2024. július 18., csütörtökMa Frigyes napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
2024.07.18. Frigyes Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Milák Kristóf, Kós Hubert, Rasovszky Kristóf és még húsz magyar úszó az olimpiai csapatban

Hirdetés

Milák Kristóf, Kós Hubert, Rasovszky Kristóf és még húsz magyar úszó az olimpiai csapatban

Vasárnap éjfélkor lezárult az olimpiai kvalifikációs időszak medencés úszásban. A MÚSZ elnöksége már hétfőn ülést tartott, hogy megvitassa az edzőbizottság előterjesztését – a szakemberek a belgrádi Európa-bajnokság helyszínén tartották meg a csapatkijelölő összejövetelüket.

A magyar szövetség hírlevelének közlése alapján olimpiai szintekről lévén szó, az egyéni indulások kapcsán tiszta volt a kép: a legtöbb számot Kós Hubert (100-200 hát, 100 pillangó) és Sárkány Zalán (400-800-1500 m gyors) vállalja. Míg a Tokióban a medencében egyedüliként érmet szerző Milák Kristóf, bár négy távon is kvalifikált, csak pillangón áll rajthoz. Vitát csupán a váltók összetétele generált (mint ismert, a férfi 4 × 100-as gyorsváltóban, illetve a női 4 × 100-as és 4 × 200-as gyorsváltóban szereztünk kvótát).

„Itt azért nem kizárólag az időeredményeket kell figyelembe venni, de a potenciális indulók egyéni programját is – mondta az elnökségi ülést követően Wladár Sándor, a MÚSZ elnöke. – Ráadásul mindhárom váltóban komoly döntős esélyeink vannak, azaz nem csupán arról van szó, hogy örülünk, amiért egyáltalán ott lehetnek. Így ezúttal szóba sem kerülhetett az, hogy létszámfeltöltés miatt további, csak váltóban indítható versenyzők kerüljenek a csapatba. Az edzők döntése komoly vita után született meg, az elnökség pedig elfogadta a szakemberek előterjesztését.”

Hirdetés

A minden idők legeredményesebb Eb-szereplését hozó belgrádi hét után – 27 érem (10 arany, 9 ezüst, 8 bronz) – az elnök azért óvatosságra int.

„Hatalmas boldogság, hogy ilyen nagyszerűen szerepeltünk, de helyén kell tudni kezelni mindazt, ami Belgrádban történt. Az olimpia abszolút más műfaj, ami ezen az Eb-n elég volt az aranyhoz, az ott talán még a döntőhöz sem lesz, azaz a hátralévő hetekben mindenkinek maximális tudását kell nyújtania – az úszóknak a vízben, edzőinknek a parton, mert Párizsban irdatlan csaták lesznek a legutolsó finálés helyekért is.”

A magyar úszócsapat 23 fős olimpiai kerete:

Férfiak

  • Betlehem Dávid (1500 m gyors), Holló Balázs (400 m vegyes), Jászó Ádám (100 m hát), Kós Hubert (100-200 m hát, 100 m pillangó), Márton Richárd (200 m pillangó), Milák Kristóf (100-200 m pillangó), […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2024/parizs/2024/06/24/parizs-2024-olimpia-uszas-magyar-csapat-milak-kristof-kos-hubert-rasovszky-kristof-wladar-sandor/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Tavaly összetörte, idén Herendi-mintás sisakban áll rajthoz Lando Norris a Hungaroringen

Lando Norris az Instagram-oldalán jelentette be a hírt, hogy a Herendi porcelán manufaktúra által gyártott …