2022. augusztus 10., szerdaMa Lörinc napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 385,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2022.08.10. Lörinc Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 385,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Sport / „Megváltoztattuk a társadalmat” – mennyországban Anglia az Eb-győzelem után

Hirdetés

„Megváltoztattuk a társadalmat” – mennyországban Anglia az Eb-győzelem után

Elképesztő várakozás előzte meg Angliában a női labdarúgó-Eb fináléját, a rendező ország válogatottja a korábban már nyolcszoros bajnok Németországgal csapott össze. Azért is megdöbbentő a németek nyolc Eb-címe, mivel mindössze 12 kontinenstornát rendeztek a hölgyeknél a korábbiaknak. 

Az álomdöntőnek is kikiáltott angol–német összecsapást a telt házas Wembley Stadionban rendezték meg, egészen pontosan 87 192 néző előtt, aminél többen még sosem tekintettek meg labdarúgó-Európa-bajnokság döntőjét a helyszínen, akár legyen szó férfi, vagy női labdarúgásról. Anglia azt a férfi- vagy női Eb-n nem látott érdekességet mutatta be, hogy a hatodik meccsére is pont ugyanazt a tizenegyet küldte pályára, így az egész tornán az állandóság mellett érvelt Sarina Wiegman, hogy két vesztes döntő után harmadik kísérletre már meglegyen az elsőség.

A találkozó az angolok fölényével indult, több kapura lövéssel is próbálkoztak a házigazdák, de komolyabb veszélyt egyik próbálkozás sem jelentett a németek kapujára. A fordulás után aztán jött az angol vezetés: Keira Walsh remekül indította a saját térfeléről Ella Toone-t, aki nemkülönben löbbölt át a kifutó német kapus felett. A 80. percben összejött a németek egyenlítése, majd következhetett a hosszabbítás, ahol újra a házigazdák ragadták magukhoz a kezdeményezést. A 111. percben Chloe Kelly addig küzdött a német kapu előtt, amíg be nem talált, és eldöntötte a mérkőzést. Győztes találatán kívül Kelly azzal is osztatlan sikert aratott, hogy mezlevétellel ünnepelte gólját. 

Hirdetés

<img id="kep_szerkfoto_image_44569880" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/futball/2022/08/01/-megvaltoztattuk-a-tarsadalmat—mennyorszagban-anglia-az-eb-gyozelem-utan/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Visszavonul az open éra legnagyobbja, Serena Williams

Visszavonul az open éra legnagyobbja, Serena Williams

Reggel a lányommal, Olympiával, aki ebben a hónapban lesz ötéves, együtt mentünk útlevelet csináltatni. Az …