2022. július 7., csütörtökMa Appolónia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
2022.07.07. Appolónia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Milák Kristóf földöntúli világcsúccsal világbajnok

Hirdetés

Milák Kristóf földöntúli világcsúccsal világbajnok

Kedd este fél Magyarország ott akart lenni a Duna Arénában. Igen, mindenki napjaink – talán Liu Shaoang és Szilágyi Áron mellett – legnagyobb magyar sportolójára, Milák Kristófra volt kíváncsi a 200 méteres pillangóúszás döntőjében.

Ami eddig történt itt a 19. FINA világbajnokságon, az csak Milák keddi nagy úszásának felvezetése volt, ami pedig ez után jön, az nem több, mint a lecsengés. No persze, kivéve, ha pénteken száz pillangón megveri Caeleb Dresselt…

Hősünk újabb megkoronázásáig hátra volt még két döntő és a hatalmas érdeklődéssel várt férfi száz gyors két elődöntője, az egyikben a tinizseni román David Popovici-csal, a 200 gyors hétfői győztesével és a másikban a hétszeres olimpiai és tizennégyszeres világbajnok amerikai Caeleb Dressellel. (No meg a mi két fiunkkal, Németh Nándorral és Szabó Szebasztiánnal.)

Gondoltuk mi.

Hirdetés

Csakhogy fél hatkor jött a hír: Dressel visszalépett a 100 gyors elődöntőjétől!

Mindenki arra tippelt, megijedt Popovici-tól… Aztán újabb negyedórával később megkaptuk az amerikai csapat hivatalos magyarázatát: orvosi – azaz egészségügyi – okokból lépett vissza a sprinter, és az is kétséges, hogy a továbbiakban tud-e még versenyezni itt a Duna Arénában. Szóval, elképzelhető, hogy számára véget ért ez a világbajnokság. Kár, mert nagyon fentük a fogunkat egy Popovici–Dressel meccsre száz gyorson, és persze egy Milák–Dressel párharcra, a tokiói olimpia döntőjének visszavágójára 100 méter pillangón.

A 800 férfi gyors a kétszeres Európa-bajnok ukrán Mihajlo Romancsuk és az olaszok legendája, Gregorio Paltrinieri – a címvédő – nagy küzdelmét hozta. Legalábbis sokáig úgy tűnt, csakhogy 700 után a 22 éves amerikai Bobby Finke robbantott, behúzta magával a célba a német nyílt vízi úszó Florian Wellbrockot, őt ketten lettek az arany- és az ezüstérmes, Romancsuk a harmadik, Paltrinieri pedig még a dobogóról is lemaradt.

Hiába, újabb bizonyíték arra, hogy a jenkik nagyon eltalálták a formaidőzítést erre a vb-re.

200 női gyorson kínai győzelem született, majd drukkolhattunk a két magyarért, Németh Nándorért és Szabó Szebasztiánért a 100 méter gyors első elődöntőjében.

Szabó Szebasztián és Németh Nándor

Szabó Szebasztián és Németh Nándor

Fotó: Bodnár Patrícia / Index

Előbbi 47,96-et úszott, utóbbi 48,19-et, Németh holtversenyben a 8-9. időt teljesítette, Szabó nem […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2022/fina_vizesvb_budapest/2022/06/21/vizes-vilagbajnoksag-200-meter-pillango-donto-milak-kristof-kenderesi-tamas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Leimeter Dóra: Nem szeretnénk Párizsig várni, hogy világversenyt nyerjünk!

A világversenyen hosszú évek óta verhetetlennek tűnő amerikaiakat is megszorongatta női pólóválogatottunk a telt házas …