2021. november 30., keddMa András, Andor napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 368,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 353,00 Ft
2021.11.30. András, Andor Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 368,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 353,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Mindig írtam a naplómba arra az esetre, ha többet nem ébrednék fel

Hirdetés

Mindig írtam a naplómba arra az esetre, ha többet nem ébrednék fel

Colin Wilson nem először ír a ThePlayersTribune-re. Az oldalon – ahol a profi sportolók a saját történeteiket, gondolataikat írják meg – tavaly ősszel publikált egy cikket, amelyben a kényszerbetegséggel (obcesszív-kompulzív zavar, a továbbiakban OCD) folytatott harcáról írt. Legújabb beszámolóját így kezdi:

Nem voltam teljesen őszinte veletek.

Utána kifejti, a tavalyi történetéből kihagyott egy részletet: a kábítószer-függőségét. Úgy emlékszik vissza, akkor nem gondolta ezt a részt annyira fontosnak. Szégyellte magát és félt attól, hogy az emberek mit fognak gondolni róla, ha felvállalja addikcióját. Mindezt közeli barátja, a szintén profi jégkorongozó Jimmy Hayes augusztusi halála változtatta meg, a halottkémi jelentés szerint kokain és fentanil egyidejű túladagolása vezetett az ő távozásához. Wilson szerint ami Hayesszel történt, akár vele is megtörténhetett volna. Ő már két és fél éve tiszta, ezért szeretne másokon segíteni. 

Hirdetés

Colin Wilson a 2008-as draftolása idején, 19 évesen

Colin Wilson a 2008-as draftolása idején, 19 évesen

Fotó: Richard Wolowicz / Getty Images Hungary

Colin Wilson 20 éves korában kezdett Ambient szedni, ami egy altató, illetve OCD kezelésére is használják. Mindene ehhez a gyógyszerhez volt kötve. Nem tudott nélküle rendesen aludni, ami nélkül az edzések és a játék sem ment úgy, ahogy akarta. Aztán 22 éves korában megpróbálta marihuánával „kezelni” magát, ami sikerre vezette. Amikor beszívott, úgy érezte, ilyen lehet a nem OCD-s emberek normális állapota. A kannabisz hatására a betegsége teljesen a háttérbe szorult, minden betépésnél egy olyan barátra talált, amilyen korábban sosem volt neki. 

Ám egy idő után a betegsége rosszabbodott, az éjszakák egyre kínzóbbá váltak. Ekkor próbálta ki a kokaint.

Mint sok kokainista, én is csak egy elveszett gyerek voltam, aki szeretett volna érezni valamit. Szerettem volna érezni, szükségem volt arra, hogy érezzek. És akkor ott volt előttem a cucc, ami teljes kontrollt adott a tudatom és az érzéseim fölött arra az éjszakára. Először csak évente pár alkalommal használtam. 28 éves koromra már pár hetente. Azok az éjszakák szétszedtek. […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/jegkorong/2021/11/11/nhl-kokain-altato-alkohol-colin-wilson-ocd-kabitoszer-fuggoseg/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A Haladás nyert, így megszakította a KTE nagy sorozatát

LABDARÚGÓ NB II 18. FORDULÓ KECSKEMÉTI TE–SZOMBATHELYI HALADÁS 0–1Kecskemét. Széktói Stadion. 500 néző. V.: Csonka …