2024. április 23., keddMa Csilla napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 370,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2024.04.23. Csilla Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 370,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Milákot kedd reggel láthatjuk először, Hosszú Katinka még nem nevezett az ob-ra

Hirdetés

Milákot kedd reggel láthatjuk először, Hosszú Katinka még nem nevezett az ob-ra

Milák Kristóf és Hosszú Katinka akarva-akaratlanul hihetetlenül felsrófolta az érdeklődést a jövő kedden kezdődő 126. országos úszóbajnokság iránt. Csurka Gergely sajtófőnök elárulta, eddig az írott médiától 18 újságíró jelentkezett, és ezenfelül vannak a televíziósok, rádiósok. Mindez egy olyan eseményre, amelyre rendszerint legfeljebb ketten-hárman szoktak akkreditálni a sajtóból.

Rendszerint.

Csakhogy ez a mostani kivételes eset. Szinte napra pontosan egy év telt el azóta, hogy olimpiai, világ- és Európa-bajnok klasszisunk, a 200 méter pillangón világcsúcstartó Milák Kristóf legutóbb versenyzett, akkor is az országos bajnokságon, csak nem a Duna Arénában, hanem Kaposváron. Akkor a királyszámát, a 200 pillangót 1:52.58 perces pompás idővel nyerte meg. 

Hirdetés

Aztán eltűnt. Hogy miért, arra mindmáig nem kaptunk hitelt érdemlő magyarázatot.

A legtöbben a kiégés  angol szakszóval burnout  nevű tünetegyüttest emlegették, ami nem ismeretlen sportolói körökben, többek között minden idők legeredményesebb sportembere, a szintén úszó Michael Phelps is megküzdött ezzel. 

Az eltelt egy évben Milák csak szponzorainak, a Molnak és a Visának nyilatkozott, a médiát kerülte, másod- és harmadkézből kaptunk csak híreket arról, mit csinál. Vagy mit nem csinál.  Edzeni állítólag az utóbbi hetekben kezdett el, a háromhetes tenerifei edzőtáborban már kint volt, de azt nem tudjuk, ott milyen tréningeket végzett.

Úgy tudjuk, hogy miután nagypénteken visszaérkezett a Virth Balázs edző vezette különítmény, Milák legközelebb csak kedd délután ment le úszni a Duna Arénába. 

Érdekes a szakma hozzáállása az ügyhöz. Akárkivel  edzővel, sportvezetővel, szurkolóval  beszél az újságíró, mindenki azt mondja, ennyire hiányos felkészüléssel, mint ami Milák háta mögött van, képtelenség érdemleges eredményt elérni a párizsi olimpián (július 27. – augusztus 4. az úszóprogram), a június 10-23. között Belgrádban esedékes Európa-bajnokságon vagy éppen jövő héten az országos bajnokságon, és mégis…

Mindenki ad egyszázaléknyi esélyt a zseninek, még úgy is, hogy a 200 pillangó állóképességi szám, azt képtelenség – úgymond – emlékezetből leúszni. Úgy hírlik, jelentős tétre menő fogadások köttetnek arra, hogy Milák 1:52-1:53 […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/uszas/2024/04/03/hosszu-katinka-milak-kristof-uszas-ob-duna-arena-lanzarote-tenerife/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Második meccsét is megnyerte a magyar válogatott a világbajnokságon

Pat Cortina szövetségi kapitány csapata a dél-koreaiak elleni 2–0-s sikerrel kezdte a tornát, míg a …