2021. április 10., szombatMa Zsolt napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.04.10. Zsolt Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Megvan az újabb magyar olimpiai kvóta

Hirdetés

Megvan az újabb magyar olimpiai kvóta

A magyar evezősöknek ez az első kvótájuk a tokiói olimpiára. A 2016-os riói játékokon két egységet indíthattak a magyarok – mindkettő az utolsó kvalifikációs lehetőséget ragadta meg a kvótaszerzésre –, az egyik Pétervári-Molnár volt, aki egypárban a 14. helyen zárt.

A magyar evezős a hétfői előfutamát megnyerte, a folytatásra viszont a kedvezőtlen, rendkívül szeles időjárás miatt két napot kellett várnia, miután előbb a keddi, majd a szerdai versenynapot is törölték a szervezők. Végül a zárónap elejére bezsúfolt középdöntőben volt jelenése, ahonnan – a verseny eredményközlője alapján – második helyével biztosan lépett tovább az A döntőbe. 

Pétervári-Molnár a fináléban görög és orosz riválisa mögött, de szerb, osztrák és török ellenfelét megelőzve végzett harmadikként.

Hirdetés

A Fehérvári Eszter, Ferencz Panna női könnyűsúlyú kétpár az A döntőben a hatodik helyen ért célba, így a versenyszám hatos mezőnyében is utolsó helyen végzett.

A paraevezős Pető Zsolt (PR1) harmadik lett, így nem sikerült paralimpiai kvótát szereznie, amely csak a győztesnek járt.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2021/04/08/evezes-olimpiai-kvota-tokio-petervari-molnar-bendeguz/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Hivatalos: Budapest telt házas Eb-meccseket rendez

Hivatalos: Budapest telt házas Eb-meccseket rendez

Az UEFA közleményében kiemelte: köszönetét fejezi ki a tagszövetségeknek, valamint a nemzeti és helyi hatóságoknak, …