2022. július 4., hétfőMa Ulrik napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 397,00 Ft
2022.07.04. Ulrik Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 397,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Milák Kristófnak csak a világcsúcs az ellenfele

Hirdetés

Milák Kristófnak csak a világcsúcs az ellenfele

Hétfő délelőtt még mindig Hosszú Katinka vasárnap esti 200 vegyese hatása alatt voltunk. Az embernek elszorul a szíve, amikor közvetlen közelről figyeli minden idők egyik legnagyobb úszónőjének búcsúkörútját – hiszen kevéssé valószínű, hogy a családalapítást tervező, éttermet nyitó, augusztusban másodszor is férjhez menő fenomén nekivágna a 2023-as esztendőnek.

Mármint versenyúszóként. Mert családanyaként, üzletasszonyként még óriási távlatok állnak előtte.

Szóval, farewell tour, mint hat éve Kobe Bryantnek, ahogy azt vasárnap meg is írtuk. Nagy valószínűséggel Hosszúnak ugyanazt jelenti az úszás, mint amit Bryantnek a kosárlabda jelentett.

Még azt sem tartjuk kizártnak, hogy Katinka is ír egy ódát szeretett sportágához, ahogy Kobe is tette – mindnyájan emlékszünk megható vallomására, amely így kezdődött: „Dear Basketball…”

Hirdetés

Az ember eltöpreng azon, miként vonulnak vissza az óriások. Van, aki a csúcson, megőrizve veretlenségét, mint valaha Rocky Marciano, a profiboksz gigásza vagy Darnyi Tamás, a vegyesúszás négyszeres olimpiai bajnoka. Darnyi az 1993-as sheffieldi Európa-bajnokságon még véres verejtékkel megnyerte a 400 vegyest, de érezte, hogy 200-on már kikapna a finn Jani Sievinentől, és visszalépett a számtól, majd azzal a lendülettel vissza is vonult – igaz, csak egy évvel később jelentette be, hogy ennyi volt.

Darnyinak rengeteget jelentett, hogy vegyesen világversenyen sohasem kapott ki, meg akarta őrizni nimbuszát, ezért nem állt bele egy kétes kimenetelű, mítoszromboló tusába.

Hosszú Katinkát más fából faragták, ahogy például Gyurta Dánielt is. Gyurtát, a 200 mell milliószor megkoronázott királyát nem érdekelte, hogy esetleg kikap, még akkor is folytatta, amikor már nem igazán volt esélye a győzelemre, de képtelen volt otthagyni a medencét. Hosszú hasonlóan kötődik örök szerelméhez, az úszáshoz. Igazából már tavaly egyértelművé vált, hogy ő már nem az Iron Lady, de nem baj, még rátett egy szezont, valahogy nem engedi el őt a sportág.

És aki ezt úgy értelmezi, hogy Katinka most éppen lebontja a saját szobrát, annak fogalma sincs a sportolói lélektanról.

Hosszú már csak azért úszik, mert szeret úszni, nincs rajta nyomás, fényévekre van saját világcsúcsaitól, és megtanulta, hogy mindig ki lehet tűzni reális célokat.

Ami most éppen a döntőbe jutás, és az vasárnap meg is volt. Mint ahogy a közönség féktelen tombolása, ünneplése is. 

Hétfőn Gál Olivér nyitotta a sort a magyarok közül az 50 méter mell selejtezőjében. Nem azért mondom, mert a 21 éves Gál Olivértől, a Hód Úszó SE sportolójától nem reméltünk világcsúcsot, de azért az reális elvárás lett volna, hogy legalább megközelítse legjobbját, az ob-n teljesített 27,10-et. Ehelyett 28,26 másodperccel összesítésben csak a 28. helyen végzett, és persze nem jutott be az elődöntőbe.

Pádár Nikolett az 1:57,91 perces egyéni csúcsát április 22-én, Debrecenben úszta az országos bajnokságon, és a hétfő délelőtti selejtezőben a 4-es futamba kapott besorolást, azon belül is a 7-es pályára. A 16 éves szegedi kislány – Gellért Gábor tanítványa – tagja volt szombaton a döntőbe jutó és ott a nyolcadik helyen végző 4×100 méteres magyar váltónak. Most durván egy másodperccel elmaradt a Debrecenben […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2022/fina_vizesvb_budapest/2022/06/20/milak-oriasi-lenne-szereny-de-neki-tenyleg-nincs-mire/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Rapport Richárd remizett, riválisa lesz a vb-kihívó

Rapport Richárd remizett, riválisa lesz a vb-kihívó

A végig kiegyenlített partiban lépésismétléssel a 34. lépésben született döntetlen. A magyar sakkozónak egy győzelem …