2020. szeptember 23., szerdaMa Móric napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
2020.09.23. Móric Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
Kezdőlap / Sport / MLSZ: Járványügyi felelősöket kell kinevezniük az élvonalbeli focikluboknak

MLSZ: Járványügyi felelősöket kell kinevezniük az élvonalbeli focikluboknak

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége az első osztályú klubokkal egyeztetve kétfokozatú intézkedési programot fogadott el szerdán, amelyet a koronavírus-járvány aktuális helyzetének megfelelően kell alkalmazni. Az MLSZ honlapjának beszámolója szerint OTP Bank Liga mérkőzéseit már a hétvégén úgy kell megrendezni, hogy az azon résztvevő labdarúgók és stábtagok a lehető legkisebb kockázatnak legyenek kitéve a vírusfertőzéssel szemben.

A kétfokozatú intézkedési program alapfokozata a jelenlegi helyzetre szól. Ez kimondja, hogy az élvonalbeli kluboknak haladéktalanul járványügyi felelőst kell kinevezniük. Központi tesztrendszer keretében minden bajnoki mérkőzés előtt legfeljebb 72 órával PCR-tesztet kell elvégezni a meccsen résztvevő valamennyi sportszakemberen. Az elvégzett tesztekről nyilvántartást kell vezetni, az eredményekről az MLSZ folyamatos tájékoztatást kap.

Minden mérkőzés szervezésekor sportzónát kell kijelölni, amelynek használata és az abba történő belépés szigorú szabályok szerint történik.

A játékosokkal közvetlenül nem érintkező, de akár a mérkőzések között is a sportzónában dolgozó személyzetre szigorú higiéniai előírások és megelőző intézkedések vonatkoznak. Az MLSZ szabályzatait átmenetileg kiegészítik azokkal a szabályokkal, amelyek szükséges esetekben lehetővé teszik a zökkenőmentes és rövid határidővel történő döntéshozatalt például a ki nem állás, a halasztási kérelem és a fegyelmi ügyek kérdéskörében.

Amennyiben az országos járványügyi hatóság korlátozásokat, szigorításokat ír elő, akkor ezeket a szövetség alkalmazni fogja a saját szabályzataiban, és életbe lép a második fokozat. Emellett a kötelező tesztrendszert kiterjeszti a sportzónában dolgozó valamennyi személyre, és életbe lépteti a nézőtéri zónára vonatkozó egészségvédelmi szabályokat.

A körülményektől függően, indokolt esetben sor kerül majd az öt csere ismételt engedélyezésére.

Amennyiben egy játékos vagy stábtag tesztjének eredménye pozitív, őt azonnal az előírt módon el kell különíteni, értesíteni kell az adott személyt, az MLSZ-t, valamint intézkedni kell a többi játékos és stábtag egészségének védelméről és ismételt teszteléséről. Az elnökség döntött arról is, hogy a magyar utánpótlás-válogatottak további intézkedésig nemzetközi programokon nem vesznek részt.

A nemzetközi szövetség közben bejelentette, megkönnyítené a válogatott labdarúgók országváltását.

A FIFA 211 tagszövetsége a szeptember 18-ai online kongresszuson tárgyalja meg a javaslatot, amely azoknak a futballistáknak segítene, akik a 21. születésnapjuk előtt legfeljebb háromszor léptek pályára egy válogatottban, az utolsó szereplésük óta legalább három év eltelt, és az adott országban a jövőben már nem számolnak velük.

A FIFA munkacsoportja több mint két éve dolgozik a javaslaton, amióta a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) elutasította a marokkói származású, 24 éves Munir El Haddadi országváltását. Az FC Barcelona és a Valencia korábbi, a Sevilla jelenlegi támadójátékosa csupán egy mérkőzésen lépett pályára spanyol színekben – akkor is csak 15 percet kapott -, ezért az észak-afrikai ország nemzeti együttesében akarta folytatni, de a CAS a FIFA szabályaira hivatkozva ezt nem engedélyezte. Az új szabály nem engedné a váltást azoknak, akik pályára léptek felnőtt világbajnokságon vagy kontinenstornán.

Forrás:
http://hvg.hu/sport/20200819_MLSZ_Jarvanyugyi_felelosoket_kell_kinevezniuk_az_elvonalbeli_focikluboknak#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

 Elhalasztják a Ferencváros Metz elleni BL-meccsét koronavírus fertőzések miatt

Elhalasztják a Ferencváros Metz elleni BL-meccsét koronavírus fertőzések miatt

A magyar csapatot sújtó koronavírusos megbetegedések miatt elhalasztották a Ferencváros és a francia Metz HB …