2024. július 18., csütörtökMa Frigyes napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
2024.07.18. Frigyes Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Milák Kristóf őrzi a trónját 100 pillangón

Hirdetés

Milák Kristóf őrzi a trónját 100 pillangón

Aligha vitatható, hogy magyar szempontból a legpikánsabb döntővel, a férfi 100 méter pillangó fináléjával kezdődött a csütörtök délutáni program Belgrádban, a vizes Európa-bajnokságon. A szám Európa-csúcstartója és világbajnoka, a 24 éves Milák Kristóf csapott össze a 200 hát világbajnokával, a 21 éves Kós Huberttel.

Mondhatnánk, a múlt és a jövő, de ez nem lenne igaz, mert mindketten a jelen sztárjai, csak éppen ellentétes háttérrel. Kós gőzerővel készül az Egyesült Államokban immár kilenc hónapja szakadatlanul sztáredzője, Bob Bowman irányításával, míg Milák sajátos felvezetést választott a párizsi olimpiára: hol edzett, hol nem, de inkább nem (ha hinni lehet a pletykáknak, mert tőle magától nem hallottunk nyilatkozatot.)

Egy biztos: Kós érkezett jobb elődöntőbeli idővel, 51.31 másodperccel a fináléba Milák 51.57-ével szemben. Ahogy az is biztos volt, hogy mindkét zseniális úszó presztízskérdést csinál a győzelemből. Milák Európa-rekordját, a tokiói olimpia döntőjében úszott 49.68-at nem tartottuk veszélyben lévőnek, de most nem is az idő volt a lényeg, hanem a helyezés. A szakma a Honvéd olimpiai bajnokát (nem ebben a számban, hanem 200 pillangón) tartotta esélyesnek. 

Féltávnál a német Luca Nik Armbruster vezetett Milák és Kós előtt, de a második ötvenen már Milák, Kós és a lengyel Jakub Majerski között folyt a küzdelem. A végén szabad szemmel szinte láthatatlan volt a különbség, talán a rutin döntött Milák javára, ő lett az aranyérmes (50.82 másodperc), Kós a második (50.96), míg Majerski a harmadik (50.98). 

Hirdetés

Mit mondjunk? A király őrzi a trónját, Európában mindenképpen.

Pár perccel később egy nem olimpiai számban, 50 női háton Komoróczy Lora kellemes meglepetésre negyedik lett 28.02-es idővel, egyéni csúccsal, mindössze két századdal lemaradva a dobogóról (ez a szám nem szerepel az olimpiai […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/uszas/2024/06/20/uszas-europa-bajnoksag-belgrad-milak-kristof-kos-hubert-100-meter-pillango-donto/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Tavaly összetörte, idén Herendi-mintás sisakban áll rajthoz Lando Norris a Hungaroringen

Lando Norris az Instagram-oldalán jelentette be a hírt, hogy a Herendi porcelán manufaktúra által gyártott …