2022. július 4., hétfőMa Ulrik napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 397,00 Ft
2022.07.04. Ulrik Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 397,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Merkely Béla az elájult szinkronúszóról: „Valószínűleg neki nem ez a sport való”

Hirdetés

Merkely Béla az elájult szinkronúszóról: „Valószínűleg neki nem ez a sport való”

Mint megírtuk, az eset a műúszók egyéni szabadprogramjának döntőjén történt a Margitszigeten, Anita Alvarez a gyakorlata után rosszul lett és elájult a vízben. Edzője, Andrea Fuentes utánaugrott és egy vízimentő segítségével a felszínre hozta őt. Az edző később részletesen beszámolt a történekről.

Merkely Béla a történtek után is nyilatkozott már, most azonban részletesen is beszélt az RTL Híradónak az esetről. Azt mondta, hogy a szinkronúszás fizikailag rendkívül megerőltető, különleges sportág, amelyben a sportolók viszonylag rövid ideig tartózkodnak a víz fölött, és utána hosszabb ideig vannak a víz alatt. Ezért amikor a szinkronúszó a víz felett van, akkor hiperventillál – vagyis gyorsan, viszonylag sok levegőt vesz –, de ilyenkor a szén-dioxid mennyisége megnő a szervezetben. 

Ebben az esetben bekövetkezhet az ájulás, amit a fárasztó gyakorlat közben a fiatal amerikai sportoló a víz alatt szenvedett el

Hirdetés

– mondta Merkely Béla.

Hozzátette azt is, hogy ezután a sportoló edzője látta meg először, hogy a nő nem a gyakorlatának megfelelően mozog, ezért ő ugrott először a vízbe. Normál esetben a versenyszámot vezető bíró ad engedélyt a vízbe való beugráshoz az életmentőknek is, de mivel a sportoló edzője már beugrott, ezért az úszómester követte őt. Utána a sportolónőt az […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2022/fina_vizesvb_budapest/2022/06/23/elajult-szinkronuszono-anita-alvarez-merkely-bela/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Rapport Richárd remizett, riválisa lesz a vb-kihívó

Rapport Richárd remizett, riválisa lesz a vb-kihívó

A végig kiegyenlített partiban lépésismétléssel a 34. lépésben született döntetlen. A magyar sakkozónak egy győzelem …