2020. december 3., csütörtökMa Melinda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2020.12.03. Melinda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Magyar labdarúgás / Megvan a Siófok első győzelme az új edzővel

Hirdetés

Megvan a Siófok első győzelme az új edzővel

 

LABDARÚGÓ NB II
16. FORDULÓ
BFC Siófok–Kolorcity Kazincbarcika SC 3–0 (2–0)
Siófok, Városi Stadion, 100 néző. Vezette: Zám Zsolt (Horváth Zoltán, Vörös Dániel)
SIÓFOK:
Hutvágner – Polényi, Jagodics B., Horváth M., Kiss B.– Kecskés T., Tajthy T. – Gaál B. (Hajnal G., 84.), Balogh B. (Tömösvári, 78.), Horváth P. (György N., 89.) – Elek B. Vezetőedző: Waltner Róbert
KAZINCBARCIKA:
Tóth A. – Majzik (Iszák, 82.), Szűcs K., Fótyik, Orosz D. (Farkas A., 43.) – Németh T., Tóth B. (Tóth L., a szünetben) – Toma, Bereczki (Kovác, 43.), Korbély K. – Oldal. Vezetőedző: Vitelki Zoltán
Gólszerző: Gaál B. (4.), Balogh B. (38.), Tömösvári (89.)
MESTERMÉRLEG
Waltner Róbert: – Fegyelmezett volt a csapat az egész mérkőzésen, támadásban és védekezésben egyaránt. A mentalitás rendben volt az összes pályára lépő játékosnál, csapatként küzdöttek, és minden taktikai utasítást betartottak.
Vitelki Zoltán: – Rosszul kezdtük a mérkőzést, korán hátrányba kerültünk. A második félidőre rendeztük a sorainkat, a lehetőségeink is megvoltak, de nem sikerült kihasználnunk az adódó helyzeteket.

ÖSSZEFOGLALÓ

Igazi alsóházi rangadóra készültek a Révész Géza utcai stadionban, ahol a játéknap előtt 17. helyen álló BFC Siófok a 12. pozíciót elfoglaló Kolorcity Kazincbarcika SC-t fogadta. Az utóbbi fordulókban mindkét együttes lejtmenetbe került, hiszen a házigazdák egymás után két vereséget szenvedtek, míg a barcikaiak legutóbbi három mérkőzésüket vesztették el lőtt gól nélkül, összesen hatot kapva.

Hirdetés

A kéthetes válogatott szünet előtt mindkét félnek égető szüksége lett volna a győzelemre, ám, hogy melyik együttes szerezheti meg a lélektanilag fontos három pontot, azzal kapcsolatban nem mertünk volna jóslásoknak bocsátkozni, hiszen a hazai és a vendégsiker mellett is szóltak érvek és ellenérvek. A Waltner Róbert irányításával első otthoni meccsét játszó balatoni együttes rögtön irányítása alá vonta a találkozót, melynek elején Gaál Bálint egy kapushibát követően rögtön betalált: a támadó 660 perc után volt ismét eredményes (1–0).

A folytatásban is a tópartiak akarata érvényesült, Tóth Andrásnak több alkalommal bravúrt kellett bemutatnia, hogy megmentse csapatát a második góltól. Ez egészen a 38. percig sikerült, ám ekkor egy formás támadás végén a védőkről lepattanó labdát Balogh Bence Benitó fejelte a kapu jobb oldalába (2–0). Vitelki Zoltán rövid időn belül három cserével reagált a történtekre, s talán ennek köszönhető, hogy a második félidőt nagyobb tempóban kezdte a vendégegyüttes, amely fokozatosan átvette az irányítás jogát.

A nagyobb sebességre kapcsoló barcikaiak többször is nehéz pillanatokat okoztak az elsősorban kontrákra berendezkedő, fegyelmezetten futballozó hazaiaknak. A borsodiak az 58. percben közel kerültek a szépítéshez, de Korbély lövését követően Kovác Alan óriási helyzetben maradt le kevéssel a labdáról, majd nem sokkal később Fótyik 20 méteres szabadrúgása után Hutvágnernek kellett hárítania a bal alsó sarok előtt.

A futball törvényszerűsége, hogy a kihagyott helyzetek megbosszulják magukat, s ez ezúttal is így történt. A vendégek hiába domináltak, mozgósítottak nagy erőket, újabb gólt a siófokiak szereztek a 89. percben, amikor Hajnal Gergely passzát váltotta gólra a hajrában csereként pályára lépő Tömösvári Bálint (3–0).

A lélektanilag fontos három pontot a házigazdák magabiztosan gyűjtötték be, és ez volt a szezonbeli második olyan bajnokijuk, melyet kapott gól nélkül hoztak le. Ez egyben azt is jelentette, hogy a BFC Siófok szeptember 13. után nyert ismét hazai pályán, míg a Kolorcity Kazincbarcika SC augusztus 30. óta először kapott ki idegenben.

PERCRŐL PERCRE

90+2. perc: Véget ért a  sárga-kék klubok alsóházi rangadója, melyet a házigazda BFC Siófok  nyert meg 3–0-ra.

Letelt a rendes játékidő, melyet követően Zám Zsolt két percet hosszabbít.

89. perc: Waltner Róbert kihasználta harmadik cserelehetőségét: Horváth Péter le  – György Nico Julian be.

89. perc: GÓL! OTT A HARMADIK! Hajnal Gergely kapott remek indítást a jobb oldalon, a lesre játsszó védők között. A labdát bevezette a tizenhatoson belülre, majd középre passzolt, s az érkező Tömösvári Bálint 5 méterről a kapu bal alsó sarkába továbbította. 3–0!

84. perc: A vezető gólt jegyző és az imént kapufát lövő Gaál Bálintot Hajnal Gergely váltotta.

84. perc: Újabb gyors vendégakció végén Korbély vette célba 16 méterről a siófokiak kapuját, Hutvágner nagy védést bemutatva szögletre mentett!

83. perc: Szűcs Kornél szabálytalankodott sárga lapot érően. A megítélt 22 méteres szabadrúgást Gaál Bálint végezte el a bal oldalról, remek lövését követően a felső lécen csattant a labda!

82. perc: A negyedik kazincbarcikai változtatás alkalmával Iszák Dominik váltotta Majzik Adriánt.

78. perc: Kihasználta első cserelehetőségét a BFC Siófok: a második gólt szerző Balogh Bence Benitó helyére Tömösvári Bálint érkezett.

74. perc: Tóth András kirúgását követően Kovác Alan könyökölte le Jagodicsot, aki ápolásra szorult, de folytatni tudta a játékot.

69. perc: Fótyik Dominik végzett el szabadrúgást a jobb oldalról, 20 méterre a siófoki kaputól. Lapos lövését követően a bal alsó sarok irányába tartott a labda, Hutvágner magabiztosan ölelte magához.

65. perc: Kecskés Tamás szánta el lövésre magát mintegy 20 méterről: középre tartó kísérlete nem sokkal ment fölé!

64. perc: Balogh Bence Benitó adta középre a hazaiak tizenkettedik szabadrúgását a jobb oldalról: Jagodics védői mellett hét méterről fejelt nem sokkal a jobb alsó sarok mellé. Huszonegy perccel a vége előtt 12–16 a szabálytalanságok aránya.

61. perc: Jagodics Bence rántotta le a kilépni készülő Kovács Alant, majd Zám Zsolt negyedik alkalommal felmutatta a sárga lapot. A siófokiak védője ötödik sárga lapját kapta a szezonban, így kihagyni kényszerül a két hét múlva esedékes, Békéscsaba 1912 Előre elleni bajnokit.

58. perc: Majzik Adrián védők mögé bepasszolt labdáját Korbély Kristóf lőtte középre, ahol nagy helyzetben a becsúszó Kovác Alan nem sokkal, de lemaradt a labdáról. Komoly szépítési lehetőség volt!

A második félidőt érezhetően jobban, nagyobb tempóban kezdte a Kolorcity Kazincbarcika SC, amely a cseréknek követően fokozatosan átvette az irányítás jogát. A tópartiak elsősorban a kontrákra próbálnak építeni.

54. perc: Fótyik Dominik állította meg szabálytalanul a félpályán Kecskés Tamást – villant is a sárga lap a borsodiak védőjének.

50. perc: Gaál Bálint buktatta sárga lapot érően a vendégek térfelén Kovác Alant.

Öt perc telt el a második félidőből, egy-egy szabálytalanságon és egy-egy lesen kívül mást nem jegyezhettünk fel.

46. perc: A vendégek a szünetben újabb változtatást hajtottak végre: Tóth Borisz Alexander nem jött ki a folytatásra, helyette Tóth László a pályán.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

45+1. perc: A jelzett ráadást követően véget ért az első félidő, melyet követően a BFC Siófok 2–0-ra vezet. Hamarosan folytatjuk a második játékrésszel!

Zám Zsolt egy percet hosszabbít az első félidő végén.

43. perc: Vitelki Zoltán, a vendégek szakvezetője kettős cserére szánta el magát: Bereczki Dániel helyett Kovác Alan a pályán, míg Orosz Donát Benedeket Farkas András váltotta.

41. perc: Kecskés Tamás kapta a mérkőzés első sárga lapját a Bereczki Dániellel szemben elkövetett szabálytalanságért.

38. perc: GÓL! MEGDUPLÁZTA ELŐNYÉT A BFC SIÓFOK! Elek Bence tette vissza a labdát Polényi elé, aki a tizenhatos jobboldali sarkáról kapura lőtte. Tóth András ugyan kiütötte, de a védőkről lepattanó labda a hosszú oldalon érkező Balogh Bence Benitó elé került, aki 4 méterről a kapu jobb oldalába fejelte. 2–0!

Az előző gondolatmenetet folytatva: a tópartiak a huszonkilenc gólból tizenhatot kaptak saját közönségük előtt, míg a barcikaiak a huszonegy (most már huszonkettő) “beszedett” góljukból hetet (most már nyolcat) kaptak idegenben.

26. perc: A vendégek első igazán formás támadása végén Majzik Adrián vette célba a bal alsó sarkot, Hutvágner magabiztosan szögletre tisztázott. Huszonhat perc játékot követően 3–2 a sarokrúgások aránya.

Az edzőváltáson átesett tópartiak legutóbb szeptember 13-án nyertek pályaválasztóként (a Vasas SC ellen 2–0-ra), az azt követő időszakban zsinórban három vereséget számlálnak. Vitelki Zoltán tanítványai ezzel szemben augusztus 30-án kaptak ki legutóbb idegenben, ahol azóta sorozatban három győzelmet (DEAC, Békéscsaba 1912 Előre, Szentlőrinc SE) arattak.

14. perc: Gaál Bálint bal oldali szabadrúgása után a kipattanó Tajthy Tamás elé került, aki egy igazítás után, szemben a kapuval, 14 méterről nagy erővel kapura lőtte – Tóth András óriási bravúrral ütötte szögletre a léc alá tartó labdát. Komoly lehetőség volt!

A két csapatot a fordulót megelőzően öt hely és négy pont választotta el egymástól. A BFC Siófok a megszerzett 14 pontjából tízet saját közönsége előtt szerzett, míg a Kolorcity Kazincbarcika SC 18 pontjából tizennégyet zsebelt be vendégként! Az utóbbi fordulókban mindkét együttes lejtmenetbe került: a házigazdák egymás után két vereséget szenvedtek, míg a barcikaiak legutóbbi három mérkőzésüket (Szombathelyi Haladás, Budaörsi SC, Debreceni VSC) veszítették el úgy, hogy gólt nem lőttek, viszont kaptak hatot.

11. perc: Gaál Bálint végezte el a hazaiak első sarokrúgását a bal oldalról: remekül érkező labdáját Elek Bence fejelte nem sokkal a jobb felső sarok mellé.

A két klub egymással szemben ezen a délutánon 12. alkalommal szállt harcba a győzelemért. A felek közös történelme 1982. szeptember 19-e óta íródik, s öt siófoki, valamint öt kazincbarcikai győzelem mellett egy döntetlen született, a gólkülönbség a mai házigazdáknak kedvezett (16–15). A Balaton fővárosában ez a hetedik találkozó: két hazai győzelem és egy döntetlen mellett három vendégsiker teszi teljessé a mutatót 9–10-es gólkülönbséggel.

4. perc: GÓL! MEGSZEREZTE A VEZETÉST A BFC SIÓFOK! Tóth András a felé érkező labdát nem tudta megszelídíteni, s a jól helyezkedő Gaál Bálint elfejelte előle. A siófokiak támadója kapura fordult, majd jobb lábbal 6 méterről az üres kapu közepébe lőtt; ezzel 660 perc után volt ismét eredményes. 1–0!

2. perc: Németh Tamás tekerte középre a mérkőzés első szögletét, Hutvágner mindenkit megelőzve a mezőnybe ütötte a labdát.

A sárga-kék alsóházi rangadót Zám Zsolt vezeti, munkáját Horváth Zoltán és Vörös Dániel segíti. A 26 esztendős győri játékvezető november második vasárnapján pályafutása 13. NB II-es mérkőzésén működik közre vezetőbíróként, s az eddigi fellépésein 50 sárga lapot osztott ki, a piros kártya nem került elő a zsebéből. Érdekesség, hogy a tavalyi szezonban, 2019. október 27-én rendezett Siófok – Kazincbarcika mérkőzést is Zám vezette, a gól nélküli döntetlent hozó bajnokin hatszor villan a sárga lap.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a Kolorcity Kazincbarcika SC indította útjára a labdát!

Érkeznek a csapatok, előbb a vendégek, majd a házigazdák! A somogyiak ezen a napon tiszta fehérben szerepelnek, Hutvágner Gergely pedig fekete dresszében véd. A borsodiak tiszta kékben játszanak, míg Tóth András zöld szerelésben mezben áll a gólvonal elé. A 27 esztendős kapus ezen a mérkőzésen mutatkozik be régi-új csapata színeiben. Az idei szezonban 10 mérkőzésen védte a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei I. osztályban szereplő, s ott a nyolcadik pozícióban állomásozó Bánhorváti kapuját.

A vendégekkel kapcsolatban meg kell említeni, hogy többen továbbra is betegséggel és sérüléssel küzdenek, így Vitelki Zoltán alacsony létszámú kerettel számolhat ezen a délutánon. A Debreceni VSC ellen kiállított kapus, Szemerédi Norbert három mérkőzésre szóló eltiltást kapott, Sergiu Oltean arccsonttörésének műtétje után lábadozik. Toma György ugyanakkor a Debreceni VSC elleni bajnoki letöltötte eltiltását, s rögtön vissza is tér(t) a vendégek kezdőcsapatába.

A siófokiakkal kapcsolatos hír, hogy Hutvágner Gergely és Kiss Balázs egyaránt csatlakozik az U21-es válogatotthoz a következő összetartás során. Mellettük Horváth Milán is meghívót kapott, aki az U19-es válogatott edzőtáborában vesz részt. Mindhárom játékosnak a kezdőcsapatban szavazott bizalmat Waltner Róbert az alsóházi rangadón, melyen visszatérhet a védősorba az eltiltását letöltő Polényi Gábor.

A BFC Siófok a hivatalos közösségi oldalán jelentette be szombaton délután, hogy a Révész Géza utcai stadionban szigorító intézkedéseket vezetett be a kormány rendelkezéseivel összhangban. Ennek értelmében a főlelátón, az A-szektorban 140 ülőhely, a B-szektorban 180 ülőhely van biztosítva nézők számára, míg a hazai kapu mögötti “Ultra” szektorba maximum 70 főt engednek be. A tópartiak közleménye hozzáteszi: étel- és ital elfogyasztása kizárólag a büfénél engedélyezett, a lelátón étel, ital, napraforgó, tökmag és egyéb élelmiszer fogyasztása tilos!

Tudósításunkat a szokásoknak megfelelően helyzet és időjárás-jelentéssel indítjuk: november második vasárnapja szürke, ködös idővel vette kezdetét. Bő másfél órával a kezdősípszó előtt erősen felhős égbolt mellett 6 Celsius-fokot mérhettünk, a köd csak lassan, nehezen oszlik fel.

Köszöntjük kedves olvasóinkat a siófoki Városi Stadionból, ahol az eddig tizennégy pontot gyűjtő, a tabella 17. helyén álló BFC Siófok a tizennyolc egységgel 12. pozícióban állomásozó Kolorcity Kazincbarcika SC együttesével találkozik. Hamarosan megtudjuk, mire jut egymással az új edzője, Waltner Róbert irányításával első hazai meccsét játszó balatoni együttes és a sorozatban három vereséget szenvedő borsodi csapat.

Forrás:
http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_ii/nb-ii-siofok-kazincbarcika-2793695

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Pelé és Maradona relikviáit együtt árverezik el

Pelé és Maradona relikviáit együtt árverezik el

Maradona és Pelé futballrelikviái is szerepelnek a kínálatban azon a nagyszabású árverésen, amelyet csütörtökön (november …