2021. január 27., szerdaMa Angelika napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 295,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
2021.01.27. Angelika Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 295,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Mezeynek Irapuato ma is megfejthetetlen rejtély

Hirdetés

Mezeynek Irapuato ma is megfejthetetlen rejtély

Mit szól a válogatott idei szerepléséhez? Elég öreg vagyok hozzá, hogy az ön válogatottjának az 1985-1986-os menetelése jusson eszembe…

Más ez a szituáció. Lehet valaki ilyen vagy olyan beállítottságú, az tény, hogy az a rengeteg pénz és energia, amit  a magyar futballba invesztáltak, most megtérült. Mert ha kimegy most valaki egy mérkőzésre az ország bármelyik nagyvárosában, az ezt állapítja meg. 

Úgy érzi magát a szurkoló – már ha nem zárt kapus a meccs –, legalábbis az infrastruktúrát illetően, mintha Párizsban, Münchenben vagy Dortmundban lenne mérkőzésen.

Hirdetés

Remek komfortérzete van, gyönyörű a stadion, nem egy libalegelőn érzi magát, ahol eleve nincs kedve futballt nézni. Ez már önmagában óriási dolog. A másik: az is természetes, hogy előbb vagy utóbb be kellett következnie a sikernek. Figyelem: mindezt politikai meggyőződéstől függetlenül mondom! Mert az élcsapatok gazdasági, pénzügyi hátterét rendbe tették. Nincs már az a szörnyű tartozok, kölcsönkérek, adok-kapok, egyik napról a másikra élek világ, ma már stabil a klubok gazdálkodása. A harmadik: Marco Rossiék nagyon jó érzékkel nyúltak a szakmai lehetőségekhez. Olykor a szerencsével sem hadilábon állva az Eb-továbbjutás és a Nemzetek Ligája-csoportgyőzelem remekül összejött. De még itt nincs vége. Van már egy nagyon ütőképes élcsapatunk, amelyik nemcsak hogy szépen és jól, hanem nagyon eredményesen is futballozik. Külföldön és Magyarországon, idegenben és hazai pályán is – ez a Fradi. Nyilvánvaló, hogy a Ferencváros példáját követni kellene, de ez nem egyszerű egy ilyen kis piacon, mint a magyar.

A mostani Fradi nem emlékezteti önt a nyolcvanas évek Honvédjára?

Értse meg, semmit nem lehet összehasonlítani a múlttal! Aki erre törekszik, az komolytalan, tévúton jár. Az egy teljesen más világ volt, a pártállami körülmények között egy olyan kiemelkedő csapatot felépíteni, mint a Honvéd, egészen másféle feladat volt, mint ma megszervezni az ütőképes Fradit. Ez most egy teljesen eltérő helyzet. Csak a legnagyobb elismerés hangján lehet szólni mindarról, ami a válogatott környékén történik, mert valóban éltek a lehetőséggel.

Mezey György, magyar labdarúgó, edző, a neveléstudomány kandidátusa (b) átveszi a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) életműdíját Vági Mártontól, az MLSZ főtitkárától és Nyilasi Tibor egykori válogatott labdarúgótól, az MLSZ elnökségének tagjától az M4 Sport - Év sportolója gálán a Nemzeti Színházban 2020. január 16-án

Mezey György, magyar labdarúgó, edző, a neveléstudomány kandidátusa (b) átveszi a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) életműdíját Vági Mártontól, az MLSZ főtitkárától és Nyilasi Tibor egykori válogatott labdarúgótól, az MLSZ elnökségének tagjától az M4 Sport – Év sportolója gálán a Nemzeti Színházban 2020. január 16-án

Fotó: Illyés Tibor / MTI

Ha önnek ilyen lehetőségei lettek volna annak idején, mint manapság Marco Rossinak vagy Szergej Rebrovnak, akkor még annál is többre juthattunk volna, mint ameddig eljutottunk harmincvalahány évvel ezelőtt? Mert azért mégiscsak Magyarország vezette az 1985-ös európai ranglsitát.

Egyenesen és őszintén kell beszélnünk, ez mindig is a vesszőparipám volt. Akkor is éltünk a lehetőségekkel, a válogatott és a Honvéd is megkapta az akkori körülmények között a maximumot. És ezekkel a lehetőségekkel éltünk is. De az egy teljesen más dolog volt. A dédelgetett csapatoknak – a válogatottnak és a Honvédnak – akkor is mindent megadtak. Itt egyetlenegy gondot látok, amit én sokkal komolyabban veszek, mint sokan mások, mégpedig az utánpótlás kérdését. 

SAJNOS, AZ AKADÉMIAI RENDSZER EBBEN A FORMÁBAN NEM SIKERES.

Át kellene ezt gondolni, mert így, ahogy most van, nem tölti be azt a funkciót, amit a magyar futballban be kellene töltenie. Ennyi.

Ön szerint az baj, hogy jelenleg tele van a magyar NB I jobb-rosszabb légiósokkal, szemben a nyolcvanas évek színmagyar élvonalával?

Ezt sem lehet összehasonlítani. Manapság élnek a lehetőségeikkel, akiknek megvan erre az anyagi háttere, hozzák azokat a futballistákat, akik szerintük többet tudnak produkálni, mint a rendelkezésre álló magyarok. Ez így megy az egész világon. A világnak ez lett a rendje. Van, akinek ez tetszik, van, akinek nem. Van, aki ezt nem bírja elviselni, mások meg tudomásul veszik.

Most, amikor beszélgetünk, pár órás a hír: Szoboszlai Dominik Lipcsébe szerződött a német Bundesliga egyik élcsapatához. Jó helyre igazolt?

Ez egy rendkívül érdekes és fogós […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/futball/2021/01/02/mezeynek_irapuato_ma_is_megfejthetetlen_rejtely/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A futballakadémiáknak Felcsútot kell követniük

A futballakadémiáknak Felcsútot kell követniük

A kormány három utánpótlásképző központot jelölt ki az országban, írja a HVG. Az Emberi Erőforrások …