2024. július 18., csütörtökMa Frigyes napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
2024.07.18. Frigyes Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Megszólalt a Mol az Újpest megvételéről: Messit egyelőre nem tudjuk idehozni

Hirdetés

Megszólalt a Mol az Újpest megvételéről: Messit egyelőre nem tudjuk idehozni

Ratatics Péter, az Újpest elnöke közvetlenül a Mol vezetőségéből érkezik. Az Economx-nak a cégcsoport vezetője részeletesen ismertette az újpesti befektetésüket:

  • Ratatics Péter kiemelte, hogy a Mol Csoport az Újpestre hosszútávú projektként tekint, de nem készültek arra, hogy NB II-es csapatot kell majd újjáépíteni;
  • A Mol Csoport életében a sporttámogatás fontos tényező. „Egy stratégiai vállalatnak tulajdonképpen minden országban ez feladata: támogassa és fejlessze a sportot, a közösséget. A labdarúgást tekintve az elmúlt 15 évben nemcsak Magyarországon, hanem a szomszédos országokban is, Horvátországban, Szlovákiában kiemelt sporttámogatók vagyunk.
  • Ugyanakkor a korábbi évekből Ratatics Péter szerint azt is megtanulták, „hogy ha egy jelentős összeget áldozol egy csapatra, akkor bármennyire is nyitott és bármennyire is direkt a kapcsolatunk a tulajdonossal, alapvetően a végén nem mi hozzuk a lényeges döntéseket, hanem a tulajdonos.” Pedig a Molnál a menedzsmenttudás talán az egyik legkiemelkedőbb érték – húzta alá.
  • Az Újpest elnöke szerint a projekthez nem csak pénzt adnak, hanem menedzsmentet-tudást és professzionális szemléletet is.A tranzakció zárása március 18-án történt meg a korábbi belga tulajdonossal.
  • Ratatics Péter a vételárat nem mondhatta el. Ugyanakkor annyit megjegyzett, hogy vannak bizonyos értékhatárok, amikor egy tőzsdei vállalatnak be kell jelentenie a vételárat. Mi itt ezt nem értük el.Arra kérdésre, hogy éves szinten mennyi pénzt szeretnének áldozni az Újpestre, Ratatics Péter azt válaszolta: a magyar topmezőnyhöz kívánnak felzárkózni, így számos befektetést végrehajtanak, illetve játékosvásárlásokat, keretmegújítást, és az edzői stáb bővítését is tervezik.
  • Pár év múlva a nemzetközi kupa szereplések is szemmel látható bevételi forrást tesznek ki a csapat költségvetésében, ami adott esetben csökkenteni fogja a tulajdonosi finanszírozás mértékét.
  • Ratatics Péter szerint 3-4 átigazolási időszaknak kell eltelnie mire egy olyan erős konzisztens, szakmai elképzelések mentén folyamatosan fejlesztett csapategység alakul ki, amely fel tudja venni a versenyt akár a legjobbakkal is Magyarországon.
  • Kiemelte, hogy számukra a Bayer Leverkusen üzleti modellje a példa. „Az elején mindaddig invesztálni kell bele, amíg nem tudjuk a saját lábára állítani, és egy fenntartható finanszírozási forma nem lesz mögötte.
  • Ugyanakkor minden pénzügyi részt érintő kérdést elhárított az interjúban. A […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2024/06/25/ratatics-peter-mol-ujpest-futball-felvasarlas/

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Tavaly összetörte, idén Herendi-mintás sisakban áll rajthoz Lando Norris a Hungaroringen

Lando Norris az Instagram-oldalán jelentette be a hírt, hogy a Herendi porcelán manufaktúra által gyártott …