2021. október 23., szombatMa Gyöngyi napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
2021.10.23. Gyöngyi Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Milliárdos whiskyüzletével McGregor keresi a legtöbbet a sport világában

Hirdetés

Milliárdos whiskyüzletével McGregor keresi a legtöbbet a sport világában

Conor McGregor kereste a legtöbbet 2021-ben a sport világában. A Forbes 180 millió dollárra (közel 55 milliárd forintra) becsli az ír idei bevételeit. Ebből 158 millió dollár származik a saját whiskymárkájából, a Proper 12-ből és egyéb partnerségeiből. Az MMA-harcos ringben szerzett idei, nagyjából 22 millió dolláros bevétele eltörpül a Proper 12 mellett.  

McGregor 2017-ben jelentette be, hogy saját whiskyt készül piacra dobni, amit egy évvel később meg is tett. Az üzletben a kezdetektől ott volt a Proximo Spirits, mely 49 százalékos tulajdonjoggal rendelkezett egészen áprilisig, amikor egy 600 millió dolláros (nagyjából 182 milliárd forintos) üzlet keretei közt a Proximo Spirits többségi tulajdonjogot vásárolt a bizniszben. Ez a 600 millió dollár McGregor és az üzlettársai között oszlik meg. Az összeg tartalmazza a 250 millió dollár (76 milliárd forint) profitot is, melyet az első két évében termelt a röviditalmárka. McGregor és az üzlettársai továbbra is rendelkeznek tulajdonjoggal, és aktívak maradnak az üzletben, de a konkrét arányok nem ismertek.

A Proximo Spirits vezérigazgatója, Mike Keyes elmondta, évente több millió ládával szeretnének eladni a Proper 12-ből. 

Hirdetés

Keyes többször elmondta, tisztában van vele, hogy a Proper 12 sikerének kulcsa az ír harcos, ezért továbbra is szoros lesz az együttműködés. Érdekesség, hogy McGregornak ez az első olyan projektje, ami az MMA világán kívül esik. Meg kell hagyni, nem aprózta el. 

A felsorolás második helyét Cristiano Ronaldo foglalja el. A portugál labdarúgó nyáron a Juventusból visszatért a Manchester Unitedbe. A listán nyári csapatváltásával előzte meg riválisát, Lionel Messit, aki 15 millió dollárral maradt le mögötte. Ronaldo az első ember, akinek félmilliárd követője van a különböző közösségimédia-felületeket együttvéve. Számtalan gólrekord tartója, a rajongók között pedig örök vita tárgya marad: Messi vagy Ronaldo a jobb játékos?

Cristiano Ronaldo a West Ham United elleni győzelmet ünnepli

Cristiano Ronaldo a West Ham United elleni győzelmet ünnepli

Fotó: Craig Mercer/MB Media / Getty Images Hungary

Ronaldo a 2021–2022-es idényben 125 millió dollárt (37,6 milliárd forintot) tehet zsebre. Ebből 70 millió dollár a bónuszokkal kiegészített fizetése a Manchester United részéről, a többi pedig egyéb együttműködéseiből származik.

Élete végéig szerződésben áll a Nike-val, emellett ruhamárka, edzőterem és szállodalánc is kötődik a nevéhez. 

A képzeletbeli dobogó harmadik fokán Lionel Messi áll, aki szintén csapatot váltott a nyár folyamán. 21 év után eljött a Barcelonától, az egyetlen profi együttesből, ahol karrierje folyamán játszott. A PSG-ben kevesebbet keres, mint a katalánoknál, de így is a legjobban fizetett labdarúgó a világon. 110 millió dollárt (33,5 milliárd forintot) tehet zsebre idén, ebből 75 millió dollár érkezik a csapata felől, igaz, ez bruttó összeg. Az argentin klasszis is nagynevű támogatókkal dolgozik együtt. Élete végéig tartó szerződést kötött az Adidasszal, saját ruhamárkáját Ginny Hilfiger igazgatja.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2021/09/28/legtobbet-kereso-sportolok-conor-mcgregor-cristiano-ronaldo-lionel-messi/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Közel 80 percnyi emberelőny is kevés volt: kikapott a Fehérvár Újpesten

    LABDARÚGÓ NB I10. FORDULÓÚjpest–Mol Fehérvár 1–0 (Csongvai 50.) Budapest, Szusza Ferenc Stadion, 1508 …