2020. október 21., szerdaMa Orsolya napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 310,00 Ft | CHF: 341,00 Ft
2020.10.21. Orsolya Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 310,00 Ft | CHF: 341,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Magyar labdarúgás / Négy gólig jutott a Vasas az újonc DEAC ellen

Négy gólig jutott a Vasas az újonc DEAC ellen

 

LABDARÚGÓ NB II
12. FORDULÓ

VASAS FC–DEBRECENI EAC 4–1 (2–0)
Illovszky Rudolf Stadion, 1159 néző. Vezette: Takács János (Máyer Gábor, Bognár László)
VASAS: Jova – Szivacski, Viczián, Litauszki (Szilágyi Z., a szünetben), Silye – Hinora (Kovács M., 85.), Pátkai, Hidi M. S. – Vernes (Szatmári L., 65.), Birtalan (Köböl, 85.), Radó (Pekár, 65.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs
DEAC: Szabados (Tóth D., 43.) – Sándor T., Papp F., Belényesi, Karikás (Orosz M., 58.) – Nagy K. (Bíró, 76.), Spitzmüller, Nikitscher, Székely (Gyönyörű, 76.) – Takács P., Kiss B. (Urbin, 76.). Vezetőedző: Balogh Pál
Gólszerző:
Radó (9., 29. – mindkettőt 11-esből), Hinora (47.), Vernes (52.), illetve Takács P. (57. – 11-esből)
MESTERMÉRLEG
Schindler Szabolcs
: – Kívülről minden győzelem egyszerűnek tűnik, de az igazat megvallva nem volt könnyű mérkőzés a mai. Szervezetten játszott és védekezett az ellenfelünk, ám meghatározta a mérkőzés képét, hogy az első fél órában gólokat rúgtunk. Ezt követően ráerőltettük az akaratunkat az ellenfélre, sok lehetőségünk volt. Sajnos nem tudtuk kihasználni ezek többségét, ezért csak négy gólt szereztünk. Ezzel a számmal kicsit elégedetlen vagyok, ám láttam pozitvíumokat, amik bizakodásra adnak okot.
Balogh Pál: – Nagyon bátran futballoztunk, fel mertük vállalni a játékot a Vasas otthonában. Semmilyen veszítenivalónk nem volt, ezért is küldtem feljebb a csapatot, nehogy végigvédekezzük a találkozót. Megpróbáltuk hibára kényszeríteni az ellenfelünket, ám kétgólos előnye birtokában azt a játékát erőltette, amiben erős. A második félidőben öt perc alatt lerendeztük magunkat két butaság után. Majdhogynem kivégeztek minket, ám volt tartásunk, és addig mentünk, mígnem becsületgólt nem szereztünk.

ÖSSZEFOGLALÓ

Ellentétes célokért küzdő csapatok találkoztak az Illovszky Rudolf Stadionban, hiszen a házigazda Vasas a feljutás kivívására, míg az újonc DEAC másodosztályú tagsága meghosszabbítására törekszik. A válogatott szünetnek vélhetően mindkét klubnál örültek, ugyanis a tizenharmadik helyen álló angyalföldiek a nyári erősítések ellenére döcögősen rajtoltak, s az edzőváltás óta sem szárnyalnak, míg a debreceni egyetemisták mindössze kétszer ünnepelhettek győzelmet a szezonban, így kieső helyről várhatták a vasárnapi összecsapást.

Az első játékrészben kevés veszélyes lehetőséget láthattak a kilátogató szurkolók, a DEAC csak ritkán tudta átlépni a felezővonalat, míg a Vasas elsősorban a széleken erőltette a támadásokat, s bár futószalagon érkeztek a beadások, a vendégek uralták a légteret. Két gólig mégis eljutott a szünetig a házigazda, előbb Karikás Krisztián, majd Belényesi Csaba szabálytalankodott Radó Andrással szemben a tizenhatoson belül, a sértett pedig mindkét alkalommal higgadtan értékesítette a megítélt büntetőt (2–0).

A fordulás után magasabb sebességi fokozatra kapcsoltak az angyalföldiek, s alig másfél perc elteltével Hinora Kristóf bombagóljával növelték előnyüket, majd nem sokkal később egy formás támadás végén Vernes Richárd is bevette a megsérülő Szabados István helyére érkező Tóth Dániel kapuját. Négygólos hátrányban kezdeményezőbbé vált a vendégek játéka, s a szépítésre sem kellett sokat várni, Takács Péter tizenegyesből kozmetikázott az eredményen. Az utolsó félórában a Vasas már nem erőltette a támadásokat, az újonc pedig elkészült erejével, így összességében magabiztos győzelmet arattak az angyalföldiek, míg a DEAC immár tizedik vereségét szenvedte el a szezonban (4–1).

PERCRŐL PERCRE

93. perc: Vége a mérkőzésnek, négy gólt lőve aratott magabiztos győzelmet a házigazda Vasas az újonc DEAC felett. Köszönjük megtisztelő figyelmüket!

Kettő perc a hosszabbítás.

89. perc: Köböl és Pekár tetszetős összjátéka végén utóbbi lőtt fölé.

85. perc: Utolsó cserelehetőségeit is kihasználta a házigazda, Birtalant Köböl, a hatalmas gólt szerző Hinorát pedig Kovács Milán váltotta.

Az elmúlt percekben a DEAC birtokolja többet a labdát, de lövésig nem jutnak el az egyetemista legények.

 

76. perc: Három helyen változtatott Balogh Pál, Nagy Krisztián, Kiss Bence, valamint Székely számára ért véget a mérkőzés, helyettük Bíró, Urbin és Gyönyörű lépett pályára.

73. perc: LEHETŐSÉG! Pekár lövése Takács Péterről épp Birtalan elé került, az angyalföldi csapatkapitány hat méterről lőtt is, a labda a jobb kapufát súrolva hagyta el a játékteret.

71. perc: Silye csapott le egy kifejelt labdára, majd kapásból a kapu fölé bombázott.

A Hinorával szembeni kemény belépővel nem lopta be magát a hazai szurkolók szívébe Orosz, a debreceni védő minden labdaérintését füttyszó övezi.

65. perc: Kettős csere hazai oldalon, a két gólt szerző Radót Szatmári Lóránd, az egyszer eredményes Vernest pedig Pekár váltotta.

64. perc: A frissen beállt Orosz Marcellnek mutatta fel a játékvezető a sárga lapot.

58. perc: Először cserélnek a mérkőzésen a vendégek, Orosz Marcell érkezik Karikás helyére.

57. perc: GÓL, SZÉPÍT A DEAC! Takács Péter állt a labda mögé, s könyörtelen végrehajtónak bizonyult, a labda a jobb alsó sarokban pihent meg. 4–1!

56. perc: EZ IS TIZENEGYES! Székelyt kaszálta el Viczián a tizenhatoson belül, a játékvezető ezúttal némi gondolkodás után ítélt büntetőt a DEAC javára.

55. perc: Magasabb sebességi fokozatra kapcsolt a Vasas, ezúttal Hinora szabadrúgása kerülte el kevéssel a jobb felső sarkot.

52. perc: GÓL, OTT A NEGYEDIK! Pátkai adott jó labdát a teljesen üresen hagyott Vernesnek, aki egy igazítás után, tizenhárom méterről a jobb alsó sarokba gurított. 4–0!

49. perc: Silye ívelt a tizenhatos sarkánál berobbanó Radó elé, aki nagy helyzetben nem talált kaput.

47. perc: ANGYALFÖLDI BOMBAGÓL! Másfél perc sem telt el a második játékrészből, amikor Hinora gondolt egyet, s huszonöt méterről, védhetetlenül a léc alá bombázott. 3–0!

46. perc: A szünetben cserélt a Vasas, Litauszki helyén Szilágyi Zoltán folytatja a védelem tengelyében.

46. perc: Újra pályán a csapatok, folytatódik a találkozó.

45. perc: Véget ért az első játékrész, kétgólos előnyben vonulhatnak pihenőre a házigazda angyalföldiek.

Egy percet hosszabbít a játékvezető az első félidő végén, minden bizonnyal Szabados ápolása miatt.

43. perc: Kényszerűségből kapust cserélt a DEAC, a fejét fájlaló Szabados helyett Tóth Dániel folytatja a gólvonalon.

37. perc: Spitzmüller ívelt középre tanárian, ám Nagy Krisztiántól elpattant a labda, így odalett a lehetőség.

33. perc: Vernes beadása után Pátkai fejlhetett tisztán, ám a válogatott középpályás nem találta el a kaput.

Kis túlzással osztálykülönbség mutatkozik a csapatok között, a vendégek csak elvétve jutnak át a felezővonalon.

29. perc: GÓL, MEGDUPLÁZZA ELŐNYÉT A VASAS! Ismét Radó vette magához a labdát, ezúttal a kapu közepébe lőtt, Szabados balra vetődött. 2–0!

28. perc: Belényesi sárga lapot kapott a gólhelyzetet megakadályozó becsúszásáért.

27. perc: ÚJABB BÜNTETŐ! Radó ezúttal a bal szélről indulva szlalomozott végig a DEAC védelmén, Belényesi pedig már csak szabálytalanul tudta megállítani.

24. perc: Vernes két megtolás után huszonhárom méterről vette célba a kaput, ám lövése méterekkel fölé szállt.

20. perc: Takács Péter vállalkozott lövésre huszonöt méterről, Jovának nem okozott gondot a kísérlet.

A gól óta többet birtokolja a labdát a Vasas, amely elsősorban a jobb szélen aktív, de a fiatal debreceniek egyelőre jól állják a sarat.

9. perc: GÓL, VEZET A HÁZIGAZDA! A sértett Radó állt a labda mögé, s higgadtan a jobb alsó sarokba lőtt. 1–0!

8. perc: TIZENEGYESHEZ JUTOTT A VASAS! Radó tört be a tizenhatoson belülre, majd esett el Karikás szorításában, a játékvezető habozás nélkül a büntetőpontra mutatott.

Megközelítőleg ezerkétszáz szurkoló váltott jegyet az összecsapásra, a csípős hideget leszámítva kitűnő futballidőben léptek pályára a csapatok.

2. perc: Nagy Krisztián próbálkozott tizenhét méterről, a lapos lövést könnyedén fogta Jova.

1. perc: Útjára indult a labda az Illovszky Rudolf Stadionban.

„A válogatott pihenő alatt igyekeztük rendezni a sorainkat, mindenki őszintén elmondhatta, hogy mi lehetett a probléma az utóbbi hetekben – nyilatkozta a találkozót megelőzően a DEAC középpályása, Takács Péter. – Szerencsére senki sem mutogatott ujjal a másikra, így abban reménykedem, hogy visszatérünk a helyes útra. Tudjuk, hogy a Vasas jelentős költségvetésből gazdálkodik, emellett jó eséllyel pályázik a feljutásra, de többször előfordult már, hogy az ilyen meccsek meglepetésekkel végződtek, ebben bízom én is. Masszívan és vagányan kell futballoznunk, mert gyámoltalan játékkal az angyalföldiek otthonában sem lesz esélyünk a pontszerzésre.”

A DEAC egyelőre hadilábon áll a góllövéssel, Balogh Pál tanítványai ugyanis szezonbeli tizenegy mérkőzésükön összesen nyolcszor találtak ellenfelük kapujába, amivel sereghajtók ebben az összevetésben. A debreceni egyetemisták hat alkalommal gólképtelenek maradtak, s csak kétszer tudtak egynél többször beköszönni, a siófoki két találat nem ért pontot, az ETO FC Győrnek lőtt három gól ugyanakkor a győzelmet jelentette. A DEAC tizenegy forduló után két győzelem mellett kilenc vereséggel kieső helyen áll, s a bennmaradást érő helyektől már öt pontnyira van, így a fekete-fehérek mihamarabb szeretnék elkezdeni a felzárkózást.

„Számunkra alapfeltétel, hogy minden ellenfelet komolyan kell venni, úgy, mintha a Barcelona ellen játszanánk – hangsúlyozta a klubhonlapnak Schindler Szabolcs, a Vasas vezetőedzője. – Mindegyik mérkőzés más, éppen emiatt a fókusznak mindig a következő ellenfélen kell lennie, maximálisan az aktuális mérkőzésre kell koncentrálnunk. Tudjuk, hogy milyen játékosai vannak a DEAC-nak, ám számunkra mindig a saját játékunk a legfontosabb, a Szeged elleni mérkőzésünkhöz képest ezúttal még többet kell majd nyújtanunk.”

A házigazda Vasas a negyedik legtöbb gólt szerezte a bajnokságban, ám a hatékony támadójáték ellenére a feljutásra aspiráló angyalföldiek háza táján nem lehetnek elégedettek a bajnoki rajttal. Meglehetősen döcögősen kezdte a bajnokságot a csapat, ami Bene Ferenc állásába került, de egyelőre a helyére érkező Schindler Szabolcs sem tudott csodát tenni, legutóbbi négy mérkőzésén mindössze négy pontot szerzett a Vasas. A piros-kékeket korábban a Budaörs, a Gyirmót, valamint a Siófok is meglepetésre múlta felül, a válogatott pihenőt megelőzően azonban már megmutatták oroszlánkörmeiket az angyalföldiek, s három gólt rámoltak a Szeged kapujába.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Megtudjuk, mire megy a legutóbb az edzőváltást követő első diadalát begyűjtő Vasas a fővárosba négyes vereségszériával érkező újonc Debreceni EAC ellen.

Forrás:
http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_ii/nb-ii-vasas-debreceni-eac-2789943

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Szoboszlaiéknak kötelező a győzelem; Jó példa a tenisz

  Kisebb megszakításokkal hét évet edzősködött hét klubnál – Kecskemét, Paks, ETO, Videoton, DVTK, Balmazújváros …