2022. július 5., keddMa Sarolta, Emese napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2022.07.05. Sarolta, Emese Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Milák fél gőzzel is a világ előtt, a 4×200-as gyorsváltónk csúccsal döntős!

Hirdetés

Milák fél gőzzel is a világ előtt, a 4×200-as gyorsváltónk csúccsal döntős!

Hát folytatódik a Milák Kristóf-show!

Sajnos, már csak péntekig, mert akkor lesz a 100 méteres pillangóúszás döntője itt a Duna Arénában, a 19. FINA Világbajnokságon, úgyhogy élvezzük ki minden másodpercét, amíg tehetjük.

Csodalényünk csütörtök reggel a száz pillangó hatodik előfutamába nyert besorolás a hétből, és szemmel láthatóan lazán, könnyedén utasította maga mögé a mezőnyt, toronymagasan a legjobb időt (50,68 mp) úszva. Az utána következő második idő a kanadai Joshua Liendo Edwardsé, csaknem három tizeddel gyengébb ennél (50,97). Miután Caeleb Dressel egészségi okokból visszalépett – ez már szerdai hír –, nehezen tudjuk elképzelni, hogy ne Milák Kristóf állna fel a dobogó tetejére péntek este. 

Szabó Szebasztián kihagyta ezt a számot, visszalépésének oka prózai: pihenten akart kiállni az 50 méter gyors előfutamára. 

Hirdetés

Jól is tette, hogy rákészült a legrövidebb sprintszámra, beállította a debreceni országos bajnokságon elért egyéni csúcsát, a 21,99-et, amivel a 12. helyen került az elődöntőbe. 

Tényleg azért léptem vissza a 100 pillangótól, mert egyrészt ez a szám annyira nem ment nekem az utóbbi időben, másrészt pihenten akartam versenyezni. Az elődöntőben talán sikerül egy 21,8-at úsznom, ami elég lehet a döntőhöz – mondta Szabó a vegyes zónában.

Molnár Dóra, a budafokiak büszkesége, Horváth Tamás tanítványa alaposan kitett magáért 200 háton. A 16 éves, mosolygós kislány ugyan nem javította meg egyéni csúcsát, de a 2.10,88 perc bőven elég volt az elődöntőbe jutásra, a hetedik helyen masírozott be, a tapasztaltabb Burián Katalin pedig kilencedikként.

Úszhattam volna egy kicsit gyorsabban is – mondta Molnár Dóra. – Hogy aláírnék-e egy hetedik helyet a döntőben? Előre nem írok alá semmit, de délután az elődöntőben mindenképpen jobbat akarok úszni, akár egyéni csúcsot is!

50 méter pillangón Varga Dominika 26,91-et úszott, elmaradt legjobbjától, a 26,14-től, a 24. idővel nem jutott tovább.


Molnár Dóra


17

Molnár DóraGaléria: Vizes VB – úszás – 2022 06 23(Fotó: Papajcsik Péter / Index)

A 4×200-as férfi gyorsváltónk viszont talpra ugrasztotta a Duna Aréna délelőtti, félházas közönségét. Úgy kezdődött az egész, hogy Márton Richárd két másodperccel megjavította élete legjobbját, 1:46,52 perces, abszolút hitelesíthető – mivel nem repülőváltásos – idővel a második helyen indította Németh Nándort, aki 1:47,17-et repesztett, tartotta a második helyet, utána viszont Holló Balázs az élre tempózta magát! Ideje 1:47,03, és erre tett rá Milák Kristóf egy 1:46,74 perces utolsó kétszázat. A staféta 7:07,46 perces idővel nemcsak megnyerte a futamát, hanem csaknem két tizeddel megjavította az országos csúcsot is (7:07,67).

A kvartett ugyanabban az összetételben úszik, mint 2017-ben, Indianapolisban, amikor junior világcsúccsal aranyérmes lett – csak férfiak lettek a tinédzserekből a lepergett öt év alatt. Itt, a Duna Arénában végül a harmadik idővel lett finalista a staféta, este a dobogóért úsznak Milákék, bár valószínű, hogy az amerikaiak, az ausztrálok, de a britek is „upgrade-elik” majd a váltójukat. 

Nehéz lesz 100 pillangón is úsznom, meg utána a 4×200-as döntőben, okosan, ésszel akarok tartalékolni – mondta Milák, aki a hajrában […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2022/fina_vizesvb_budapest/2022/06/23/milak-felgozzel-is-a-vilag-elott-a-4×200-as-gyorsvaltonk-csuccsal-dontos-/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Cristiano Ronaldo nem tért vissza az edzőtáborba, kérdéses a jövője Manchesterben

Cristiano Ronaldo nem tért vissza az edzőtáborba, kérdéses a jövője Manchesterben

Az angol futballklub már egy hete elkezdte a felkészülést a következő szezonra, azoknak a játékosoknak …