2023. január 31., keddMa Marcella napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 387,00 Ft
2023.01.31. Marcella Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 387,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Minden Ronaldóról szólt, de egy brazil ellopta a show-t

Hirdetés

Minden Ronaldóról szólt, de egy brazil ellopta a show-t

Mint ismert, Cristiano Ronaldo tavaly év végén otthagyta a Manchester Unitedet, majd aláírt a szaúdi élvonalban szereplő al-Nasszrhez. Csütörtökön a Paris Saint-Germain elleni felkészülési találkozón már pályára is lépett a szaúdi ligaválogatottban, új klubjában való debütálása azonban vasárnapig váratott magára. Ezen felbuzdulva ellátogattunk Rijádba, hogy körülnézzünk a városban, valamint megnézzük Cristiano Ronaldo első tétmeccsét új egyesületénél. Útinaplónk első részét ide kattintva találja, a másodikat itt, a harmadikat pedig emitt.

Már órákkal a helyi idő szerint 20:30-as kezdés előtt a stadionhoz érkeztünk, hogy megnézzük, hogyan hangolódnak a helyiek a mérkőzésre. A Mrsool Park egyébként a Szaúdi Király Egyetem egyik létesítménye volt, míg nem néhány évvel ezelőtt átalakították, és immár az al-Nasszr otthona. Kívülről modern, belülről azért hagy kívánnivalót maga után, de erről később.

Magyar fogalommal élve családbarát stadion a Mrsool Park: a mérkőzés előtt különböző programokkal várják az érdeklődőket. Volt kosárra dobás nyereményekért, teqballasztalok, nyereményjátékok, valamint bárki tesztelhette tudását, hogy tud-e olyan magasra ugrani, mint Cristiano Ronaldo – valljuk be, keveseknek van olyan súlypontemelkedése, a legtöbben csak a kezükkel érték el a magasra függesztett labdát.10

Galéria: Minden Ronaldóról szólt, de egy brazil ellopta a show-tFotó: Ilku Miklós / Index

Túl sok európait és turistát nem láttunk a stadionban, aminek a helyiek szerint az lehet az oka, hogy viszonylag nehézkes jegyet venni az al-Nasszr mérkőzéseire. Mármint a helyieknek nem, de egy külföldinek rátalálni a jegyértékesítésre elég bonyolult folyamat. Ezt mi is megtapasztaltuk a saját bőrünkön.

A stadionban minden Cristiano Ronaldóról szólt: a hirdetőtáblákon az ő arca jelent meg először, mindenhol CR7 feliratú zászlókat láttunk, és bizony rengeteg szurkoló már Ronaldo feliratú mezben érkezett. A stadionban van egy kisebb mecset is, a mérkőzés előtt a legtöbben imára hajtották a fejüket. Napi utolsó, azaz ötödik imádsága előtt Khalifot faggattuk Ronaldo érkezéséről és az al-Nasszrről.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/futball/2023/01/22/cristiano-ronaldo-al-nasszr-bemutatkozas-rijad-szaudi-bajnoksag-al-ettifaq/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Hónapokra kidőlt az MU játékmestere, a Bayernből érkezhet pótlás

Hónapokra kidőlt az MU játékmestere, a Bayernből érkezhet pótlás

A 30 éves játékos Reading elleni FA-kupa-meccsen dőlt ki, az összecsapást követően mankóval hagyta el …