2021. február 26., péntekMa Edina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
2021.02.26. Edina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Milliókkal emelkedik a magyar paralimpiai helyezettek díjazása

Hirdetés

Milliókkal emelkedik a magyar paralimpiai helyezettek díjazása

Jelentősen emelkedik a magyar paralimpiai érmesek és helyezettek állami jutalma – adta hírül a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) a portálján.

Szabó László, az MPB elnöke közölte: szervezetük javaslatát elfogadva a kormány úgy döntött, hogy az aranyért járó eddigi 17,5 milliós összeget 25 millióra, az ezüstért járót pedig 12,5 millióról 17,85 millióra emeli. A harmadik helyezettek mostantól 14,25 millió forintos jutalomra számíthatnak, s egészen a nyolcadik helyezettekig (1,4 millió forint) jár majd anyagi elismerés.

Ezzel a döntéssel a növekedés mértéke közel negyvenhárom százalék – hangsúlyozta Szabó László, aki arról is beszélt, hogy ez a szabályozás azt is jelenti, hogy a Szervátültetettek Világjátékán, illetve a Siketlimpián hasonló helyezést elérők jutalma is növekszik, mert ezeknek az értéke a paralimpiai jutalomhoz kötött. 

Ez a döntés tehát köszönetnyilvánítás a magyar fogyatékossport históriájának is

Hirdetés

– fogalmazott a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke. 

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2021/02/21/paralimpia-paralimpikon-dijazas-helyezettek-erdmesek-milliok-sportolo/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Lukasenko átengedte a fiának az olimpiai bizottság vezetését

Lukasenko átengedte a fiának az olimpiai bizottság vezetését

Alekszandr Lukasenko idősebbik fiát, Viktort választották meg pénteken a Belarusz Olimpiai Bizottság elnökének az apja …