2022. július 7., csütörtökMa Csaba napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
2022.07.07. Csaba Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Milákra keményen rászálltak a doppingellenőrök

Hirdetés

Milákra keményen rászálltak a doppingellenőrök

Menetrend szerint zajlik a budapesti vizes világbajnokságon részt vevő sportolók doppingellenőrzése, pontosabban folytatódik, mert az előzetes szűrés már hetekkel ezelőtt elkezdődött. Eddig összesen 900-nál is több mintát vettek le, a tesztelés július 3-ig, a vb utolsó versenynapjáig szünet nélkül folytatódik. Addigra a levett minták száma a kétezret is jóval meghaladhatja – értesült az SzPress Hírszolgálat.

Ezen a világbajnokságon már nem a FINA határozza meg a vizsgálatok számát, helyét és azok menetét, hanem a NOB fennhatósága alatt működő Nemzetközi Tesztelő Ügynökség, az ITA, amelyet az angol Jack Pinnick-Gray képvisel a magyarországi világversenyen. Nagy megtiszteltetés számukra, ugyanakkor az elismerés mellett a bizalom jele is, hogy valamennyi teszt elvégzését a Magyar Antidopping Csoport kötelékébe tartozó tapasztalt magyar ellenőrökre bízták, más szóval a jól felkészült munkatársaimra” – újságolta Tiszeker Ágnes, a MACS vezetője, a doppingellenes küzdelem nemzetközileg elismert szakembere.

Az ellenőrök többnyire a reggeli és az esti órákban teljesítik a feladatukat, hol a versenyszínhelyeken, hol a hivatalos szálláshelyeken tűnnek fel, határozottak, de távolról sem erőszakosak, a sportolók pedig szinte kivétel nélkül együttműködést tanúsítanak. Úgy is lehet fogalmazni, hogy a mintavevők és a mintaadók között az évek során jó együttműködés alakult ki.

Hirdetés

A MACS első embere arról is beszámolt, hogy a WADA előírásai szerint levett és tárolt mintákat reggelenként a Budapesttől 250 kilométerre fekvő ausztriai Seibersdorfba szállítják, Európa egyik legjobban felszerelt és minden szempontból biztonságos doppinglaborjába, amely már számos, Magyarországon megrendezett világversenyt szolgált ki.

A minták ellenőrzése a WADA-akkreditációval rendelkező osztrák laboratóriumban folyamatosan zajlik, ugyanakkor az eredményeket csak a világbajnokság után fogják nyilvánosságra hozni, így a világbajnoki címét újabb világcsúcsjavítással megvédő Milák Kristófét is, akit az elmúlt hetekben négyszer is felkerestek az ellenőrök, legutóbb pályafutása nagy napjának estéjén. A magyar sport büszkeségéről elmondhatom, hogy szabálykövető és fegyelmezett ember, aki a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2022/fina_vizesvb_budapest/2022/06/22/milakra-kemenyen-raszalltak-a-doppingellenorok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Sorsdöntő évek elé néznek vb-ezüstöt nyerő kéziseink

Sorsdöntő évek elé néznek vb-ezüstöt nyerő kéziseink

Golovin Vlagyimir: Előjöttek szép emlékek Mennyire fogta el a nosztalgia a magyar–norvég vb-döntőt figyelve? Nem …