2023. június 6., keddMa Norbert napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 369,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
2023.06.06. Norbert Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 369,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Megtalálták Suhajda Szilárdot, de nem volt olyan állapotban, hogy segíteni tudjanak neki

Hirdetés

Megtalálták Suhajda Szilárdot, de nem volt olyan állapotban, hogy segíteni tudjanak neki

Ahogy azt csütörtökön megírtuk, tudják, hol lehet Suhajda Szilárd, el is indult egy keresőcsapat a megtalálására – a realitás azonban az, hogy minimális esélye van annak, hogy élve megtalálják. 

A HAZAI HÁTTÉRstáb MÁJUS 25-ÉN REGGEL ÉRTESÜLT RÓLA, HOGY SUHAJDA SZILÁRD KÖRÜLBELÜL 8780 MÉTEREN, A HILLARY-LÉPCSŐ ALJÁBAN VAN. AZ ŐT ÉSZLELŐ CSAPAT ELMONDTA: RUHÁZATA ALAPJÁN EGYÉRTELMŰEN BEAZONOSÍTHATÓ VOLT.

Hirdetés

Amikor elhaladtak mellette, életjeleket mutatott, de fagyási sérülések nyomai és a magashegyi agyödéma jelei látszottak rajta – olvasható a bejegyzésben. A háttércsapat az esti órákban megállapodott a Suhajda Szilárd alaptábori hátterét biztosító nepáli ügynökséggel abban, hogy megpróbálnak helikopterrel olyan magasságba repülni, hogy látható legyen a magyar mászó, miközben három serpa elindul a felkutatására.

Pintér László hegymászó szakíró telefonon jelentkezett be a TV2 Mokka című műsorában, és megerősítette, hogy valóban Suhajda Szilárdot láthatták a Mount Everesten.

Egy hegymászócsapat megtalálta Szilárdot a Hillary-lépcső magasságában, de nem volt olyan állapotban, hogy tudjanak segíteni neki. Ők a saját klienseikkel törődve, az ő életükért felelve lejöttek a hegyről. Ezt az információt csak 10-12 órával később tudtuk meg, miután a serpa lejött a hegyről. Az esélyei nagyon-nagyon csekélyek, de bizakodunk.

A hegymászásról, mint hobbiról és szenvedélyről azt mondta: „ez nyilván egy kicsit magasabb szint, mert az ember élete lehet a tét, de alapvetően a mászó a nyugalmat, a megvilágosodást, az élményt, a saját határainak feszegetését keresi. Nehéz szavakba önteni, ez egy nagyon nemes történet. Maga a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2023/05/26/suhajda-szilard-hegymaszo-mount-everest-pinter-laszlo/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Vas Márton a francia élvonalban lesz vezetőedző

Vas Márton a francia élvonalban lesz vezetőedző

Vas 175-ször szerepelt a magyar válogatottban, két elitvilágbajnokságon is játszott, és tagja volt 2008-ban a …