2024. május 22., szerdaMa Júlia, Rita napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 355,00 Ft | CHF: 390,00 Ft
2024.05.22. Júlia, Rita Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 355,00 Ft | CHF: 390,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Molnár Martin csapata legjobbjaként kezdte Formula–4-es karrierjét Doningtonban

Hirdetés

Molnár Martin csapata legjobbjaként kezdte Formula–4-es karrierjét Doningtonban

Egész hétvégén jó tempóban, csapattársai előtt autózva teljesítette első versenyhétvégéjét Molnár Martin a brit Formula–4-ben – számolt be a magyar sportoló teljesítményéről menedzsmentje.

A Donington Parkban rendezett szezonnyitón a Virtuosi Racing pilótája

az időmérő edzésen és az első versenyen is csapata legjobbja volt,

Hirdetés

a hétvége második, egyben utolsó futamán azonban már a 2. kör végén kilökték – addig a pontig azonban ott is vezette a házon belüli rangsort.

A 15 esztendős sportolónak ez volt az első éles bevetése autóversenyzőként, így a lebonyolítástól kezdve a rajtokon át a kerék a kerék elleni csatákig minden új volt a számára. Ráadásul tipikus angol időjárás mellett kellett felvennie a ritmust, hiszen akárcsak a mezőny többi tagjáét, az ő dolgát is megnehezítette, hogy Doningtonban hol jobban, hol kevésbé esett az eső.

Eredetileg természetesen szokás szerint három versenyt rendeztek volna a Formula–4-es mezőny számára, ám a második futamot a pályára zúduló vízmennyiség miatt törölni kellett, így háromszor 20 perc helyett csak kétszer 20 perc versenyzés várt a mezőnyre. Martin az időmérő edzésen a 14. pozícióban zárt, így mindkét megrendezett futamot a 14. rajtkockából kezdte. Leggyorsabb köre mindössze 0,431 másodperccel maradt el az első helyet megszerző pilótáétól, ami várakozáson felüli kezdés, lévén a teljes mezőny 1,155 másodpercen belül volt.

Az újoncok között a 3. leggyorsabb időt ért el, csupán 0,07 másodperccel a legjobb újonc mögött.

A csapattársaihoz képest a teszteken látott 1-2 tizedmásodperces előnye az időmérőn 4-5 tizedre nőtt, aminek köszönhetően több hellyel előzte meg őket. Az egyetlen befejezett versenyén végül a 15. lett, ami az újoncértékelésben a 4. helyet jelentette.

„Összességében jól sikerült az első versenyem, mindenki meg volt elégedve, kivéve engem. Nem teljesen úgy alakult az első futam az én részemről, ahogyan terveztem, ugyanakkor izgalmas volt, számos előzéssel. Végig szemerkélt az eső, ami mindenkinek megnehezítette a dolgát, viszont hozzájárult a sok akcióhoz. Féltávtól jobban rákezdett, és hirtelen nagyon nehéz lett megtippelni, hogy milyen a tapadás az egyes kanyarokban, miközben mindenki elkezdett jobban csúszkálni, de élveztem ezt a kihívást”

– értékelt a Hungarian Motorsport Academy

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2024/04/29/molnar-martin-formula-4-autosport-ujonc-donington-park-idojaras-eso/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Sztankovics saját zsebéből fizethetett azért, hogy azonnal elhagyhassa a Ferencvárost

Múlt csütörtökön vált hivatalossá, hogy Dejan Sztankovics a Magyar Kupa döntőjében elszenvedett vereség másnapján távozik …