar labdarúgás / Négy gólt szerezve aratta első idegenbeli győzelmét az Ajka

Hirdetés

Négy gólt szerezve aratta első idegenbeli győzelmét az Ajka

 

LABDARÚGÓ NB II
9. FORDULÓ

III. KERÜLETI TVE–FC AJKA 2–4 (0–2)
Budapest, III. Kerületi TVE Sporttelep, 300 néző. Vezette: Móri Tamás (Bertalan Dávid, Bede Tamás)
III. KERÜLET: Balázs J. – Tóth K., Fejes A. (Opavszki, 72.), Erdei G., Rédei – Bori G. (Kleisz, 55.), Egerszegi T. (Rajczi, 60.) – Remili (Tamási Zs., 60.), Rabatin, Barczi D. (Schuszter R, 72.) – Borvető. Vezetőedző: Kemenes Szabolcs
AJKA: Horváth D. – Görgényi D. (Stoiacovici, 35.), Heffler T., Tar, Présinger – Tóth G., Lehoczky R. – Csizmadia Z. (Tajthy T., 82.), Sejben (Szarka Á., 82.), Orosz M. (Dragóner, 65.) – Gaál B (Szabó B., 82.). Vezetőedző: Kis Károly
Gólszerző: Borvető (89.), Schuszter (90+1.) ill. Gaál B. (18., 45+1. – mindkettőt 11-esből), Tar (54.), Lehoczky R. (74.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Hirdetés

A forduló előtt a III. Kerület még nem tudott hazai pályán, míg az Ajka vendégként három pontot szerezni a bajnokságban. Mindkét csapat azzal a céllal lépett pályára, hogy rossz sorozatát megszakítsa. A találkozón az óbudai csapat kispadján hosszú kihagyást követően foglalt újra helyet Kemenes Szabolcs vezetőedző, aki egyáltalán nem lehetett elégedett azzal, amit az első félidőben látott a csapatától. Az Ajka végig kontroll alatt tartotta a játékot, a szórványos hazai támadások nem vezettek eredményre. Ellenben a túl oldalon az Ajka kétszer is be tudott találni az első 45 perc során. Előbb a 18. percben rezdült meg a háló, mikor Gaál Bálint értékesített egy büntetőt (0–1), majd a játékrész hosszabbításában ismét ő volt eredményes, mikor az általa kiharcolt büntetőt is értékesíteni is tudta, 0–2.

A második félidőben a hazaiak több cserével is próbáltak frissíteni, de az 54. percben így is az Ajka szerzett újabb találatot. Gaál Bálint ezúttal előkészített, Tar Zsolt növelte a vendégek előnyét, 0–3. A Került a három bekapott gólt követően már mindent egy lapra feltéve támadott, aminek köszönhetően a vendégek rengeteg gyors kontrát tudtak vezetni. Egy ilyen támadás végén a 74. percben megint Gaál Bálint volt az előkészítő, akinek a passza után Lehoczky Roland szerezte a negyedik ajkai találatot, 0–4. A hajrában aztán megérkeztek a várva várt hazai gólok is, melyek azonban csak a szépítésre voltak elegendőek. A 89. percben Borvető Áron (1–4), míg a 91. percben Schuszter Roland talált be (2–4). 

PERCRŐL PERCRE

90+2. perc: Véget ért a mérkőzés! A Került nagyot hajrázott, de az Ajka négygólos előnye már nem volt ledolgozható. Köszönjük a figyelmet! 

90+1. perc: Újabb hazai gól! Jobb oldali beadást követően Schuszter Richárd elé került a labda, aki 14 méterről mesterien tekert a jobb felső sarokba, 2–4! 

90. perc: Kettő perc a hosszabbítás! 

90. perc: Rabatin kapott sárga lapot.  

89. perc: Egy beadást követően Borvető fejését még bravúrral védte Horváth, de a kipattanót 5 méterről már a kapuba lőtte a hazai támadó, 1–4.

84. perc: Egy szögletet követően Kleisz közeli lövését hárította Horváth, a kipattanót Tamási lőtte a kapu mellé.  

82. perc: Hármat cserélt az Ajka, lejött a meccs legjobbja Gaál Bálint, Csizmadia Zoltán és Sejben Viktor, pályára lépett Szabó Benjámin, Szarka Ákos és Tajthy Tamás.  

81. perc: Schuszter 18 méteres lövése a bal felső sarok fölé szállt.  

79. perc: Kósza hazai lehetőség, Borvető gyenge lövését Horváth könnyedén ütötte ki oldalra.  

78. perc: Teljesen kitámadott a hazai gárda, így majdnem az Ajka szerzett újabb gólt, de Sejben középre tartó lövését Balázs védeni tudta.  

74. perc: 0–4! Kontratámadást vezettet az Ajka a bal szélen, Gaál Bálint egy cselt követően a középen érkező Lehoczkyhoz passzolt, aki 11 méterről a bal alsó sarokba lőtte a labdát. Ez már kiütés!

72. perc: Ismét kettőt cserélt a Kerület, lejött Barczi Dávid és Fejes András, pályára lépett Schuszter Roland és Opavszki Balázs.  

71. perc: Gaál Bálint 22 méterről elvégzett szabadrúgása után a kapu mellé szállt a labda.

70. perc: Présinger egy cselt követően a 16-os sarkától lőtt kapura, Balázs védeni tudott. 

67. perc: Fejes buktatta Dragónert, sárga. 

65. perc: Cserélt az Ajka is, Orosz Márk helyére Dragóner Filip érkezett. 

62. perc: Gaál Bálint 12 méteres lövését védte Balázs, majd a kipattanót Présinger bombázta a kapu fölé.  

60. perc: Újabb cserékkel próbált frissíteni a hazai csapat, Remili Mohamed helyére Tamási Zsolt, Egerszegi Tamás helyére Rajczi Péter érkezett. 

55. perc: Cserélt a hazai csapat, Bori Gábor helyére Kleisz Márk érkezett. 

54. perc: Gaál Bálint végzett el szabadrúgást a jobb oldali oldalvonal közeléből, kapu elé ívelt labdájára Tar Zsolt érkezett és méterről a kapuba bólintott, 0–3. 

50. perc: Remili parádés ollózós mozdulattal tette kapura a labdát, de a mozdulat erőtlen volt, így Horváth könnyedén hárítani tudott.  

48. perc: Csizmadia egy lövőcsellel tisztára jászotta magát, majd 18 méterről a kapu fölé lőtt. 

46. perc: Elkezdődött a második félidő, nem volt csere egyik oldalon sem a szünetben.  

45+2. perc: Véget ért az első félidő, az Ajka Gaál Bálint duplájának köszönhetően kétgólos előnyre tett szert az első félidőben. 

45+1. perc: Ezúttal is Gaál Bálint állt a labda mögé, Balázs érezte az irányt és bele is ért a lövésbe, de hárítani ezúttal sem tudott, 0–2! 

45+1. perc: Balázs József a hazaiak kapusa nagyon bizonytalanul mozdult ki kapujából, Gaál Bálint elcsente tőle a labdát, majd ezt követően a kapus szabálytalankodott ellene, újabb ajkai büntető! 

45. perc: Tar Zsolt rántotta le a kilépő Borvetőt, sárga lap. 

Az utóbbi percekben főleg a mezőnyjátéké a főszerep, a hazai próbálnak támadni az egyenlítésért, de az Ajka remekül őrzi előnyét, sőt kontratámadásai végén még veszélyesebb helyzeteket is ki tud alakítani, mint ellenfele.  

35. perc: Kényszerűségből cserélt az Ajka, Görgényi Dávid megsérült, Stoiacovici Dávid lépett pályára helyette.  

29. perc: Egy jobb oldali ajkai támadás végén Gaál Bálint 18 méterről csúnyán a kapu fölé lőtt.  

27. perc: Egy védők által kifejelt labdát Barczi lőtt 17 méterről a kapu fölé.  

25. perc: Remili esett el a 16-oson belül Görgényi mellett, elsőre úgy tűnt, mintha a játékvezető büntetőt ítélt volna a hazaiak javára, de végül a partjelző intésére les miatt szabadrúgás következett kifelé. Az esetet követően a hazaiak reklamáló másodedzője, Czvitkovics Péter kapott sárga lapos figyelmeztetést.  

19. perc: Görgényi Dávid 18 méteres lövését védte Balázs.  

18. perc: GÓÓÓÓL! Gaál Bálint magabiztosan a kapu középe lőtte a megítélt büntetőt, 0–1. 

17. perc: Büntetőhöz jut az Ajka, Sejbent buktatták a 16-oson belül! 

14. perc: Gaál és Orosz kényszerítője végén utóbbi lőtt 17 méterről a kapu fölé.  

11. perc: Barczi ugratta ki remekül Borvetőt, a hazai támadó lába már lövésre lendült, amikor Lehoczky bravúrral tisztázni tudott a 16-oson belül.  

9. perc: Nagy hazai helyzet maradt ki! Rédei beívelése megpattant egy ajkai védőn, a labda így pont Barczi fejére hullott. Barczi fejese már túljott Horváth kapuson, azonban centikkel a kapu mellé szállt.  

8. perc: Bori jobb oldali szögletét követően Remili emelte háttal a kapu fölé a labdát.  

7. perc: Jobb oldalon vezetett kontratámadás végén Sejben fejét találta meg középen egy beadás, azonban Balázs eszén nem tudott túljárni a vendégek támadója. 

A mai találkozón hosszú időt követően újra Kemenes Szabolcs vezetőedző irányítja az óbudai csapatot. 

5. perc: Ajkai szögletet követően Görgényi közeli lövése az oldalhálóban kötött ki.  

3. perc: Egy bal oldali ajkai támadás végén Gaál Bálint 14 méteres lövését védte Balázs.  

2. perc: Lehoczky vállalkozott lövésre 22 méterről, a labda a jobb felső sarok mellett hagyta el a játékteret.  

A mai találkozón a III. Került világoskék-sötétkét összeállításban, a vendég Ajka zöld-fehérben lépett pályára.  

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a hazai csapat indította útjára a labdát.  

Az elmúlt hétvégén mindkét csapat a Magyar Kupában volt érdekelt. A továbbjutás csak az óbudaiaknak sikerült, akik Zalaszentgróton nyertek 2–0-ra. Az Ajka hazai pályán egygólos vereséget szenvedett a Gyirmóttól. A Kerület ellenfele a következő fordulóban a Paks lesz. 

A két csapat legutóbb az NB III-as bajnokság 2018/2019-es bajnoki idényében találkozott egymással akkor a fővárosban és hazai pályán is az Ajka tudott nyerni.  

A III. Kerülti TVE a bajnokság egyik újoncaként jelenleg a kieső, 18. helyen tanyázik. Eddig mindössze egyetlen mérkőzést tudtak nyerni a szintén újonc Tiszakécske otthonában. A fővárosi gárda eddig négyszer léphetett pályára saját közönsége előtt, ezeken a mérkőzéseken összesen két pontot szereztek. Érdekesség, hogy a négy hazai mérkőzésen mindössze egyszer találtak be az óbudaiak.

Nagyon oda kell figyelnünk ahhoz, hogy jó eredményt érjünk el.” – mondta el az Ajka honlapjának adott nyilatkozatában Kis Károly vezetőedző. Az Ajka tavaly meglepetésre az ötödik helyen végzett a bajnokságban, azonban idén nem sikerült jól a bajnoki rajt. Idegenben eddigi négy mérkőzésükön egyetlen pontot sem szereztek. 

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy a hazai pályán még nyeretlen III. Kerület az idegenben eddig még pontot sem szerző Ajka ellen. 

 

Forrás:
http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_ii/nb-ii-iii-keruleti-tve-fc-ajka-2851739

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Közel 80 percnyi emberelőny is kevés volt: kikapott a Fehérvár Újpesten

    LABDARÚGÓ NB I10. FORDULÓÚjpest–Mol Fehérvár 1–0 (Csongvai 50.) Budapest, Szusza Ferenc Stadion, 1508 …