2023. március 28., keddMa Gedeon napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 388,00 Ft
2023.03.28. Gedeon Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 388,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Messi a legjobb, amputált lábú futballista nyerte a Puskás-díjat

Hirdetés

Messi a legjobb, amputált lábú futballista nyerte a Puskás-díjat

A spanyol Marca már napközben megszellőztettek a végső győztesek nevét: 

a sportlap argentin tarolást vizionált, Lionel Messit, Emiliano Martínezt és Lionel Scalonit végső sikerét vizionálták a játékosok, a kapusok és az edzők között.

Hirdetés

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség elnökének megnyitóbeszédével indult az esemény. Gianni Infantino megköszönte Katarnak a világbajnokság megrendezését, majd az emlékezésé volt a főszerep, a közelmúltban elhunyt legendás játékosok előtt tisztelegtek a jelenlévők, elsősorban Pelére, akit honfitársa, Ronaldo méltatott. Ezután a legendás brazil feleségét szólították a színpadra, aki az este első díját vehette át a Pelé-család nevében.

Az első szakmai elismeréseket a kapusok kapták, amelyet a nőknél Mary Earps, a Manchester United angol hálóőre érdemelt ki, míg a férfiaknál a szavazatok alapján a világbajnok Emiliano Martínez bizonyult a legjobbnak.

Következett a Puskás-díj, amelyért hárman maradtak versenyben, a francia Dimitri Payet, a brazil Richarlison, valamint a lengyel Marcin Oleksynak. Utóbbi játékos már a jelöltséggel is történelmet írt, hiszen ő lett az első parasportoló, aki felkerült a listára, a játékos egyik lábát ugyanis egy baleset következtében amputálták. 

Lengyelországban az amputált lábú futballistáknak saját bajnokságuk van – egy ilyen mérkőzésen született Oleksy találata, amely a FIFA-nál végül Puskás-díjat ért!

Running out of adjectives for this one ????‍????

Will Marcin Oleksy be taking home the FIFA Puskás Award?#TheBest

— FIFA World Cup (@FIFAWorldCup) <a […]A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/futball/2023/02/27/fifa-best-dijatado-gala-messi-mbappe-benzema-puskas-dij-marcin-oleksy/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kisvárdai klasszikus: az eltűnt motiváció nyomában

Kisvárdai klasszikus: az eltűnt motiváció nyomában

Révész Attila az önképzés fáradhatatlan híve: a Kisvárda sportigazgatója éjt nappallá téve tanulja a futballt. …