2020. november 29., vasárnapMa Taksony napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
2020.11.29. Taksony Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Michelisz Norbert: Mélyütés volt ez az év, el kell gondolkodnom

Hirdetés

Michelisz Norbert: Mélyütés volt ez az év, el kell gondolkodnom

700 lóerő, hátsókerék-meghajtás, őrület

Három és fél másodperc alatt gyorsul 100-ra az elektromos Veloster, ami az erős TCR autókhoz képest is kiemelkedő, amelyek ugyanezt négy és fél-öt másodperc alatt teszik meg. Szembetűnő volt a különbség, ugyanis a demó alatt az én elektromos autóm mellett az idei évben használt hagyományos versenyautóinkkal Gabriele Tarquini és Luca Engstler rajtolt, és hát simán faképnél hagytam őket. Egyébként 200 km/h-ig is nagyon gyorsan felgyorsul a kocsi, de sajnos hamar elfogyott az egyenes, így 240 km/h körül már fékeznem kellett, mert úgy alakították ki a pályát, hogy a rajtkapun volt a hangsúly, azt mutattuk be több egymás utáni rajttal. Egyébként nagyon izgalmas már az indulás is, megy a visszaszámlálás, aztán piros, narancs és zöld lámpa, utóbbi jelzésénél felnyílik a kapu az autók előtt, és lehet kilőni.

7f827a90fe83e77a64a69611a81d6d05

Fotó: Frédéric Le Floch

Maga a rajtprocedúra nem túl bonyolult, viszont maximális teljesítménynél, ami 700 lóerő, ráadásul tisztán hátsókerék-meghajtással, nagyon oda kell figyelni, hogy ne pörögjenek ki a kerekek. Én már a bajnokság bejelentésének első pillanatától lelkesen figyeltem, hogy milyenek lesznek az elektromos túraautók, és a mostani első komolyabb találkozásom a technikával csak tovább fokozta az érdeklődésemet. Rendkívül erős, nézői szemmel is izgalmas autókról van szó, amelyek versenyzőként kihívást jelentenek, úgyhogy abszolút nyitott vagyok arra, hogy valamikor még szorosabb barátságot kössek velük.

Hirdetés

A rajt megint rémálomszerű volt

Arra is jó volt a pénteki bemutató, hogy másnap lelkesen ültem vissza a jól megszokott i30 N TCR-be, hogy megpróbáljam szépen lezárni az idényt. Az időmérőn bejött a jóslatom, hogy az 5-10. hely közé érhetünk oda reálisan, és a kilencedik helyemnél sokkal több nem volt az autóban. Nem mondom, hogy ideális körülmények között nem lehetett volna még faragni valamennyit az időeredményekből, de annyit nem, hogy az helyezésekben jelentős előrelépést jelentett volna. Az első futam […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/michelisz/2020/11/18/michelisz_norbert_melyutes_volt_ez_az_ev_el_kell_gondolkodnom/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A Fradi győzelemmel hangolt a Barcelonára; Mennyit ér Maradona legendás meze?

  • A 217. örökrangadón, a szünet előtt Tiago Ferreira hibáját kihasználva, Tokmac Nguen szerzett …