2024. július 18., csütörtökMa Frigyes napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
2024.07.18. Frigyes Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Megszólalt a magyar középpályás a német gólról: Érdemes Gündogan reakcióját megnézni

Hirdetés

Megszólalt a magyar középpályás a német gólról: Érdemes Gündogan reakcióját megnézni

„Még 24 óra sem telt el, így inkább dühösek vagyunk a játékvezetésre, de nem tudjuk megváltoztatni. Magunkra nem lehetünk mérgesek, mert más mentalitással és felfogással mentünk ki a pályára, összeszedetten futballoztunk. Visszatért, ami korábban a csapat erősségét adta, szervezetten védekeztünk, és ebből tudtuk labdaszerzésnél gyorsan megbontani az ellenfelet” – így értékelte a csütörtöki sajtótájékoztatón a házigazda németektől elszenvedett 2–0-s vereséget a Spezia középpályása.

Nagy Ádám szerint „mindenki látta, hogy volt kvalitásbeli különbség a két csapat között. Ugynakkor ilyen játékkal lehet borítani a papírformát ilyen erős válogatott ellen is. Ezért szerencsétlen az, hogy a bíró befolyásolta a meccset, mert ilyen nüanszok dönthetnek.”

Gündogan reakcióját kell nézni

A 29 éves futballista az első, Willi Orbán fellökése miatt vitatott góllal kapcsolatban kifejtette, hogy ennyire kiélezett meccsen próbálták lezárni a területet, hogy ne rúgjanak gólt a németek, és amikor van egy ilyen szituáció, akkor ösztönösen fellélegeznek, hogy fújhatnak egyet.

Hirdetés

Érdemes Gündogan reakcióját megnézni. Ugyanúgy megállt egy pillanatra, mert érezte, hogy szabálytalankodott, ilyenkor automatikusan megáll az ember. Ha nem álltunk volna meg, akkor nagy valószínűséggel mi értünk volna a labdához előbb, így azért magunkat is okolhatjuk. Ettől függetlenül ekkora rendezvényen nem lehet ekkora hibát elkövetni.

Nagy Ádám szerint a játékvezető nem kezelte egyformán a játékosokat. „Náluk egyes játékosoknak négy-öt Bajnokok Ligája-címe van, nekem pedig egy sincs, ezért rendkívül arrogáns módon küld el a bíró. Sajnos ilyen irányba megy el a bíráskodás.”

A német Ilkay Gündogan (jobbra) és a magyar Willi Orban küzd a labdáért a Németország–Magyarország UEFA EURO 2024 csoportmérkőzésen, a Stuttgart Arénában 2024. június 19-én

A német Ilkay Gündogan (jobbra) és a magyar Willi Orban küzd a labdáért a Németország–Magyarország UEFA EURO 2024 csoportmérkőzésen, a Stuttgart Arénában 2024. június 19-én

Fotó: Sebastian El-Saqqa – firo sportp / Getty Images Hungary

Ugyanakkor hozzátette, hogy el kell fogadni a játékvezetői döntéseket, még ha ezt alkalmanként nehéz is. Majd az MTI érdeklődésére elárulta, a rossz tornakezdés miatt nem foglalkozott azzal, hogy 83. válogatottságával már tizedik az örökrangsorban és azzal sem, hogy az Eb-ken a magyarok közül a legtöbb játékpercet töltötte a pályán – ezek szerinte kézzel megfoghatatlan díjak, de azért büszke rá.

„Remélem, a skótok ellen javítunk, és utána vissza kell térni a jó magyar szokáshoz, hogy számolgassunk. Csapaton belül bízunk benne, ha megszerezzük a három pontot, akkor egy kis segítséget kapunk odafentről. Saját magunkkal szemben ugyanúgy elvárás maradt a továbbjutás, csak ezzel a nulla ponttal nagyon nehéz helyzetbe kerültünk, mert még siker esetén is figyelni kellene a többi eredményt. De ennyire ne szaladjunk előre, mert előbb fel kell készülni a skótokra” – összegezte.

A skót csapatról úgy vélekedett, fizikális futballt játszik, „kevesebbet fociznak, többet güriznek”, mint Németország és Svájc, de szerinte nincs ezzel gond, mert a magyar vállogatott is képes erre. Úgy vélekedett, nem szabad területet és lehetőségeket adni a riválisnak, támadásban pedig helyzetük biztosan lesz, ezzel az előző két meccsen sem volt gondja a nemzeti tizenegyeknek.

„Ha győzelem ellenére kiesnénk, az dolgozna bennünk, hogy kihagytunk egy nagy lehetőséget. Nem a tegnapira gondolok. A svájciak ellen, ha csak védekezésben ugyanazt nyújtjuk, mint a németekkel szemben, akkor egy vagy két kapura lövésük lett volna, amit […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/futball/2024/eb/2024/06/20/nemetorszag-magyarorszag-nagy-adam-valogatott/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Tavaly összetörte, idén Herendi-mintás sisakban áll rajthoz Lando Norris a Hungaroringen

Lando Norris az Instagram-oldalán jelentette be a hírt, hogy a Herendi porcelán manufaktúra által gyártott …