2024. július 22., hétfőMa Magdolna napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
2024.07.22. Magdolna Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Milák lelazsálta a 200 gyors előfutamát, a 4×100-as gyorsváltónkat kizárták

Hirdetés

Milák lelazsálta a 200 gyors előfutamát, a 4×100-as gyorsváltónkat kizárták

A magyar alpolgármester Zsombolyáról

Innen, Belgrádból, a vizes Európa-bajnokságról csak távolról kísérjük figyelemmel azt az össznemzeti őrületet, ami Németországban a magyar labdarúgó-válogatottat körbeveszi, még a mérsékelt szereplés ellenére is. Azonban itt is történnek szívet melengető dolgok.

Itt van például Kaba Gábor és családja esete. Kaba úr Zsombolya alpolgármestere, és többedmagával itt szurkol a Milan „Gala” Muskatirovics uszodában a magyaroknak – és David Popovicinak. 

Ebben látszólag nincs semmi különös, csakhogy Zsombolya (románul Jimbolia) a szerb–román határ romániai oldalán van, mintegy hatszázaléknyi szórványmagyar lakossággal, ott pattantak autóba Kaba úrék, és hajtottak el másfél óra alatt Belgrádba, hogy szurkoljanak. Elsősorban a magyaroknak, merthogy ők is nemzettársaink (bár van közöttük egy román fiatalember is), de legalább annyira bálványuknak, David Popovicinak. 

Hirdetés

Aztán ahogy lement a 100 gyors döntője, amit Popovici fantasztikus idővel megnyert Németh Nándor előtt, visszaültek az autójukba, és hazahajtottak Zsombolyára. Hát ilyen is van…

Csütörtök délelőtt következtek a 200 gyors előfutamai, az utolsóban Popovicicsal, immár Kaba úrék távollétében. A román csodalény negyedgőzzel is  1:45.44-et úszott, messze a legjobb idővel került be a legjobb 16 közé.

Helyszíni fotó

Helyszíni fotó

Fotó: Gáll András / Index

Milák Kristóf estére tartalékolt?

Nem úgy, mint Milák Kristóf. A 200 pillangó olimpiai bajnoka gyengécske, 1:49.06-os idővel csak kilencedik lett a futamában, természetesen kiesett, ahogy honvédos klubtársa, Márton Richárd is, utóbbi 1:49.10-zel.

Milák esetében, ugye, élhetünk a gyanúperrel, hogy az esti döntőre készült és tartalékolt, amikor 100 pillangón igyekszik győzni. Majd meglátjuk. (Vegyes zóna és interjú ezúttal sem volt.)

Milák Kristóf a belgrádi vizes Európa-bajnokságon 2024. június 17-én

Milák Kristóf a belgrádi vizes Európa-bajnokságon 2024. június 17-én

Fotó: Derencsényi István / MTI

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/uszas/2024/06/20/uszas-belgrad-eb-milak-kos-kizartak-a-valtot/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Michael Phelps: Kicsit edzenék, és 39 évesen is hazavágnám a világot 200 vegyesen

Michael Phelps pénteken a Pat McAfee Show vendége volt. Az apropót az adta, hogy az …